2024.09.29 | Vasárnap
Mihály napja

Egyéb hírek
Keresés
90. oldal / összesen: 94
Elképesztő átverés a magyar cukorkereskedelemben
Elképesztő átverés a magyar cukorkereskedelemben Kritikus helyzetbe hozzák a magyar e-kereskedelmi szektort a külföldön bejegyzett webáruházak, amelyek úgy árusítanak Magyarországon, hogy a környező országokban jellemző, akár 19 százalékkal is kisebb áfát tartalmazó számlát állítanak ki − tarthatatlan árversenyre kényszerítve ezzel a magyarokat. A körhinta-csalás néven ismert áfatrükközés is teljes hazai szektorokat lehetetleníthet el. 
Megélni is alig tudunk, nemhogy félretenni
Megélni is alig tudunk, nemhogy félretenni A lakosság 12 százaléka mondta azt, hogy a havi jövedelme az alapvető szükségletei fedezésére sem elég, derül ki a Cofidis negyedéves, 500 fős mintán elvégzett felméréséből. Ezzel nagyságrendileg lényegében az előző kutatás óta nem változott a lakosság negatív véleménye az anyagi helyzetet és a jövőbeli kilátásokat illetően. 
Olcsóbb lesz a vasút a lepusztult vonalakon
Olcsóbb lesz a vasút a lepusztult vonalakon 15 alacsonyabb műszaki szintet nyújtó vasútvonalon 15 százalékkal csökkenti a jegyárakat a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium június 1-jétől. Közleményükben megjegyzik, az alaptarifa csökkentésére a rendszerváltás óta nem volt példa a helyközi közösségi közlekedésben.
Ezt kínálja Magyarország a külföldi befektetőknek
Ezt kínálja Magyarország a külföldi befektetőknek Magyarország minden eddiginél kedvezőbb feltételeket kínál a külföldi befektetőknek – így értékelte Puskás Imre, a Fidesz országgyűlési képviselője keddi budapesti sajtótájékoztatóján a tavalyi rekordösszegű működőtőke-beáramlást. 
Választások hamis adatokkal?
Választások hamis adatokkal? Az adatvédelmi hatóság vizsgálja a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának informatikai nyilvántartását, miután felmerült, hogy a szervezet jogosulatlanul fér hozzá a termelők személyes adataihoz. 
Ócska vasút, olcsóbban
Ócska vasút, olcsóbban Eldőlt, merre vannak a MÁV legalacsonyabb szolgáltatási színvonalú vasútvonalai. A gyorsvonati pótjegyek bevezetésének ellensúlyozására hivatott jegyárcsökkentés helyszínéül kiválasztott vonalakról a Nemzeti Fejlesztés Minisztérium (NFM) határozott. 
Nagyot nőtt az uniós gáz- és villanyár
Nagyot nőtt az uniós gáz- és villanyár A magyar háztartások villany- és gázszámlája is a legmagasabbak közé tartozott vásárlóerő-paritáson mérve 2011 és 2012 második féléve között – derül ki az Európai Statisztikai Hivatal (Eurostat) által közzétett legfrissebb adatokból. Uniós szinten 6,6 százalékkal ment fel a villamos energia ára, a gázdrágulás pedig 10,3 százalék volt. 
Hamarosan jönnek a Matolcsy-bankók
Hamarosan jönnek a Matolcsy-bankók Heteken belül már lehet fizetni azokkal a kétezer forintos bankjegyekkel, amelyeken már Matolcsy György jegybankelnök aláírása szerepel. 
Több mint 2 millióan kerestünk interneten állást az elmúlt két évben
Több mint 2 millióan kerestünk interneten állást az elmúlt két évbenAz internetet használó felnőttek 48 százaléka fordult az online álláskereső oldalakhoz 2011 óta. A fiatalok a megfelelő mértékű és minőségű munkatapasztalatot, az idősebbek a minél magasabb végzettséget tartják a legfontosabb tényezőnek a munkaerőpiacon. A kapcsolati tőke erejében mind a két korcsoport egységesen hisz – derül ki az NRC Marketingkutató internetes álláskeresési szokásokról készített felméréséből. Legerősebbnek a mérnöki és pénzügyi diplomákat, legkevésbé versenyképesnek az agrárszakmákat tartják a munkakeresők.
Nem ismerjük fel az egészségtelen élelmiszereket
Nem ismerjük fel az egészségtelen élelmiszereket A magyaroknak csak 33 százaléka tudta eldönteni a zsír-, cukor- vagy sótartalom alapján, hogy melyik termék egészségesebb, ezzel a hazai válaszadók a legrosszabban teljesítők között szerepeltek a Consumers International és a Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi felmérésében. 
Tartozik az adózók negyede
Tartozik az adózók negyede Március végén megközelítőleg kétezermilliárd forintnyi köztartozást tartott számon az adóhivatal. Az adósok között félmillió cég és 1,2 millió magánszemély szerepelt – az adóval elmaradó polgárok tábora egy év alatt közel százezerrel nőtt. A hiányzó összegek behajtásáért a hatóság az első három hónapban négyszázezer végrehajtási intézkedést foganatosított.
Októberben tovább csökken a rezsi
Októberben tovább csökken a rezsi

Október 15-től ismét kisebb lesz a villany, a gáz és a távhő ára – derült ki az Országgyűlésben. Németh Szilárd, a rezsicsökkentésért felelős fideszes munkacsoport vezetője a Magyar Nemzetnek elmondta: Orbán Viktor miniszterelnök kifejezett kérése volt, hogy a fűtési szezon kezdete előtt történjen meg az újabb, második körös lakossági díjcsökkentés.
Szerencsétlen devizahiteles? Mi segítünk!
Szerencsétlen devizahiteles? Mi segítünk! A bajba jutott devizaadósok egyre komolyabb piacot jelentenek, hiába költik szinte minden pénzüket törlesztőrészletre, hajlandóak mélyen a zsebükbe nyúlni, ha biztos megoldást ígérnek nekik. Önjelölt fogyasztóvédők és ügyvédek hirdetik magukat megmentőként, de kevés sikerről lehet hallani. Egy neten terjedő cég 80 százalékos sikerrátával reklámozza magát, de megkeresésünkre inkább titkolóztak. Közben egyre többen képtelenek törleszteni, és az árfolyamgátra is már csak két hétig lehet jelentkezni. 
90. oldal / összesen: 94