2024.09.28 | Szombat
Vencel napja

Egyéb hírek
Keresés
85. oldal / összesen: 94
Augusztustól jöhet az 1000 forintos cigaretta
Augusztustól jöhet az 1000 forintos cigaretta

Akár már augusztustól 970 forintba is kerülhet egy doboz cigi, a 10 százalékra emelt árrés dob az árakon.
Bezárják az aranybányát Budapest szívében
Bezárják az aranybányát Budapest szívében Néhány hónapon belül eltűnhet mostani helyéről a legendás józsefvárosi piac, ugyanis a kerület és a Nemzeti Vagyonkezelő megelégelte az árusokat. Az 1993 óta működő, nagyon népszerű, de legalább olyan hírhedt piacot évek óta be akarják zárni, de eddig soha nem sikerült. Pedig baj mindig volt vele, és a legendák szerint még Pintér Sándor szívét is megdobogtatta.
'Bátor ember' - a pletykák szerint ezt az üzenetet kapta a kormány egyik tagjától Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere, amikor előállt azzal az ötlettel, hogy megszünteti a józsefvárosi piacot. Kocsis vasárnap jelentette be nyilvánosan is a tervét, amelyet azzal indokolt, hogy a piac Budapest bűnügyi gócpontja és a feketepiac melegágya. Kocsis ötlete termékeny talajra hullott, a Nemzeti Vagyonkezelő azonnal utasította a terület tulajdonosát, a MÁV-ot, hogy mondja fel a józsefvárosi piac bérleti szerződését. A MÁV-nál már szövegezik is a felmondást, ami után az árusoknak 150 napjuk lesz arra, hogy elhordják a sátorfájukat.
Öt ok, amiért perre mentek a devizahitelesek
Öt ok, amiért perre mentek a devizahitelesek A jövő héten jön az újabb forduló a devizahitelesek kontra bankok meccsen. A tét nem kicsi, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete szerint szélsőséges esetben bankpánikot is hozhatnak az ítéletek. Miért érdemes perelni, és miért nem?
Az ezres nagyságrendet közelítheti a jelenleg folyó bankellenes devizahiteles perek száma, abból kiindulva, hogy csak az OTP-vel szemben több mint 300 ügy hever a bíróságokon. Sőt ha az OTP Csoporthoz tartozó, az autófinanszírozással foglalkozó Merkantil Bankot és az OTP Faktoringot is ideszámítjuk, akkor 400-nál is több a legnagyobb hazai bankcsoportot bíróságon támadók száma - ismertették a bank vezetői egy szűk körű háttérbeszélgetésen.
Lesz itt magyar növekedés!
Lesz itt magyar növekedés! Az első negyedév erős teljesítménye alapján az idei év egészében is növekedés várható a magyar gazdaságban, annak ellenére, hogy az árvíz valamelyest visszavetheti a mezőgazdasági termelést - jósolták jelentősen feljavított szerdai előrejelzésükben londoni pénzügyi elemzők.
Az új citybeli prognózisok valószínűsítik azt is, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) inkább a lehetségesnél valamivel hamarabb befejezi a monetáris enyhítési ciklust, semhogy később - esetleg éppen a választások előtt - kamatemelésre kényszerüljön.
Visszavonulót fújna az E.ON
Visszavonulót fújna az E.ON altA debreceni és a nyíregyházi távfűtésben nagy hideg esetén problémák lehetnek

