2024.09.29 | Vasárnap
Mihály napja

Egyéb hírek
Keresés
92. oldal / összesen: 94
Nagyra tárt adózási kiskapu
Nagyra tárt adózási kiskapuPert nyertek a NAV ellen a milliós tételben vaterázók.
Bővült a köztartozásmentes adófizetők adatbázisa
Bővült a köztartozásmentes adófizetők adatbázisa
Egyre többen látják meg a lehetőséget abban az adóhatósági listában, amelyet a közterheket rendesen befizető polgárok és cégek számára alakítottak ki: idén mintegy 15 ezren kérték felvételüket a köztartozásmentes adófizetők adatbázisába, amely a múlt hónapban 57 ezer nevet tartalmazott.
Nagyon alacsony lehet az infláció
Nagyon alacsony lehet az infláció
További meredek csökkenéssel valószínűleg 2 százalék alá lassult a múlt hónapban Magyarországon a tizenkét havi infláció a keddi adatismertetés előtti londoni elemzői előrejelzések többsége szerint.
Évi ezermilliárdot tüntetnek el az adósok
Évi ezermilliárdot tüntetnek el az adósok
Növekedett a behajthatatlan adósságok mértéke mind Magyarországon, mind Európában. Magyarországon a hitelezők 4 százalékot elbuknak, amely ezermilliárdos veszteséget okoz nemzetgazdasági szinten.
A feszült ügyfélszolgálati beszélgetések ideje lejárt
A feszült ügyfélszolgálati beszélgetések ideje lejárt
Elkészült és május közepétől az ügyfelek számára is elérhető a Nextent Informatika Zrt. Emonline nevű, nyelv-független érzelemfelismerő szoftvere. A fejlesztésnek köszönhetően az ügyfélszolgálati vezető bármikor be tud avatkozni egy telefonbeszélgetésbe még mielőtt az nem kívánatos irányt venne. A fejlesztők egy olyan vizuális platformmal egészítették ki a szoftvert, amely az ügyfélszolgálat térképén folyamatosan mutatja az adott operátor és a vele vonalban lévő ügyfelek aktuális érzelmi állapotát. Az ügyfélszolgálati működést gyorsítja és az ügyintézés hangulatát mindkét irányba jelentősen javítani fogja a Nextent legújabb megoldása.
Egy kicsit kilőtt a magyar gazdaság
Egy kicsit kilőtt a magyar gazdaság
Technikailag kikerült a recesszióból a magyar gazdaság, miután 0,7 százalékkal nőtt az idei első negyedévben a tavalyi utolsóhoz képest a GDP. A tavalyi első negyedévhez képest, tehát éves összehasonlításban mínusz 0,9 százalékos a változás, ami egyrészt jobb a várakozásoknál, másrészt tavaly a szökőnap miatt egy nappal hosszabb volt a negyedév, ennek a hatásnak a kiszűrésével már csak mínusz 0,3 a visszaesés. Nagyon örülni azért még korai lenne, az igazi kérdés az, hogy éves szinten lesz-e magyar növekedés, és ha igen, mekkora. A második negyedéves adatok már többet mondhatnak, és akkor látni fogjuk azt is, kell-e a Varga-csomag, és ha igen, hány szakasza lép életbe.
Óvoda mellé is jöhet dohánybolt
Óvoda mellé is jöhet dohányboltEgyre több helyen jelenik a felirat: „itt nemzeti dohánybolt nyílik”. Így sok esetben már házszámra lebontva is lehet tudni, hogy hol lehet majd sok egyéb mellett cigarettát is kapni. A Google-nek és az Index folyamatosan bővülő térképének hála, most ön is megnézheti, hol nyílik óvoda mellé, fitnessteremben vagy temetkezési vállalkozó helyére nemzeti trafik.
Több millió spórolható most hitelváltással
Több millió spórolható most hitelváltássalAkár több millió forintot is meg lehet takarítani egy jobb konstrukcióval a hitelkiváltások mostani időszakában, mivel nagy az eltérés a végtörlesztéshez kapcsolódóan felvett kölcsönök teljes hiteldíjmutatója (thm) és a hitelkiváltásra igénybe vehető hiteltípusok költségei között - közölte a BankRáció.hu portál.
Újabb kedvezmények a Széchenyi programban
Újabb kedvezmények a Széchenyi programbanA kormány a korábbi 2 százalékról 5 százalékra emelte május 1-jétől a Széchenyi Beruházási Hitel, az uniós pályázatokhoz igényelhető Széchenyi Önerő Kiegészítő Hitel és Széchenyi Támogatást Megelőlegező Hitel konstrukciókhoz biztosított kamattámogatást az adott ügylet futamidejének első három esztendejére – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a KAVOSZ Zrt. A három konstrukcióhoz továbbra is kapcsolódik a hitelekhez nyújtott készfizető kezességvállalás díjának 50 százalékáig terjedő állami támogatás. A 2002-ben indult program keretében eddig közel 185 ezer hitelügylet jött létre, a kihelyezett hitelösszeg közelíti az 1200 milliárd forintot.vg.hu
Magyarország itt ronthatta el
Magyarország itt ronthatta elMit rontottunk el, mit csinálhattunk volna másként, miért szenvedünk ennyire a válságtól? A BME kutatói elvégeztek egy érdekes összehasonlítást Magyarország és Szingapúr között, amely választ ad a kérdések többségére.
És akkor Orbán felfüggeszti a felcsúti stadion építését
És akkor Orbán felfüggeszti a felcsúti stadion építésétÚjabb megszorításokat jelentett be a kormány, Ferihegy németből kanadai kézbe kerül, a nemzeti dohányboltokban már fagyit is lehet kapni, az ország fele szegénységben él, Szlovénia pedig egyre inkább a csőd szélére kerül. Kövesse a tündérmese folytatását a hvg.hu-val!
3 ok a megváltozott munkaképességűek alkalmazása mellett
3 ok a megváltozott munkaképességűek alkalmazása mellettMunkahely-teremtés és vállalati felelősségvállalás2013-ban mindössze néhány új szabályt kell megismernie annak a munkáltatónak, amely versenyképessége javításában, költségei csökkentésében vagy a vállalat társadalmi felelősségvállalás tudatos megvalósítása során megváltozott munkaképességű dolgozókat is foglalkoztat. A foglalkoztatás ezen módjával kapcsolatos lehetőségek azonban úgy tűnik, egyre több munkaadó számára válnak vonzóvá. Nézzük röviden a legfontosabb okokat.
Csúcson a görög és portugál munkanélküliség
Csúcson a görög és portugál munkanélküliségTovább nőtt az állástalanok száma Görögországban és Portugáliában.
92. oldal / összesen: 94