2024.09.21 | Szombat
Máté, Mirella napja

Egyéb hírek
Keresés
9. oldal / összesen: 94
..
2018-ig egységesítik az állami informatikai rendszereket
A Magyarországon egymástól elkülönülten működő 300 informatikai szakrendszert 2018-ig összekapcsolják, ami a vállalkozások versenyképessége, a hatékonyság, és gyorsaság érdekében kulcskérdés - mondta a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára egy pénteki konferencián.
..
Háromszorosára nő az internetes adatforgalom 2020-ra
Az internetes adatforgalom háromszorosára nő, a felhasználók száma több mint egymilliárddal bővül 2020-ra a 2015-ös szinthez képest - derült ki az internetes hálózati berendezéseket gyártó Cisco visual networking index előrejelzéséből.
..
Több mint 300 milliárd forint értékben vásároltak a magyarok online tavaly egy felmérés szerint
Tavaly 319 milliárd forintot tett ki az online kiskereskedelem nettó forgalma, 17 százalékkal többet, mint egy évvel korábban, és elérte a teljes magyarországi kiskereskedelmi forgalom 4,1 százalékát - derül ki az eNET Internetkutató és Tanácsadó Kft. felméréséből.
..
Szigorítanák a netsemlegességet szavatoló előírásokat az Európai Unióban
A netsemlegességet szavatoló előírásokat szigorítaná az Európai Elektronikus Hírközlési Szabályozók Testületének (BEREC) hétfőn közzétett új szabályozási iránymutatása, amelynek értelmében az internetszolgáltatók kizárólag akkor részesíthetnének előnyben bizonyos szolgáltatásokat, ha az valójában indokolt.
..
A szállodaipar az első negyedévben 10 százalékkal növelte bevételeit
A magyarországi szállodaipar az első negyedévben 10 százalékkal növelte bevételeit, így várhatóan nyereséges évnek néz elébe 2016-ban is - derül ki a Bisnode Magyarország Kft. legfrissebb elemzéséből.
..
Magyar fizikusok: a világ nagyobbik, ismeretlen részéhez adhat kulcsot az ötödik kölcsönhatás felfedezése
A világ nagyobbik, eddig feltáratlan, láthatatlan részéhez adhat kulcsot az ötödik kölcsönhatás felfedezése - mondta el az M1 aktuális csatornán péntek reggel Krasznahorkay Attila, a Magyar Tudományos Akadémia Atommagkutató Intézetének (MTA Atomki) kutatási projektjét vezető atomfizikus.
..
Erősíteni kell az energiahatékonyságot és a házi energiatermelést
Az energiahatékonyság és házi energiatermelés erősítését, az alacsony jövedelmű háztartások támogatására pedig uniós források biztosítását javasolta csütörtökön elfogadott parlamenti állásfoglalásában az Európai Parlament.
..
A május végén lejáró SZÉP-kártya keretből még közel 2 milliárd felhasználásra vár
Mintegy 2 milliárd forint van még a Széchenyi Pihenőkártyákon (SZÉP-kártya) a 2014-es befizetésekből, amelyek felhasználási határideje május 31-én jár le - derült ki az MTI által megkérdezett kártyakibocsátók tájékoztatásából.
..
Javul a fizetési fegyelem, de a késedelmek hossza nő
Évről évre nő a lejárat előtt fizetett számlák aránya, de a fizetési késedelem hosszában romló a tendencia a magyar vállalatok körében: idén az átlagos késedelem meghaladta a 22 napot, míg az elmúlt két évben 16 és 18 napos késéseket mértek az év első negyedévében - derül ki a Bisnode Magyarország Kft. elemzéséből.
..
Mától tilos e-cigarettát használni ott, ahol dohányozni sem szabad
Ahol nem szabad dohányozni, ott mától elektromos cigarettát (e-cigarettát) sem szabad használni, így például munkahelyeken és játszótereken. A szabályt megszegők bírságra számíthatnak.
..
Még négy napig kérhetik az adókedvezményt a tavalyi első házasok
Mintegy 20 ezer házaspárnak már csak 4 napja van a havi 5 ezer forint adókedvezmény lehívására - hívja fel a figyelmet a Nemzetgazdasági Minisztérium (MGM).
..
Magyarországon drágultak leginkább a lakások az EU-ban egy év alatt
Az európai uniós országok közül Magyarországon drágultak leginkább a lakások, az átlagárak 14 százalékkal nőttek egy év alatt, 2015 harmadik negyedévére - derül ki az FHB legújabb lakásárindex-elemzéséből.
..
A lakosság 200 ezer forintig díjmentesen válthat készpénzt a postákon
A Magyar Posta Zrt. az elmúlt hónapokban jelentkező ügyféligényeknek, valamint Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter kérésének megfelelően 2016. május 5-étől a lakossági ügyfelek számára 200 ezer forintig díjmentessé tette a pénzváltást - közölte a Miniszterelnökség.
9. oldal / összesen: 94