Leállítaná az energiatermelést egy időre az E.ON debreceni és nyíregyházi távfűtő erőműve. Ez több mint 45 ezer fogyasztó ellátásában okozhat gondot. A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalnál jelenleg még vizsgálják az ügyet, akárcsak annak a 133 településnek a problémáját, amelyeknél még nem tudni, mely cég szolgáltatja jövőre az ivóvizet.
A legszegényebbek is fizethetik az útdíjat
A legszegényebbek is fizethetik az útdíjat Az olcsóbb alapélelmiszerek ára 30 százalékkal is nőhet az elektronikus útdíj rendszerének bevezetése miatt - idézte szerdai számában az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetségének (ÉFOSZ) figyelmeztetését a Világgazdaság. A lap szerint az ÉFOSZ attól tart, hogy csődöket és elbocsátásokat eredményez majd a rendszer. 
Felcsútiak árulják a dohányt az Auchanban
Felcsútiak árulják a dohányt az Auchanban Mészáros Lőrinc, felcsúti polgármester testvére, Mészáros János fideszes önkormányzati képviselő, illetve alpolgármestere, Mészáros László családi üzletei árulhatják a dohányt a francia tulajdonú Auchan áruházakban. A két család a 19 Auchan-áruházból tízben árulhat dohányárut, és ezzel évente több százmilliós bevételhez juthatnak - írja a Népszabadság. 
Matolcsy György szuperhatalmát is alaptörvénybe vésnék
Matolcsy György szuperhatalmát is alaptörvénybe vésnék Közösen kezdeményezi az alkotmány módosítását az MSZP és az LMP – Mesterházy Attila szocialista pártelnök és Schiffer András, az ökopárt társelnöke tegnap sajtótájékoztatón ismertette a javaslatot. E szerint kizárnák, hogy új adót vessenek ki, ha az államot fizetésre kötelezi egy (európai uniós) bírósági ítélet. 
PSZÁF: államcsőddel is végződhet, ha megsemmisítik a szerződéseket
PSZÁF: államcsőddel is végződhet, ha megsemmisítik a szerződéseket A devizahitelekkel kapcsolatos bírói ítéletek gazdasági és társadalmi hatásaira figyelmeztet a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) elnöke a Kúria tanácselnökének írt levelében, azt közölve, hogy ezeknek a szerződéseknek az utólagos „sommás” átalakítása vagy semmissé nyilvánítása szélsőséges esetben államcsőddel is végződhet. 
G8: 118 milliárd eurós pluszt hozhat az EU–USA megállapodás
G8: 118 milliárd eurós pluszt hozhat az EU–USA megállapodás Szabadkereskedelmi tárgyalásokat kezd az Európai Unió az Egyesült Államokkal – közölte David Cameron brit miniszterelnök a nyolc vezető ipari hatalom (G8) észak-írországi csúcstalálkozójának első, hétfői munkanapján. 
Minden 67. lakáshoz tartozik úszómedence
Minden 67. lakáshoz tartozik úszómedence Az országos lakáspiac alig másfél százalékát teszik ki a luxusingatlanok, a családi házaknál a 300, a lakásoknál pedig a 100 millió forint fölötti áron kínált ingatlanok tartoznak ide - közölte az Otthon Centrum, a felsőkategóriás és luxusingatlanokat közvetítő Prestige MLS nemzetközi hálózat magyarországi tagja. A luxusingatlanok legnagyobb részben a fővárosban vagy az agglomerációban találhatók, a vidékiek többsége pedig a Balaton környékén. Az ingatlan franchise-hálózat hétfői közleményében felhívja a figyelmet arra is: az ár önmagában nem elég ahhoz, hogy egy ingatlant luxusnak definiáljanak, alapkövetelmény a beltéri úszómedence, a wellnessrészleg, a magas minőségű beépített anyagok, a korszerű gépészet és műszaki megoldások, illetve a többállásos garázs. 
Emelkedik a telefonadó, drágább lesz a készpénzfelvétel
Emelkedik a telefonadó, drágább lesz a készpénzfelvétel Megduplázza a kormány a készpénzfelvétel utáni tranzakciós illetéket, a banki átutalások utáni illetéket a másfélszeresére növeli, ahogyan a céges ügyfelek utáni telefonadót is. A kamatjövedelmekre 6 százalékos pótlólagos adót vetnek ki, a bányajáradékot is emelik. Ezek nélkül is kikerülnénk a túlzottdeficit-eljárásból, a kormány azzal indokolja az újabb adóemeléseket, hogy nem is akar visszakerülni az uniós eljárás alá.
Szlovákia keletre nyitna
Szlovákia keletre nyitna A gyors és dinamikus fejlődést mutató keleti piacokat kell megcélozni – vélekedett Tomás Malatinsky szlovák gazdasági miniszter a tavalyi év kereskedelmi mérlegét elemző jelentés kapcsán. 
85. oldal / összesen: 94