2024.09.29 | Vasárnap
Mihály napja

Egyéb hírek
Keresés
91. oldal / összesen: 94
80 éve nem épült ennyire kevés lakás
80 éve nem épült ennyire kevés lakás Összeomlás közelében van a magyar ingatlanpiac, idén évtizedes mértékű alsó rekordba futhatunk bele, miközben a lakások egyre nagyobb része felújításra,vagy újjáépítésre szorul. Az iparági szereplők szerint korrekt szabályozásra, érdekképviseletre és állami fejlesztési programokra lenne szükség, tippjeik is vannak a megvalósításra. 
Drágább lett a tankolás
Drágább lett a tankolás

Bruttó 4 forinttal emelte a 95-ös benzin és 2 forinttal a gázolaj nagykereskedelmi árát csütörtökön a Mol. Az emeléssel a benzin átlagára 410-411 forintra, a gázolajé pedig 412-413 forintra nőtt, de az autósok 15-25 forintos különbséget is tapasztalhatnak egyes kutak árai között.
Leállhat a forintot hajtó láthatatlan motor
Leállhat a forintot hajtó láthatatlan motor Próbálgatják az Egyesült Államokban, hogy mi lenne, ha befejeznék az élénkítést. A Fed kötvényvásárlási programja volt a forinterősödés láthatatlan motorja, de a leállítása után nem feltétlenül szállna el a forint, csak ha bepánikolnának a befektetők. 
'10-30%-kal lehetne megvágni az ipari fogyasztók áramszámláit'
'10-30%-kal lehetne megvágni az ipari fogyasztók áramszámláit'
Az ipari fogyasztóknak jelentős - akár 10-30 százalékos - áramár-megtakarítási lehetőséget is biztosíthatna a közvetlen villamosenergia-értékesítés lehetőségének megteremtése, amennyiben a jogszabályok megteremtenék ennek lehetőségét - olvasható a Magyar Kapcsolt Energia Társaság közleményében.
Mennyiért és hova költöztünk? - Budapesti lakáspiac 2012
Mennyiért és hova költöztünk? - Budapesti lakáspiac 2012 Alig több mint 20 ezer lakás adásvételét regisztráltak Budapesten 2012-ben, egy átlagos budapesti lakás ára pedig 13,2 millió forint volt, derül ki az Otthontérkép legfrissebb lakáspiaci elemzéséből. A formabontó elemzés szétboncolja a budapesti lakáspiac 2012-es adatait.
Sokan bírálják a szolgáltatók panaszügyintézését

Sokan bírálják a szolgáltatók panaszügyintézését
Elégedettebbek az energiaszolgáltatókkal a fogyasztók, mint az előző években, de néhány területet még mindig kritikusnak értékelnek, a legtöbb bírálatot tavaly is a panaszügyintézés kapta – ismertette a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) a legújabb fogyasztói elégedettségi vizsgálat eredményét szerdán.
A diákok lehetnek az új pótjegy vesztesei
A diákok lehetnek az új pótjegy vesztesei A Fidesz-frakció és az NFM csak részben tudtak megegyezni a gyorsvonati pótjegyhez kapcsolódó kedvezményekről: ugyan a 65 év felettiek és a 6 éven aluli gyerekek havi 1500 forintból megúszhatják az új felárat, de a diákok szerdától kezdve csak akkor járhatnak jól, ha bérletet vesznek. Lesznek viszont új kedvezmények is: 15 rossz műszaki állapotú mellékvonalon csökkenhetnek a jegyárak, az elektronikus jegyet vásárlók pedig júliustól 3 százalékkal kevesebbet fizetnek majd. 
Egyre durvábban dőlnek be a hitelek
Egyre durvábban dőlnek be a hitelek
Gyorsuló ütemben romlott tovább a bankok lakossági hitelportfóliójának minősége 2013 első negyedévében - mutatják az MNB szerdán közzétett adatai. A nem teljesítő hitelek aránya az egy évvel korábbi 15,0 százalékról 18,0 százalékra növekedett, a kisebb késedelemmel rendelkezőkkel együtt pedig a hitelek közel harmadánál vannak törlesztési gondok. Az árfolyamgát konstrukció bevezetése ellenére az eddiginél nagyobb ütemben romlott a deviza jelzáloghitelek minősége is. A frank átlagosan 7 forinttal volt drágább a negyedév során, mint három hónappal korábban, emellett az MNB kommentárja szerint egyes lízingcégek adatainak figyelembe vétele is rontotta a statisztikát.
Élre ugrott Magyarország a kockázati tőkében
Élre ugrott Magyarország a kockázati tőkében
Nyilvánosságra került az európai magántőke és kockázati tőke társaságok tavalyi aktivitásáról szóló évkönyv, ezek szerint jelentős visszaesésre került sor a szektorban, legyen szó a friss forrásbevonásról (-43%), a befektetésekről (-21%) vagy éppen a célvállatokból való kiszállásokról (-29%). Az EVCA összeállítása alapján a kihívásokkal teli gazdasági környezet az év első felére rányomta a bélyegét az iparágban, a második félév alapján viszont van ok a bizakodásra. A külső befektetők a hozamvadászat miatt keresik az alapokat, sőt egyre nagyobb az érdeklődés a kontinensen kívüli intézményi befektetők részéről. A javuló gazdasági környezetben és a banki források korlátozottsága miatt a vállalatok is érdekeltek az alternatív forrásbevonási lehetőségekben, így a befektetések és a kiszállások megindulására lehet számítani. Külön érdemes a magyar piacot kiemelni Európában, a kockázati tőke befektetések terén ugyanis hazánk előkelő helyen áll a Jeremie-program miatt.
Jönnek az adóemelések Magyarországon? - így látják Londonból
Jönnek az adóemelések Magyarországon? - így látják Londonból A Morgan Stanley szerint az MNB szeptemberig 3,5 százalékig vághatja az alapkamatot.
Itt vannak a rezsicsökkentés negatív hatásai
Itt vannak a rezsicsökkentés negatív hatásai Nem sok tartalék van a magyar energetikai szektorban, ilyen körülmények között pedig megkezdődhetett az infrastrukturális hálózat leromlása. A rezsicsökkentés az államháztartásra is 56 milliárd forint negatív hatást gyakorol − derült ki a Napi Gazdaság konferenciáján.
Még azt hiszik New Yorkban vannak a legdurvább kátyúk? Nem jártak még Magyarországon
Még azt hiszik New Yorkban vannak a legdurvább kátyúk? Nem jártak még Magyarországon

A Financial Times feltörekvő piacokkal foglalkozó blogja összeállítást közölt a magyarországi kátyúhelyzetről. A blog szerint bár az autópályákkal nincs probléma, az alacsonyabb rendű utakon már annál inkább.
50 milliárddal tartozunk a közműszolgáltatóknak
50 milliárddal tartozunk a közműszolgáltatóknak A rezsicsökkentés sem segít a lakossági hitelállomány mérséklésében. Főleg a vízdíjat nem fizeti a magyar. 
91. oldal / összesen: 94