2024.09.29 | Vasárnap
Mihály napja

Egyéb hírek
Keresés
88. oldal / összesen: 94
Októberben megszűnik a PSZÁF?
Októberben megszűnik a PSZÁF? Már idén októberben megszűnhet a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) egy új kormányhatározat alapján. A hatóság feladatait teljes egészében a Magyar Nemzeti Bank veszi át. A gyors módosítás mellett az egyik érv az, hogy a kormány még a tavaszi ülésszak alatt meg kívánja változtatni a jegybanktörvényt. Szász Károly, a felügyelet elnöke a hírek szerint a jegybankban kap majd új tisztséget. 
Taxisok és gumikereskedők fizetnek a NAV-nak
Taxisok és gumikereskedők fizetnek a NAV-nak

Az adóellenőrök és a pénzügyőrök több mint tízezer ellenőrzésből minden negyedik esetben szabálytalanságot találtak. A várható bírság összege meghaladja a 320 millió forintot. 53 üzletműködését 12 napra felfüggesztették.
Büszkék magukra Orbán kedvenc bankárai
Büszkék magukra Orbán kedvenc bankárai A kistelepülések kisbankjai azt vallják, náluk minden sokkal barátságosabban megy, szívesebben adnak kölcsönt a nagyoknál, és tudják, hogy hogyan kerüljön jó helyre a pénz. Csak azt bánják, hogy még kicsik, de Orbán Viktor támogatásától és a jegybank hitelprogramjától sokat remélnek. 
Kétszázezerre büntették a követeléskezelőt
Kétszázezerre büntették a követeléskezelőt Az EOS egy 24 ezer forintos tartozás miatt fenyegető üzeneteket küldött egy adósnak. Korábban ugyanezért a gyakorlatért egy másik ügyben tízmilliós bírságot kellett fizetniük - derül ki a csütörtöki Magyar Nemzetből. 
Útdíj: kompenzációt kapnak a fuvarozók
Útdíj: kompenzációt kapnak a fuvarozók Kompenzációt kapnak, részben az önkormányzatok kontójára, a hazai közúti fuvarozók: a használatarányos útdíjak bevezetésétől idén 75, jövőre 150 milliárd forint bevételt remélő kormány mintegy 15 milliárd forintot juttat vissza a magyar kamionosoknak. 
Rejtett hitel
Rejtett hitel Akciós kölcsön - Még kevés bank kínálja 

Hétfőn elindult a Magyar Nemzeti Bank (MNB) növekedési hitelprogramja – erről azonban eddig leginkább csak a médiából értesülhettek a kedvező kamatozású kölcsönökkel megcélzott kis- és középvállalkozások. A legtöbb banknál még tegnap sem volt sok látszatja annak, hogy részt vesznek a jegybanki akcióban.
Megugrott a lakáspiac Budapesten
Megugrott a lakáspiac Budapesten Tavaly Budapesten 7,4 százalékkal élénkült a lakáspiac, a tranzakciók száma meghaladta a 21 ezret – közölte az OTP Jelzálogbank szerdán az MTI-vel. 
A lakásfelújítás csökkenti igazán a rezsit
A lakásfelújítás csökkenti igazán a rezsit 27 tagállam energiahatékonysági szabályozásait hasonlítja össze egy 2012-es nemzetközi felmérés, amely szerint Magyarország energiahatékonysági politikája a huszadik legjobb az EU-ban. A felmérésben megkérdezett hazai szakértők szerint a Kormány inkább csak a jelszavak szintjén foglalkozik az energiahatékonysággal, de nem tesz komoly erőfeszítést az energiahatékonysági beruházások finanszírozására, és a szerény célkitűzések elérése sem biztosított. 
OECD: Nagyobb lesz a magyar növekedés
OECD: Nagyobb lesz a magyar növekedés Javította Magyarország idei és jövő évi gazdasági teljesítményére vonatkozó előrejelzését a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) szerdán. 
Eddig kétszáz trafikos kérte, hogy sorsjegyet árulhasson
Eddig kétszáz trafikos kérte, hogy sorsjegyet árulhasson A Népszabadság értesülései szerint eddig csak 200 trafikos kérte, hogy engedélyezzék számára a sorsjegyek árusítását. Eddig mindössze kétszáz trafikos adott be kérelmet a Szerencsejáték Zrt.-hez, hogy a trafiktörvény értelmében sorsjegyet és lottószelvényt is árusíthasson július 1-jétől nyíló nemzeti dohányboltjában - írta a Népszabadság szerdán. 
Kötelezővé tenné a bankkártyák elfogadását az MNB
Kötelezővé tenné a bankkártyák elfogadását az MNB Egymillió euróból kísérleti projektet indít Fejér megyében a Magyar Nemzeti Bank, amelynek keretében kedvezményesen telepítenek kártyaelfogadó, POS-terminálokat a megye boltjaiban és vendéglátó-ipari egységeiben. A jegybank távlati célja azonban az, hogy az ország minden kereskedelmi pontján lehessen bankkártyával fizetni.
A magyar gazdaság sikere múlhat ezen
A magyar gazdaság sikere múlhat ezen A magyar gazdaság sikere nagymértékben múlik a jármű- és az elektronikai ipar sikerén – mondta Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára hétfőn Budapesten. 
Elindult a jegybanki hitelprogram
Elindult a jegybanki hitelprogram Hétfőn igényelhették először a vállalkozások a növekedési hitelprogram olcsó kölcsöneit a bankoknál. A Magyar Nemzet információi szerint a fiókokban – ahogy már hetek óta – sokan érdeklődtek a 2,5 százalékos kamatozású termék iránt.
88. oldal / összesen: 94