2024.09.29 | Vasárnap
Mihály napja

Egyéb hírek
Keresés
89. oldal / összesen: 94
Megszületett a megállapodás a fuvarozókkal
Megszületett a megállapodás a fuvarozókkal Csökken a légrugós kamionok gépjárműadója, a használatarányos útdíj (e-útdíj) 7,5 százaléka levonható lesz a helyi iparűzési adóból, s az e-útdíj fizetését szolgáló kedvezményes forgóeszközhitelhez jutnak a fuvarozók – erről írt alá megállapodást a kormány nevében Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és három fuvarozószervezet képviselője hétfőn Budapesten. 
Távozik az alapító
Távozik az alapító Budapest, 2013. június 3.-- Tíz év után távozik dr. Schillinger Attila, az Avantgarde Group alapító partnere. Tulajdonrészét igazgató társai vásárolták meg. A 2003-as alapításától nyereségesen működő cég néhány éven belül a hazai piac vezető, független public relations, public affairs és digitális kommunikációs tanácsadó vállalata lett. Schillinger vezetése alatt a cégcsoport létszáma 25 főre nőtt. 2006-ban a londoni központú Financial Dynamics (ma FTI Consulting) stratégiai partneréül választotta. 
Tízmilliárd osztalékot fizet az MVM az államnak
Tízmilliárd osztalékot fizet az MVM az államnak A MVM Magyar Villamos Művek Zrt. éves rendes közgyűlésén az eredeti igazgatósági javaslattól eltérően elfogadták a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) javaslatát, amely szerint a társaság tízmilliárd forint osztalékot fizet ki részvényeseinek, amelynek 99,9 százaléka a magyar államot illeti. A társaság anyavállalati mérleg szerinti adózott eredménye 53,7 milliárd, konszolidált adózott eredménye 73,6 milliárd forint volt tavaly, számolt be a Napi Gazdaság. 
Most kiderül, mitől pörög a magyar gazdaság
Most kiderül, mitől pörög a magyar gazdaság Vajon mitől indult növekedésnek az első negyedben a magyar GDP, és miként teljesített a hazai ipar áprilisban? Az Európai Központi Bank kamatdöntést hoz és gazdaságot pörget, az amerikai Fed viszont már épp az élénkítés befejezéséről agyalva kapja meg az igen fontos havi munkanélküliségi adatot. Eldől az is, hogy a lettek beléphetnek-e az eurózónába. Ez várható a gazdaságban a héten.
Új vezető az OTP Alapkezelőnél
Új vezető az OTP Alapkezelőnél Komoly változás áll be az OTP Alapkezelő vezetésében, Hamecz István vezérigazgató távozott a cég éléről, június 1-től Köves Benedek vette át az irányítást az alapkezelőnél. A fő ok a váltás mellett, hogy Hamecz István az OTP orosz és ukrán leánybankjainál kap fontos feladatot, azonban az alapkezelőnél még az igazgatóságban elnöki pozíciót betölt, így a cég stratégiájának kialakításában meghatározó szereppel bír. Köves Benedek a mai sajtótájékoztatón elmondta, hogy alapvető változás nem lesz a stratégiában, a jövőben a legnagyobb kihívás számukra, hogy az alacsony hazai kamatkörnyezetben milyen válaszokat találjanak a befektetők kérdéseire. A befektetési alapok számára a környezet most támogató, azonban hónapok múlva elkezdődhet a befektetési alapokon belül is egy átcsoportosítás a kockázatosabb eszközök irányába, így vegyes- és abszolút hozamú alapok irányába. 
A MÁV 6,5 milliárdos veszteséggel zárt
A MÁV 6,5 milliárdos veszteséggel zárt A kormányzati segítségnek köszönhetően évtizedek óta először sikerült pozitív eredményt kimutatnia az állami vasúttársaságnak. A profitot azonban csak üzemi szinten érte el a csoport, a mérleg szerinti eredményt a felvetett tetemes hitelek annyira megterhelik, hogy a végső veszteség 6,5 milliárd forintos. 
Egyetlen forint, ami megdelejez
Egyetlen forint, ami megdelejez Egy forinttal 400 alatt megvesszük, két forinttal fölötte már nem - mi az? A kereskedők szerint egyre több ilyen termékkategória van. A boltok kínban vannak, amikor ilyen lélektani határ fölé kellene drágítaniuk, de ha ügyesek, még úgy is jól járnak, hogy az adott árucikken nem keresnek semmit. 
1,5 millióval kevesebben laknak Németországban, mint gondolták
1,5 millióval kevesebben laknak Németországban, mint gondolták Németországban elvégezték az első népszámlálást az 1990-es újraegyesítés óta, a vizsgálat szerint 1,5 millióval kevesebben laknak az országban, mint ahogy a szakértők eddig gondolták. Főleg a bevándorlók számát becsülték túl. 
Most lépi át a határt a lengyel Orbán-könyv
Most lépi át a határt a lengyel Orbán-könyv

Lengyelországot már meghódította, most arra készül, hogy Magyarországon arasson hasonló sikert az először lengyel nyelven megjelent Orbán-könyv, az Igor Janke tollából született Hajrá, Magyarok!
MNB: áprilisban csökkentek a hitelkamatok
MNB: áprilisban csökkentek a hitelkamatok Budapest, 2013. május 31., péntek (MTI) - Áprilisban csökkent a lakossági és vállalati hitelek átlagos kamatlába - derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) pénteken kiadott jelentéséből.
Itt nézheted meg az önkéntes nyugdíjpénztárad!
Itt nézheted meg az önkéntes nyugdíjpénztárad!

Matits Ágnes nyugdíjszakértő által elkészített értékelési rendszer alapján a Portfolio.hu egy külön oldalt hozott létre az önkéntes nyugdíjpénztárak értékelésére.

Most ide kattintva megnézheti, hogyan teljesített önkéntes nyugdíjpénztára!

portfolio.hu
Váratlanul lemondott a JP Morgan informatikai vezére
Váratlanul lemondott a JP Morgan informatikai vezére Guy Chiarello, a Jp Morgan Chase legfőbb informatikai vezetője (CIO) váratlanul bejelentette, hogy távozik a banktól - írja a the Wall street Journal. 
A bankadó miatt is drága a hitel
A bankadó miatt is drága a hitel Nem hozott növekedési fordulatot a hitelezésben a január óta még kedvezőbb feltétellel elérhető államilag támogatott lakáskölcsön. A magyar háztartások még a válság mélypontján sem vettek fel olyan kevés új hitelt, mint az idei első negyedévben. A bankok veszteségeik miatt magasan tartják a kamatokat.
89. oldal / összesen: 94