2024.09.28 | Szombat
Vencel napja

Egyéb hírek
Keresés
82. oldal / összesen: 94
Horvát EU-csatlakozás: „Hát ide tartunk mi is?”
Horvátország erős adottságokkal és gyengélkedő gazdasággal, aggodalmak közepette, de nagy reményekkel csatlakozik hivatalosan az EU-hoz hétfőn. Magyarország nagyságra a negyedik befektető Horvátországban, míg 2011-ben több mint 330 ezer hazai turista fordult meg déli szomszédunknál.
Lehetőség a magyar élelmiszernek
Hazánk jelentősen növelheti élelmiszer-ipari termékeinek kivitelét Horvátországba – közölte a Magyar Nemzet megkeresésére a Vidékfejlesztési Minisztérium. Fórián Zoltán agrárpiaci elemző szerint azonban a horvátok teljes jogú tagsága e téren nem hoz alapvető változásokat.
Üzemszünettel indult az e-útdíjrendszer
Túlterheléses támadások érték az elektronikus útdíj informatikai rendszerét hétfő hajnalban, majd a rendszer fél nyolctól tíz óráig ismét leállt, közölte az Állami Autópálya Kezelő Zrt.
Adományként csempészett pénzt az olasz püspök
A pénteken letartóztatott olasz püspök, Nunzio Scarano adományok formájában utalta svájci számlájára az eurómilliókat. Scaranónak a luganói Ubs banknál voltak számlái, melyeket a vatikáni Apostoli Szék Vagyonkezelősége (Apsa) nevére nyitott meg az Apsa tagjaként - írta a Corriere della Sera olasz napilap.
A köztársasági elnökhöz fordul a takarékok legnagyobb szervezete
A 105 tagot tömörítő Országos Takarékszövetkezeti Szövetséggel (OTSZ) nem egyeztettek a június 25-én a kormány által az Országgyűlésnek benyújtott, majd június 27-én elfogadott, a szövetkezeti hitelintézetek integrációjáról szóló törvényről - erősítette meg a hétvégi információkat a szervezet. Az OTSZ tagszervezetei jogorvoslatért a köztársasági elnökhöz fordultak.
Messi inkább fizet az adóhatóságnak
A közelmúltban a spanyol adóhatóság azzal vádolta meg Lionel Messit, hogy 2007-2009 között szerzett bizonyos jogdíjbevételeit nem adózta le megfelelően. A per szeptemberben kezdődött volna, a sztár azonban ezt nem várta meg. Az adóhatóságnak a 2010-2011-es időszakra vonatkozóan 10 millió eurós extra befizetést teljesített, az El Periodico szerint peren kívüli megállapodás részeként 15 millió eurót fizetett az adóhatóság által kifogásolt időszakra. A végső cech a 30 millió eurót is elérheti, azonban legalább így a hosszú jogvitát elkerülheti, ami akár börtönbüntetéssel is végződhetett volna.
Nem várhat Magyarország a szupererőművekre
Az elérhető legjobb atomtechnológiát akarja Magyarország megszerezni a paksi atomerőmű bővítésével, és elvileg az sem ellenkezne az uniós szabályokkal, ha az új blokkok egy-két évtizedig a beruházó - és nem a magyar állam - tulajdonában maradnának. Már 2020-ban megépül Oroszországban az úgynevezett negyedik generációs atomerőművek egyik első prototípusa. Az ólomhűtésű erőműben a hagyományos víz helyett a folyékony ólom közvetíti az atommaghasadásból származó hőt a gőzfejlesztőbe, amely azután az áramtermelő generátorokat hajtja meg.
Az adóhatóság rááll a trafikok ellenőrzésére
Az adóhatóság rááll az új trafikok ellenőrzésére. Bemennek minden új boltba, de felkeresik azokat is, akiknek már nincs engedélyük cigarettát, dohányárut árulni, írja a Magyar Nemzet. Ha mégis ezt teszik, akár félmilliárd forintos büntetést is kaphatnak. Az adóellenőröket polgárőrök és fogyasztóvédők segítik, de az adóhatóság számít arra is, hogy az emberek bejelentik, ha valami nincs rendben.
A feltételeket még ki sem hirdették, ő már megfelelt
Még a részleteket sem hirdették ki az októbertől kötelező üzemanyag-jelöléssel kapcsolatban, de már megvolt a cég, amelyik a leginkább megfelelt a követelményeknek. Egyelőre nem csak az nem világos, hogyan teljesíti majd a Femgas a még meg sem határozott feltételeket, de az sem, egyáltalán mire jó ez a benzinjelölés. Fónagy szerint az autóban sem karambol után kötjük be magunkat.
Már díjat is emeltek a bankok a Varga-csomag miatt
Már díjat is emeltek a bankok a Varga-csomag miatt Az MKB biztosan a tranzakciós adó megemelése miatt emeli díjtételeit, de augusztustól a KDB és a MagNet bank ügyfeleinek is többet kell fizetniük. 
Egyre többen látják pozitívan az ország gazdasági helyzetét
Egyre többen látják pozitívan az ország gazdasági helyzetét A GfK Hungária komplex fogyasztói bizalom indexének értéke 2013 júniusában immár három negyedéve emelkedik. A fogyasztói várakozások az ország gazdasági helyzetének rövid távú optimista megítélése okán erőteljesen javultak, a vásárlási hajlandóság egyelőre még stagnál. A munkanélküliségre és inflációra vonatkozó várakozások számottevően nem változtak.
Szemléletet kell váltaniuk a bankoknak
Szemléletet kell váltaniuk a bankoknak Egyetértek azzal a véleménnyel, hogy a bankoknak is ki kell venniük a méltányos részüket a teherviselésből – mondta a lapunknak adott interjúban Federico Ghizzoni. Az UniCredit bankcsoport vezérigazgatója egyben bízik abban, hogy amikor beindul a növekedés, az adók is normalizálódnak. Szerinte a kereskedelmi bankok egyre inkább a reálgazdaságra fognak összpontosítani. Csécsi László interjúja. 
Áruellátási gondokat okozhat az e-útdíj
Áruellátási gondokat okozhat az e-útdíj A hazai érdekképviseletek mellett a fuvarozók nemzetközi szövetsége is arra kéri a kormányt, hogy az e-útdíjat - a kabinet korábbi terveivel összhangban - csak egyhónapos tesztidőszak után indítsa be, ellenkező esetben akár áruellátási problémák is jöhetnek az országban - írja a Napi Gazdaság. A kőbe vésettnek számító július 1-jei dátum feladásáról Orbán Viktor miniszterelnök kellene döntenie, de az NFM szerint nem várható az eredeti szándék megmásítása a szombati kormányülésen. 
82. oldal / összesen: 94