2024.09.28 | Szombat
Vencel napja

Egyéb hírek
Keresés
84. oldal / összesen: 94
Így változik az életünk júliustól - nyugdíjügyek, btk, e-útdíj
Így változik az életünk júliustól - nyugdíjügyek, btk, e-útdíj Régen látott komoly változásokat hoz július elseje. Hétfőtől elindul az elektronikus útdíj rendszer, valamint elindul az új dohánytermék-értékesítési rendszer is, továbbá kiderül, hányan jelentkeztek azon területekre, ahol nem volt érdeklődés a koncessziók iránt. A honatyák újra hozzányúltak a közbeszerzési törvényhez is, a lépést megint a szabályok rugalmasabbá tételével indokolták, ami esetenként a nyilvánosság korlátozását is jelenti. 
Népszavazás lehet arról, mit áruljanak a trafikosok
Népszavazás lehet arról, mit áruljanak a trafikosok A dohánytermékek árusításával kapcsolatban fogadott el népszavazási kezdeményezést az Országos Választási Bizottság hétfői ülésén. Valaki azt szeretné, hogy a dohányboltokban csak dohánytermékeket lehessen árusítani. 
Gyorsított eljárással küzd az áfacsalás ellen az EU
Gyorsított eljárással küzd az áfacsalás ellen az EU Az áfacsalás elleni küzdelem jegyében intézkedéscsomagot fogadott el az Európai Tanács. Az új direktíva lehetővé tenné a gyors reagálást és a fordított áfa bevezetését a telekom szolgáltatások, tabletek, laptopok, mobiltelefonok, játékkonzolok stb. kereskedelmében. 
Megérkeztek az új útdíj-ellenőrök
Megérkeztek az új útdíj-ellenőrök

Júliustól indul az új e-útdíj rendszer, pénteken átadtak azt a 95 egységet, amely az ellenőrzést végzi majd.
Az évszázad alkujára készül Amerika és Európa
Az évszázad alkujára készül Amerika és Európa Lebontanák a kereskedelem akadályait az Európai Unió és az Egyesült Államok között. Ha összejön a nagy alku, az felpörgethei mindkét gazdaságot, de közvetlenül, hirtelen nem lesz nagy hatása az árakra. Végre olcsóbb lesz itthon az iPhone? - ez tűnik az egyetlen izgalmas pontnak abban, hogy az EU és az USA nekilát a kölcsönös vámtarifák felszámolásának. Nos, pont ez nem valószínű, sőt általában nem az lenne az egyezmény fő előnye, hogy lejjebb mennek az árak. Az már sokkal inkább, hogy egy kinti iPhone-t idővel itthon is lehet majd használni, mert egységesítik a szabványt. 
Holnap kiderülhet, meddig megy el a jegybank
Holnap kiderülhet, meddig megy el a jegybank Hazai szempontból a hét legfontosabb eseménye a monetáris tanács holnapi kamatmeghatározó ülése, de friss adatokból sem lesz hiány. Többek között napvilágot látnak a friss foglalkoztatottsági, munkaerőpiaci, és fizetési mérleg statisztikák. Az Egyesült Államokból friss ingatlanpiaci adatokra és konjunktúramutatókra számíthatunk, az eurózónában pedig Németországra lehet érdemes figyelni. 
Friss adatok: totális bukásra állnak a frankhitelek
Friss adatok: totális bukásra állnak a frankhitelek Az euró 290 és 300 forint között, a svájci frank pedig 235 és 245 forint között hullámzott az év első felében. A jen viszont erőteljesen gyengült a magyar fizetőeszközzel szemben, kedvező helyzetbe hozva a jenhiteleseket. A friss árfolyammozgásokat, illetve az árfolyamrögzítést is figyelembe véve vajon jobb lett volna inkább forintban eladósodnia a sok százezer devizahitelesnek? Ezúttal is megvizsgáltuk a kérdést pusztán a törlesztőrészletek szempontjából. Az alábbi fő következtetésekre jutottunk:
Futóműgyárat avatnak Győrben
Futóműgyárat avatnak Győrben Ma avatja mintegy hatvan embert foglalkoztató győri gyárát a német ThyssenKrupp konszern. A cég tájékoztatása szerint a közeli Audi-gyár számára szerelnek össze futóműveket a közel 1,2 milliárd forintos beruházás eredményeként megnyíló üzemben. A futószalagra a megrendeléstől számított 176. percben az Audi gyártósorához kerülnek a frissen összeszerelt komponensek. A társaság emlékeztet arra: a német ThyssenKrupp konszern éves árbevétele mintegy 12 ezermilliárd forint, a vállalatbirodalom 150 ezer embert alkalmaz a világ 80 országában.

index.hu
Napi 50 forintért vehetünk biztonságot
Napi 50 forintért vehetünk biztonságot Elkezdődött az év balesetek szempontjából legveszélyesebb időszaka, a nyári szünet, a Mabisz adatai szerint százból mégis csupán 6 honfitársunknak van balesetbiztosítása. Pedig akár napi 50 forintért teljes körű védelmet nyújt ez a szolgáltatás. A PBA Biztosítási Alkusz Kft. kiszámolta: ha egy négyfős család a Balatonra készül, akkor akár napi fél liter benzin áráért gondoskodhatnak biztonságukról: hiszen a zsúfolt autópálya és a vízpart is veszélyeket rejthet. Ráadásul utasbiztosítást belföldi út esetében nem köthetünk. 
Az EU-nak továbbra sem tetszik az Erzsébet-utalvány
Az EU-nak továbbra sem tetszik az Erzsébet-utalvány Bírósághoz fordul az Európai Bizottság a magyar étkezési és szabadidő-utalványok monopóliuma ügyében. A kormány tavaly év eleji lépése nyomán olyan utalványforgalmazó világcégek szorultak ki a magyar piacról, mint a Cheque Déjeuner vagy a Sodexo.
Az előzetes értesüléseknek megfelelően Brüsszel úgy döntött, hogy a luxemburgi Európai Bíróság elé viszi az étkezési és szabadidő-utalványok külföldi kibocsátóira és forgalmazói vonatkozó magyarországi korlátozások ügyét.
14 ezerért árulják a kétezres Matolcsy-bankót
14 ezerért árulják a kétezres Matolcsy-bankót A kétezres fix áron 14 ezerért megy a Vaterán.
A harmincasoknak sincs pénzük
A harmincasoknak sincs pénzük Beszűkültek a harmincas korosztály megtakarítási lehetőségei - derül ki a Groupama Garancia Biztosító legfrissebb felméréséből, amely szerint a 30 és 39 év közöttiek kétharmada úgy véli, nincs elegendő eszköze az öngondoskodás elkezdéséhez. A Groupama és a GfK Piackutató Intézet 2013 májusában egy reprezentatív online felmérés keretében vizsgálta a 30-39 év közöttiek kiadásait, megtakarítási szokásait és az öngondoskodás közötti összefüggéseket. 
A kínaiak viszik el az olajunkat
A kínaiak viszik el az olajunkat Míg a Kína felé irányuló olajkivitel nagyon gyorsan bővül, Európába egyre kevésbé éri meg olajat exportálnia az oroszoknak. Az árak ugrásszerűen megnőttek. Július és szemptember között 13 százalékkal tervezi növelni Moszkva a Kínába szállított olaj mennyiségét - írja a Napi Gazdaság. Ezzel szemben a balti-tengeri kikötőkből 6-7 százalékkal kevesebb olajat küldenek Európába. 
84. oldal / összesen: 94