2024.09.29 | Vasárnap
Mihály napja

Egyéb hírek
Keresés
87. oldal / összesen: 94
Magyarok modernizálhatják a tunéziai vasutat
Magyarok modernizálhatják a tunéziai vasutat Ötpontos magyar–tunéziai gazdasági együttműködési programban állapodott meg keddi tuniszi tárgyalásai során Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára. 
Visszalépett több hulladékszállító
Visszalépett több hulladékszállító Több hulladékszállító cég is felmondta szerződését a településekkel a kormányzati kezdeményezés miatt, amelynek célja végső soron, hogy ne termelhessenek profitot. Az év második felében sok helyen az önkormányzatoknak kell így biztosítani ezt a szolgáltatást, de nem látszik még, hogy milyen fedezetből. 
City: két százalék alá szoríthatja a rezsicsökkentés az inflációt
City: két százalék alá szoríthatja a rezsicsökkentés az inflációt A kedvezőtlen bázishatások belépése miatt valószínűleg 2 százalék körüli ütemre gyorsulhatott a múlt hónapban az éves összevetésű magyarországi infláció, a gyorsulás azonban jó eséllyel csak átmeneti, és az év második felében az idei eddigi mélypontnál is alacsonyabb inflációs számok várhatók – jósolták a májusról szóló keddi adatismertetés előtt londoni pénzügyi elemzők. 
Stabilabb lehet a monetáris politika a jegybanki összeolvadással
Stabilabb lehet a monetáris politika a jegybanki összeolvadással A nemzetgazdasági miniszter szerint a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) egyes feladatainak a Magyar Nemzeti Bankba (MNB) olvasztásával nemcsak a pénzügyi felügyelet, hanem a monetáris politika is stabilabb lehet. 
Nem tudni, hogy működik majd
Nem tudni, hogy működik majd A használatarányos útdíj egy teljesen bevett és jól működő módszer Európában az úthálózat finanszírozására és a környezetterhelés mérséklésére. Az elgondolást nálunk is régóta szorgalmazták, most inkább a várt költségvetési bevételek miatt kell sürgősen bevezetni. Ennek megfelelően elég drága lesz a magyar útdíj, kétszerese a németnek, 1-2 százalékkal emeli majd átlagosan a fogyasztói árakat, 20-30 százalékkal a szállítási költségeket. Az ígért kompenzáció-csomag a hazai fuvarozóknak nem túl hatékony megoldás, de a legfőbb probléma, hogy még mindig sok műszaki és jogi hiányosság van. Pedig a rendszer pár hét múlva biztosan elindul. 
Nincs pénz a Közgáz liftjeire
Nincs pénz a Közgáz liftjeire A jelentős büdzsévágás miatt takarékosságra szorul a Budapesti Corvinus Egyetem. Legújabban azt jelentette be az egyetemi vezetés, hogy a lift nem fog járni átmenetileg, illetve azt is, hogy elromlott a szerverteremben a gépeket hűtő klíma, úgyhogy az egyetemi rendszer sem fog működni legalább reggelig. Igaz, ez utóbbinak nincs közvetlen köze a spóroláshoz. Nem járnak a liftek a Budapesti Corvinus Egyetemen, mert nincs pénz az üzemeltetésükre - írta a 444.hu. 
A nincsből nem lehet félretenni
A nincsből nem lehet félretenni Akinek van megtakarítása az is csak pár hónapig - vagy addig se - tudna megélni belőle - derül ki egy városi fiatalokat megkérdező kutatásból. Alig tudnak félretenni a dolgozó városi fiatalok, derül ki a K&H pályakezdők jóléti indexének 2013. első negyedévi kutatásából. 
Szüleivel él a magyar fiatalok fele
Szüleivel él a magyar fiatalok fele A fiatalok 35 százaléka tervez lakáscélú beruházást a következő néhány évben, ugyanakkor 62 százalékuknak nincs semmiféle megtakarítása és 75 százalékuknak nincs félretehető pénze sem - derül ki a Fundamenta-Lakáskassza 18-35 év közötti fiatalok körében végzett kutatásából. 
Drága mulatság magyarnak lenni
Drága mulatság magyarnak lenni A szobafestőt és a fodrászt a keresetünkhöz képest olcsón megkapjuk, ám az áruk többségéért nagyon sokat kell fizetnünk. Egy magyar családnak a rezsi még a csökkentés után is nagyobb teher, mint Nyugaton, de még a ruha- és élelmiszer-vásárlás is jobban fáj, így nem csoda, hogy szórakozásra alig marad pénz. Gabi Londonban dolgozik a kreatív szakmában, pár éve költözött ki, többéves szakmai tapasztalattal. A fizetése nettó 5 ezer font, azaz mintegy 1,7 millió forint, a költségei pedig elég meglepő képet mutatnak a magyar átlaghoz képest. 
Milliós prémiumokról dönt a héten a főváros
Milliós prémiumokról dönt a héten a főváros Szerdán dönt a Fővárosi Közgyűlés néhány budapesti cégvezető tavalyi prémiumának mértékéről. A javaslat szerint Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója 6,1, Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója pedig 5,6 milliót kapna. Hat fővárosi társaság vezetője tavalyi prémiumfeladatainak teljesítettségéről és a kapcsolódó kifizetésekről dönthet szerdán a Fővárosi Közgyűlés. 
Pestieknek jut a vidéki vagányok pénze
Pestieknek jut a vidéki vagányok pénze Vegyi üzemben működő filmes cég. Pont jókor székhelyt változtató vállalkozás. Kísértetiesen hasonlító nevek. Egy uniós program előírása életszerűtlen, ez Magyarországon nem gond, megoldjuk. A Jeremie I keretében 48 milliárd lenne vidéki ötletekre, de egy része mégis pestieknek jut.
Nemcsak szép fekvésű, de üzletileg is kiváló elhelyezkedésű település a Nógrád megyei Tolmács. Épp egy óra autóval Budapesttől, és csak 12 kilométerre van Pest megye szélétől. Ez ideális, mert nem tartozik a közép-magyarországi régióhoz, tehát az itteni bejegyzésű cégek már részesülhetnek az uniós támogatásokból, hiszen a fejlett Pest megyével szemben fejletlennek minősülnek.
Új korszakot nyit a Magyar Nemzeti Bank
Új korszakot nyit a Magyar Nemzeti Bank Új fejezet nyílt a Magyar Nemzeti Bank életében azzal, hogy a pénzügyi stabilitás megteremtése után a reálgazdaság támogatásával segíti a kormány gazdaságpolitikáját – mondta Gerendás János, a Magyar Nemzeti Bank monetáris politikáért és pénzügyi elemzésekért felelős igazgatója csütörtökön Kiskunfélegyházán. 
A pénztárgépcsere híre is fehéredést hoz
A pénztárgépcsere híre is fehéredést hoz Máris érezhető a pénztárgépcserét előíró intézkedés hatása. A Nemzetgazdasági Minisztérium adóügyekért felelős helyettes államtitkára a Magyar Nemzetnek azt mondta: a hivatalos, hatósági adatok tanúsága szerint az új szabályok bejelentése óta egyes gazdasági ágazatokban – különösen a kiskereskedelemben és a vendéglátásban – megugrott a legális forgalom. 
87. oldal / összesen: 94