2024.09.29 | Vasárnap
Mihály napja

Egyéb hírek
Keresés
94. oldal / összesen: 94
Új szakemberekre van szükség
Új szakemberekre van szükségTiJöttök! elnevezéssel a műszaki és tudományos életpályát népszerűsítő program indult az Európai Unió támogatásával az Új Széchenyi Terv Társadalmi Operatív Programja (TÁMOP) keretében azzal a céllal, hogy a tehetséges fiatalok elérésével, bevonásával növelni lehessen Magyarország gazdasági és szellemi versenyképességét.
Kit érdekel a népességfogyás?
Kit érdekel a népességfogyás?Évtizedekre nyúlik vissza a magyar társadalom negatív demográfiai magatartásának gyökere, a kialakult viselkedést pedig nem lehet egyik napról a másikra mérsékelni, vagy – merészebb elképzelések szerint – teljesen megváltoztatni. Az MNO interjúsorozatban foglalkozott a népszámlálás népesedési adatainak hátterével. Az általunk megszólaltatott szakemberekkel történő beszélgetésekből egyértelműen kiderült: a helyzet súlyos, az értékrend változóban. A családpolitikai intézkedéseknek van pozitív hatása, a gondot az jelenti, hogy még ezzel együtt is csak a 2010-es szint közelíthető meg.
Félmillió magyarnak van dolga a végrehajtókkal, évente!
Félmillió magyarnak van dolga a végrehajtókkal, évente!altMagyarországon évente 500 ezer végrehajtási ügy indul, és ez a szám évről évre növekszik. Az adósok 1 százaléka veszíti el otthonát vagy fontosabb ingóságait. A végrehajtási ügyeknek azonban nem kell árverezéssel és kilakoltatással végződniük, hiszen megoldást találni a fennálló problémára sosem késő.
94. oldal / összesen: 94