2024.04.19 | Péntek
Emma napja

Kormány
Keresés
1. oldal / összesen: 115
..
Egy hónappal tovább, április 15-éig lehet kérni az szja-bevallási tervezetek postázását
Április 15-éig kérhető a személyi jövedelemadó-bevallási (szja) tervezetek postázása - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hétfőn az MTI-vel. Az ügyfélkapuval nem rendelkezők - a kormány által 2020. március 11-én elrendelt veszélyhelyzet miatt - egy hónappal tovább vehetik igénybe a NAV szolgáltatását.
..
A volt evásoknak elszámoló bevallást kell készíteniük
Az egyszerűsített vállalkozói adó (eva) megszűnésével a volt eva-alanyoknak elszámoló bevallást kell benyújtaniuk 2019-re - figyelmeztet honlapján az adóhatóság.
..
A fővárosi álláskeresőket segítő iroda nyílt a Városházán
A budapesti álláskeresőket segítő tanácsadó irodát adtak át szerdán a Városháza épületében. A szolgáltatás a fővárosi kormányhivatal, a fővárosi önkormányzat, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Baptista Integrációs Központ együttműködésében jött létre.
..
A héten kezdődhetnek az állami közszolgáltató vállalatok bértárgyalásai
A héten elkezdődhetnek a bértárgyalások az állami közszolgáltató vállalatoknál, miután a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter képviselője erre felhatalmazást adott a társaságok vezetői számára a kedden tartott egyeztetésen - közölte a Stratégiai és Közszolgáltató Társaságok Országos Szövetsége (Stratosz).
..
Erősíti fellépését az adóelkerülések kiszűrése érdekében az adóhatóság
Erősíti fellépését a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az adóelkerülések feltárása, illetve az adókijátszásra specializálódott társaságok kiszűrése érdekében - ismertette az idei évre tervezett ellenőrzései kapcsán az adóhatóság.
..
Online is lehet kérni a keresetkimutatást
Februártól online is lehet igényelni a banki hitelfelvételhez elengedhetetlen adóhivatali keresetigazolást - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).
..
Még egy hónapig akár SMS-ben is kérhető az szja-bevallási tervezet postázása
Akinek még nincs ügyfélkapuja, és nem is szeretne nyitni, az idén is kérheti az szja-bevallási tervezet postázását - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).
..
Sok teendőjük van a magyar cégeknek a Brexit miatt
A magyar cégeknek rengeteg teendőjük van a Brexit miatt, leginkább a vám és az áfa területén érezteti hatását az Egyesült Királyság Unióból történő kilépése - hívja fel a figyelmet az EY.
..
Indulnak a kis- és középvállalkozásokat segítő pályázatok
Csütörtöktől adhatják be a támogatási kérelmeket a mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességének javítását, illetve a külpiacra lépésüket segítő kiemelt pályázati felhívásokra - tájékoztatta Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára.
..
Több lesz a csőd a Brexit miatt az EU-ban is
Az átmeneti időszak várhatóan túl rövid lesz ahhoz, hogy megszülessen az Egyesült Királyság és az Európai Unió szabadkereskelmi megállapodása, és ennek fájdalmasak lesznek a következményei. Egyebek mellett ez áll az Atradius hitelbiztosító Brexit-elemzésében. A tanulmány szerint folytatódik a brit csődhullám, a tavalyi 8 százalék után az idén további 7 százalékkal több vállalat válik fizetésképtelenné, mint a kilépésről szóló népszavazás előtti időszakban. A Brexit legnagyobb vesztese a brit gazdaságban a kiskereskedelem, de az autóipar is katasztrofálisan teljesít. Nagy-Britannia kilépése az Uniós tagállamok számára is visszaesést jelent.
..
Az iparűzési adó egyszerűsítését javasolja a versenyképességi tanács
A helyi iparűzési adó gazdasági növekedést ösztönző átalakítását javasolja a Nemzeti Versenyképességi Tanács a kormánynak - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a testület idei első ülését követő sajtótájékoztatón.
..
A NAV mindenkinek készít adóbevallás-tervezetet
A NAV mindenkinek elkészíti az szja-bevallás tervezetét, akiről kifizetői, munkáltatói adattal rendelkezik: legyen munkavállaló, őstermelő, áfa fizetésére kötelezett magánszemély vagy akár egyéni vállalkozó.
..
Eddig 600 milliárd forinthoz jutottak a családok a családvédelmi akcióterv keretében
Eddig 600 milliárd forinthoz juttatta a családokat a kormány a családvédelmi akcióterv keretében - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.
1. oldal / összesen: 115