2024.04.20 | Szombat
Tivadar napja

Oktatás
Keresés
1. oldal / összesen: 46
..
Javultak a magyar diákok eredményei
A PISA-méréshez hasonlóan javultak a magyar tanulók eredményei az országos kompetenciamérés adatai alapján is - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma.
..
Több magyar egyetem is jól szerepelt a QS nemzetközi felsőoktatási felmérésen
Tíz magyar egyetem is felkerült a Quacquarelli Symonds (QS) 2020-as szakterületi rangsorára, amelyet szerdán (2020.03.04) hoztak nyilvánosságra.
..
A felnőttképzésben szeptembertől már a Szakmajegyzék alapszakmáit oktatják
A szakképző intézményekben, a technikumokban és a szakképző iskolákban a felnőttképzésben már a Szakmajegyzékben található 174 alapszakmát oktatják szeptember 1-jétől - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium szakképzésért felelős helyettes államtitkára egy háttérbeszélgetésen.
..
Újra meghirdették az ápolónak tanulók ösztöndíját
Mától jelentkezhetnek újra az iskolarendszerű szakképzésben egészségügyi szakmát tanulók az ápolói ösztöndíjra, amelynek összege havi negyvenezer forint.
..
Július 1-jével változik a szakképzésben dolgozó pedagógusok jogviszonya
A szakképzésben dolgozó pedagógusok jogviszonya a július elsejével esedékes jelentős béremeléssel egyszerre változik majd meg - emelte ki közös közleményében a Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) és az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM). A két tárca a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) csütörtöki bejelentésére reagált, miszerint az Alkotmánybírósághoz fordulnak az új szakképzési törvény miatt.
..
Új alkalmazás könnyítheti a számolást gazdaságtudományi képzéseken
Könnyebbé és gyorsabbá teszi speciális számítási feladatok megoldását gazdaságtudományi képzéseken egy új mobiltelefonos gazdasági matematikai alkalmazás - tájékoztatta a Kaposvári Egyetem.
..
Minden negyedik hallgató igénybe veszi a Diákhitel2-t
Tavaly már minden negyedik önköltséges hallgató élt a kamatmentes Diákhitel2 lehetőségével - közölte a Diákhitel Központ Zrt.
..
Tovább nőnek az ösztöndíjak a felsőoktatásban
Február 1-jétől 30 százalékkal, 166 ezer forintra emelkedik a hallgatói normatíva összege; a felsőoktatási ösztöndíjakra fordítható keret ezzel bő két év alatt összesen 40 százalékkal bővül - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).
..
Ma hozzák nyilvánosságra a keresztféléves eljárás ponthatárait
Ma hozzák nyilvánosságra a felvi.hu oldalon a februárban induló keresztféléves felsőoktatási felvételi eljárás ponthatárait.
..
Két újabb felület segíti a pályaválasztás előtt állók, a hallgatók és a frissdiplomások tájékozódását
Két újabb felület segíti a pályaválasztás előtt állók, a hallgatók és a frissdiplomások tájékozódását - közölte az Oktatási Hivatal (OH) a honlapján.
..
Idén is fizeti a kormány a 35 év alatti fiatalok nyelvvizsgáját
Idén is biztosítja a kormány a 35 év alatti fiatalok nyelvvizsgadíjához szükséges támogatást - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi).
..
Szombaton lesz a középiskolába jelentkezők központi írásbeli vizsgája
Szombaton tartják a központi írásbeli vizsgát a középiskolába jelentkezőknek - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) köznevelésért felelős államtitkára.
..
Jövőre is nagyon alacsony marad a diákhitel kamata
Januártól a hallgatók számára továbbra is az eddigi legkedvezőbb, 1,99 százalékos kamattal igényelhető a szabad felhasználású Diákhitel1, a képzési költségre fordítható Diákhitel2 az állami kamattámogatásnak köszönhetően kamatmentes, míg az ősszel bevezetett Nyelvtanulási Diákhitel kamata szintén 1,99 százalék marad - közölte a Diákhitel Központ.
1. oldal / összesen: 46