2024.09.28 | Szombat
Vencel napja

Egyéb hírek
Keresés
83. oldal / összesen: 94
Régi-új vezetők csatlakoznak a Danone HCS-hez A pénzügy és a marketing területére érkeznek a szakemberek
Régi-új vezetők csatlakoznak a Danone HCS-hez A pénzügy és a marketing területére érkeznek a szakemberek Budapest, 2013.06.17. – Júniustól két új vezetővel bővül a Danone tejtermék üzletágának Magyarországot, Csehországot, Szlovákiát és Horvátországot magában foglaló, budapesti központú HCS régiójának vezetősége. Jaroslav Dufek pénzügyi igazgatóként, Jérôme Goure pedig marketing igazgatóként csatlakozik a régió irányításába. 
10-ből alig 1 főt várnak vissza korábbi munkahelyére a kisgyermekes szülők közül Magyarországon
10-ből alig 1 főt várnak vissza korábbi munkahelyére a kisgyermekes szülők közül Magyarországon Szakmai fórum és képzés a kisgyermekes szülők munkaerőpiaci helyzetének erősítésére HR szakemberek és KKV-k részére 
A kölcsönzött munkavállalók 96%-a nem érez megkülönböztetést Munkaerő kölcsönzés 500 kölcsönzött szemével
A kölcsönzött munkavállalók 96%-a nem érez megkülönböztetést Munkaerő kölcsönzés 500 kölcsönzött szemével Hátrányos megkülönböztetés nélkül, hasznos és megbecsült munkatársnak érzik magukat a kölcsönzött munkavállalók; derült ki a Work Force Kft. közelmúltban készített, több mint 500 kölcsönzött munkavállaló véleményét összefoglaló felmérésének eredményeiből. A munkakeresők körében ma Magyarországon még mindig félelem és bizalmatlanság övezi a munkaerő kölcsönzést, mint új típusú foglalkoztatási formát, pedig kölcsönzött munkavállalónak lenni egyáltalán nem jelent hátrányt. 
A biztonság és a környezetvédelem a legnagyobb kihívás az olaj- és gáziparban
A biztonság és a környezetvédelem a legnagyobb kihívás az olaj- és gáziparban Budapest, 2013. június 25., szerda – A munkavédelmi, biztonsági és környezetvédelmi kérdések jelentik a legnagyobb kihívást a világ olaj- és gáziparában a szektor döntéshozói szerint. A kockázatok sorában új elemként az IT-biztonság is megjelent – derül ki az Ernst & Young legfrissebb nemzetközi felméréséből. Az iparági vezetők szerint a feltörekvő országok növekvő nyersanyagigénye kínálja a legtöbb lehetőséget a szektor cégeinek. 
A fél világ csodájára jár a pesti e-jegyrendszernek
A fél világ csodájára jár a pesti e-jegyrendszernek A BKK olyan elektronikus jegyrendszer bevezetésére készül, amely még nemzetközi összehasonlításban is nagy dobásnak számít. Az érintésmentes kártyás fizetés lehetősége a tömegközlekedésben már sok országban és fővárosban elérhető, azonban szerver alapú megoldás csak Londonban működik egyelőre. Ennek a legfőbb újdonsága, hogy bankkártyákkal is lehet majd utazni. A tervezett szupermodern rendszer ráadásul olcsóbb, de legalábbis nem drágább, mint a kártyaalapú rendszerek, ugyanakkor rugalmasabb, nyitottabb. Utóbbi azt jelenti, hogy hosszú távon fejleszthető, és támogatja a különböző rendszerek közötti átjárhatóságot is. 
Óvatosabb kamatpolitika jöhet az újabb vágás után
Óvatosabb kamatpolitika jöhet az újabb vágás után Óvatosabb kamatpolitikára, a kamatcsökkentési ciklus esetleges lefékezésére utalt keddi, a kamatdöntést követően kiadott közleményében a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa. 
