2024.05.25 | Szombat
Orbán napja

Az OTP SZÉP kártyabirtokosok erős hajrával zártak
2016.06.02
Bank
1121
.
A május 31-én lejárt OTP SZÉP kártya egyenlegek 98,7 százalékát sikeresen felhasználták a kártyabirtokosok. Az utolsó pillanatok erős hajrájának köszönhetően májusban több mint 1,3 milliárd forintot fordítottak pihenésre és szórakozásra a 2014-es juttatásokból.

Május utolsó hetében jelentősen felpörgött az OTP SZÉP kártyákon felhalmozott, 2014-es lejáró egyenlegek felhasználása. A kártyabirtokosok láthatóan kihasználták a jó időt és nem hagyták veszni feltöltéseiket. A folyamatos tájékoztatásnak és a nagymértékű felhasználásnak is köszönhetően végül a két évvel korábbi feltöltések 1,3 százaléka, 764,5 millió forint maradt a kártyákon.

A korábbi évekhez hasonlóan azt tapasztaltuk, hogy sok OTP SZÉP kártya birtokos most is az utolsó pillanatig halasztotta a juttatások felhasználását. Ezért az elmúlt hónapokban közvetlenül, a munkáltatókon, és a sajtón keresztül is többször felhívtuk a munkavállalók figyelmét, hogy tájékozódjanak az aktuális egyenlegekről és használják fel a SZÉP kártyákon felhalmozott összegeket, mielőtt azok végleg elvesznének számukra. Láthatóan célba értek az üzenetek, hiszen az utolsó hónapokban a felhasználások mértéke jelentősen megnőtt. A május 31-es határidőre a lejáró egyenlegek 98,7 százalékát sikeresen elköltötték a kártyabirtokosok” - értékelte a tapasztalatokat Kuhárszki András az OTP Bank Bankszámla Főosztályának igazgatója.

A 2014-es juttatásoknak köszönhetően, az elmúlt két évben több mint 56,9 milliárd forint élénkítette a hazai vendéglátást és turizmust. Az évek során láthatóan egyre népszerűbb az OTP SZÉP kártya mind a munkáltatók, mind a munkavállalók körében.
A kártyakibocsátó OTP Pénztárszolgáltató a jogszabályi kötelezettségeinek megfelelően, június 30-ig visszautalja a lejáró egyenlegeket az érintett munkáltatóknak.
Forrás: Café PR, OTP.hu