2024.04.27 | Szombat
Zita napja

Kormány
Keresés
5. oldal / összesen: 115
..
Jövőre 40 milliárd forinttal marad több a vállalkozásoknál
Két és fél százalékponttal csökkennek a vállalkozásokat érintő közterhek, amennyiben az Országgyűlés megszavazza Varga Mihály kedden benyújtott törvényjavaslatát; a nemzetgazdasági miniszter az MTI-nek elmondta: beváltotta a reményeket a tavaly aláírt novemberi hatéves bérmegállapodás, ezért indítványa értelmében jövő januártól 2 helyett 2,5 százalékponttal lesznek kisebbek a munkáltatói adók.
..
Szeptember végéig számos cégnek új pénzmosás elleni szabályzatot kell készítenie
Szeptember 30-ig a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozás elleni új törvénynek megfelelően számos cégnek új belső szabályzatot kell készítenie - hívja fel a figyelmet a vallalkozokforuma.hu szakértője, az Írisz Office Könyvelő, Tanácsadó Zrt.
..
A vezető tisztviselők is pórul járhatnak, ha büntet a NAV
Egyre gyakrabban merül fel a vezető tisztségviselők felelősségre vonása a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) által megállapított adótartozásokért, és a jövőre hatályba lépő jogszabályok tovább nehezítik a dolgukat - hívja fel a figyelmet a Deloitte.
..
Jövőre hatékonyabban támogathatja az állam a munkavállalók albérletét
Az idén új elemmel, a mobilitási célú lakhatási támogatással bővült az adómentesen nyújtható cafeteria-elemek köre, de a túl szigorú feltételek miatt 2017-ben országosan csupán alig néhány esetben vették azt igénybe - közölte a BDO Magyarország
..
Még egy hetük maradt a bejelentésre a székhelyszolgáltatást igénybevevő cégeknek
Egy hetük maradt a bejelentésre azoknak a vállalkozásoknak és egyéni vállalkozóknak, amelyek már tavaly vagy azelőtt székhelyszolgáltatást vettek igénybe, és ez az idén sem változott: a székhelyszolgáltató adatairól szeptember 29-ig kell bejelentést tenniük a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak (NAV) - közölte a hivatal.
..
A civil szervezetek október 2-ig regisztrálhatnak a NAV-nál az 1 százalékokért
Október 2-ig regisztrálhatnak az adóhatóságnál azok a civil szervezetek, amelyek 2018-ban részesülni szeretnének az 1 százalékos felajánlásokból - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).
..
Augusztus 30-ig kell regisztrálni a Cégkapun
Augusztus 30-ig kell a gazdálkodó szervezeteknek regisztrálniuk a Cégkapun, de azoknak sincs okuk pánikra, akik ezt nem tudják határidőre teljesíteni, a törvény ugyanis az év végéig átmeneti felkészülési időt biztosít.
..
Az elektronikus cégbejegyzés előnyeire hívja fel a figyelmet az adóhatóság
A cégbejegyzésre kötelezett szervezetek megalakulása vagy változásbejegyzési kérelme ingyenes, melyet legegyszerűbb elektronikusan eljuttatni a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV) - közölte a hivatal.
..
Utalják a szeptemberi családi pótlékot
Már ma, illetve holnap megérkeznek a családokhoz a szeptemberi támogatások: a családi pótlék, a gyermekgondozást segítő ellátást (gyes) és a gyermeknevelési támogatás (gyet).
..
Cégkapu: már csak pár napja van, hogy bejelentse cége elérhetőségét
Ha még nem tette meg, jelentse be cégének kapcsolattartásra szolgáló hivatalos elérhetőségét az ügyfélkapu mintájára nemrég létrehozott cégkapu oldalon, hiszen augusztus 30-án lejár az erre szolgáló határidő!
..
Gyakrabban, akár éjszaka is ellenőriz az adóhatóság a következő hetekben a fővárosban
Az átlagosnál többször ellenőriznek az adóhatóság munkatársai július 10. és 30. között Budapesten és környékén; többek között a szórakozó-, a vendéglátó- és a szálláshelyeket, valamint a taxisokat fogják gyakrabban ellenőrizni, akár az esti és az éjszakai órákban is - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).
..
Június 30-ig kell átvenni az új jövedéki engedélyeket
Június 30-ig kell átvenni és kitölteni a jövedéki engedélyes gazdálkodónak az ügyfélkapura érkező új jövedéki engedélyeket a július elsejével hatályos törvény szerint - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).
..
Nyílnak a NAV-ablakok
Az adóhivatal közelebb viszi a lakossághoz szolgáltatásait, a kormányablakok egy részében már adózással kapcsolatos ügyek is intézhetőek, első lépésként 12 olyan településen nyílik NAV-ablak a kormányablakokban - tájékoztatta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára.
5. oldal / összesen: 115