Nagy bankként működő kis pénzintézetek
Nagy bankként működő kis pénzintézetek A kis bankok és a nagy pénzintézetek előnyeit és szolgáltatásait ötvözik majd a jövőben – a most elinduló nagyarányú változtatások után – a hazai takarékszövetkezetek. Ügyfélnek és tulajdonosnak is érdemes lesz jelen lenni a százmilliárd forinttal megsegített bankhálózatban az átalakítással megbízott kormánybiztos szerint. Vojnits Tamás a Magyar Nemzetnek adott interjújában kiemelte: a cél az, hogy biztosabban álljanak a lábukon, több nyereségre és piaci részesedésre tegyenek szert a magyar tulajdonban lévő hitelszövetkezetek. 
Megduplázhatják a szocpolt
Megduplázhatják a szocpolt Kétszeresére nőhet a szocpol legkisebb összege, és 5,6 millióra nőhet a legmagasabb összege - írta a Magyar Nemzet. A lap szerint a napokban dönt a kormány, hogy a demográfiai program javaslataiból mit valósít meg. Napokon belül megszülethet a kormány döntése a demográfiai intézkedéscsomagról - írta a Magyar Nemzet, amely úgy tudja, a csomagon belül a szociálpolitikai támogatás, vagyis a szocpol másfél-kétszeresére nőhet az eddigi összeghez képest. 
Bankba tesszük a pénzünket, kevesebb lesz belőle
Bankba tesszük a pénzünket, kevesebb lesz belőle Egy újabb kamatvágás után a négyszázalékos betéti kamatszint is kedvezőnek számít majd, ezzel számolva azonban a bankban elhelyezett pénz nettó évesített hozama fél százalék közelében mozoghat, a banki költségekkel pedig mínuszba is kerülhet a megtakarító - olvasható a Napi Gazdaságban. A fél évnél rövidebb lekötés esetén lényegében értelmetlen lesz a jövőben bankbetétben gondolkodniuk a befektetőknek. Ha a jegybank újabb alapkamatvágásra szánja el magát (ma dönt a jegybank, a piac negyed százalékpontos csökkentést vár), a négy százalék körüli banki betéti ajánlatok igen kedvezőek és ritkák lesznek a szakértők szerint. 
Lakáspiaci csaták - Kik szenvednek, és kik szárnyalnak?
Lakáspiaci csaták - Kik szenvednek, és kik szárnyalnak?

A 2008-as válság egyszerre döntött be szinte minden szektort a világban, ám az ingatlan-, azon belül is a lakáspiac - köszönhetően a korábban kialakult buborékoknak - az egyik legnagyobb vesztese volt a világszintű recessziónak. A kilábalás folymata néhol már megindult, ám máshol még mindig folyamatos az esés. Itt tart ma a lakáspiac.
Erősebb a forint, de törékeny a hangulat
Erősebb a forint, de törékeny a hangulat A nemzetközi piacokra kezdenek visszatérni a vevők, ám még mindig óvatosak: az amerikai tőzsdék emelkedése után az ázsiai piacok már vegyesen zártak. Ez a határozatlanság pedig a forint árfolyamán is érződik, a keddi hullámvasút után erősebb szinteken várja a folytatást. 
A lopakodó áremelkedés hónapjai jönnek
A lopakodó áremelkedés hónapjai jönnek Az állam kiveti a fuvarozóra, a fuvarozó a gyártóra hárítja, a gyártó a vevőre tolja. Ez az útdíj, amelyet sebtében vezetnek be, de az idén már 75 milliárd forintot várnak tőle. A teher lassan, de eljut a fogyasztókhoz, emelkedhetnek az élelmiszerárak is miatta. 
Százmilliókat kell lecsípni a büdzséből a V0-hoz
Százmilliókat kell lecsípni a büdzséből a V0-hoz Összesen másfélmilliárdot szán a kormány a vasúti körgyűrű előkészítésére az idén.
A kormány egyetért a Budapestet délről elkerülő 'V0' vasútvonal beruházás előkészítésének folytatásával, és elfogadja, hogy annak előkészítésére 2013-ban 1,5 milliárd forint szükséges - jelent meg a hétfői Magyar Közlönyben. A végrehajtás részeként a kabinet döntött arról, hogy az előkészítés első ütemében felmerülő 700,0 millió forintot a Miniszterelnökség fejezet részére biztosítja a 2012. évi kötelezettségvállalással nem terhelt előirányzat-maradvány terhére.
83. oldal / összesen: 94