2024.06.03 | Hétfő
Klotild napja

Kormány
Keresés
7. oldal / összesen: 115
..
Már csak öt nap van a személyi jövedelemadó-bevallások leadására
Már csak öt nap van a személyi jövedelemadó-bevallások leadására, amit az adózók még szombat délelőtt is megtehetnek a budapesti Eurocenterben - közölte a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) .
..
Több százezren feledkezhettek meg a családi kedvezményről
Tavaly a személyi jövedelemadó előlegéből több százezer szülő nem vette igénybe a családi kedvezményt, nekik érdemes kiegészíteniük ezzel a bevallástervezetet. Ezt legkésőbb május 22-ig, a bevallás benyújtásának határidejéig tehetik meg - tájékoztat a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára.
..
Már csak egy hét van a személyi jövedelemadó-bevallások leadására
Az idén először mindenkinek elkészítette a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) a személyi jövedelemadó-bevallás tervezetét, amit még egy hétig ellenőrizhetnek és egészíthetnek ki az adózók. Ha nem nyúlnak hozzá és elfogadják, akkor a tervezet május 22-én adóbevallásnak minősül - közölte a NAV adószakmai szóvivője.
..
Az adóhivatal honlapjáról a legegyszerűbb elfogadni az szja-bevallási tervezetet
Az adóhivatal honlapjáról elérhető új elektronikus szja (e-szja) felületen a legegyszerűbb átnézni, elfogadni vagy akár kiegészíteni a személyi jövedelemadó-bevallási tervezetet, amelynek határideje idén május 22-e - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) csütörtökön.
..
Adószakértők: nincsenek nagy horderejű változások az adócsomagban
Az MTI-nek nyilatkozó adószakértők szerint kisebb adókönnyítések vannak, nagy horderejű változások azonban nincsenek a tavaszi adócsomagban, amelyet kedden nyújtott be a kormány a parlamentnek.
..
Május 2-án még üzembe helyezhetők az online kasszák
Azok a vállalkozások, amelyek 2016. december 31-éig bejelentették, regisztrációs számot kértek arra, hogy 2017. január 1-jétől az újonnan online pénztárgép használatára kötelezettek körébe tartoznak és legkésőbb május 2-án üzembe helyezik a kasszákat, május 15-éig kérhetik a gépenkénti 50 ezer forintos állami támogatást - mondta az adószakértő az M1 aktuális csatorna keddi hírfolyamában.
..
Rendkívüli nyitvatartás a NAV-nál az szja-bevallás miatt
Keddtől a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) központi ügyfélszolgálatai rendkívüli, hosszabbított nyitvatartással várják ügyfeleiket. A személyijövedelemadó (szja)-bevallás közelgő határideje miatt a személyes ügyintézés mellett az adóhivatal még hétvégén is telefonos segítséget nyújt - tájékoztatta a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára.
..
Az állami támogatáshoz keddig üzembe kell helyezni az online pénztárgépet
A januártól online pénztárgép használatra kötelezetteknek még öt napjuk van arra, hogy igénybe vegyék az 50 ezer forintos állami támogatást. Ehhez május 2-ig üzembe kell helyezniük a pénztárgépet - figyelmeztetett pénteken a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).
..
Több mint 820 ezer bevallási tervezetet postázott már az adóhivatal
Több mint 820 ezer magánszemélynek postázta bevallási tervezetét az adóhivatal, amelyet a hét végéig az érintettek kézhez is kapnak - tájékoztatta a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára.
..
Érdemes ellenőrizni a kamarai tagdíjak levonását az adóbevallásokban
Nem minden kamaraitagdíj-befizetés szerepel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) által elkészített szja-bevallási tervezetben, csak azokat tudja feltüntetni az adóhatóság, amelyekről adatot kapott - hívta fel a figyelmet a bevallástervezet ellenőrzésére a NAV az MTI megkeresésére.
..
Újabb szakszervezetek tiltakoztak a munka törvénykönyvének legújabb módosítási javaslata ellen
Újabb szakszervezetek tiltakoznak a munka törvénykönyvének parlament előtt lévő módosítási javaslata ellen. A Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VDSZ), valamint az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT) is visszautasította, hogy a jelenlegi maximális 12 hónapról 36 hónaposra emelkedjen a munkavállalók munkaidőkerete, és úgy vélték a módosítás a multik érdekeit szolgálja a munkavállalókéval szemben. A Bánya-, Energia- és Ipari Dolgozók Szakszervezete (BDSZ) szerint a javaslat elfogadhatatlan, ezért sürgősen vissza kell vonni és le kell venni a parlament napirendjéről. A javaslat visszavonását követelte több, autóipari területen működő szakszervezet is.
..
Egyre hatékonyabb az adóellenőrzés az ekáernek köszönhetően
Egyre hatékonyabban lépnek fel az illegális kereskedelem ellen az adóellenőrök az elektronikus közúti áruforgalom-ellenőrző rendszernek (ekáer) köszönhetően, amely az adóhatóság "nehézfegyvere", ugyanakkor sok vállalkozó nincs tisztában valamennyi szabállyal - hívta fel a figyelmet Falcsik István, az RSM Hungary vám- és jövedéki tanácsadás üzletágvezetője bejegyzésében.
..
Április végéig még jár a támogatás az online pénztárgépekre
A januártól online pénztárgép beszerzésére kötelezetteknek még 18 napjuk van arra, hogy igénybe vegyék az 50 ezer forintos állami támogatást, ehhez csak annyit kell tenniük, hogy április 30-ig üzembe helyezik a pénztárgépet - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára.
7. oldal / összesen: 115