2024.09.28 | Szombat
Vencel napja

Egyéb hírek
Keresés
81. oldal / összesen: 94
Nekilódult a magyar export
Már kétség sem férhet hozzá, hogy növekedési trendforduló következett be a hazai gazdaságban – vélekednek az elemzők. A sokáig várt Mercedes-hatás áprilisban érkezett meg, a 13 százalékos exportnövekedés ugyanis nagyban köszönhető a kecskeméti gyárnak.
Nem kebelez be minden díjat a Nemzet Művésze
Mégsem akarja annyira megerősíteni a Magyar Művészeti Akadémiát (MMA) a kormány, derült ki a friss Magyar Közlönyből, amely arról számolt be: nem az MMA által adományozott Nemzet Művésze-díj lesz az egyetlen művészeti díj Magyarországon.
Csetlik-botlik az új trafikrendszer
Nem megy csont nélkül az átállás az új trafikrendszerre. Az első napokban volt, aki ki sem nyitott, volt, aki kinyitott, de cigarettát nem árult, volt, aki árult, de azt sem tudta, melyik márka melyik. Egyik olvasónkat átverték az adójeggyel, telefonnal rögzítette, ahogy reklamál. Lett trafik iskola és gyógyszertár mellett, játékbolt helyén és konténerben is.
Minden negyedik termék sajátmárkás a magyarok kosarában
1371 forintot költ reklámozott, úgynevezett "A márkára" a magyar, és a sajátmárkás termékek is jól fogynak, dacára annak, hogy csökkent a részesedésük a teljes fogyasztásból.
A kormányban bízva nem fizetett útdíjat, megbüntették
A kormány megígérte, hogy a betakarítás idején nem kell útdíjat fizetniük a mezőgazdasági termelőknek. A rendelet megjelent ugyan, de sok termelőre, például az állattartókra nem vonatkozik, és túl későn jött már a betakarítási szezonban. Egy termelőt meg is büntettek, amiért nem fizetett útdíjat.
Sok régi trafikos tovább árulhat
Hatvan régi trafikos kapott méltányossági alapon átmeneti, december 31-ig szóló fennmaradási engedélyt eddig – írja a keddi Népszabadság Gyulay Zsoltra, a Nemzeti Dohánykereskedelmi (NDN) Zrt. vezetőjére hivatkozva.
Az ország 80 százalékában nincs megoldva, hogyan jussanak cigarettához
A Nemzetbiztonsági Bizottság tagjai be szerettek volna tekinteni a trafik-pályáztatás irataiba, ugyanakkor ezt nem tették lehetővé a számukra - mondta Harangozó Tamás az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A szocialista frakcióvezető-helyettes szerint a trafiktörvény olyan abszurd, hogy akár a Monty Python is csinálhatta volna.
Elindul az adóhivatal nagy nyári akciója
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kedden megkezdte augusztus végéig tartó nyári ellenőrzéssorozatát. Az országos akció során az adóellenőrök és a pénzügyőrök a turisták által kedvelt üdülőhelyeken, a strandokon, a nyári fesztiválokon, a szabadtéri rendezvényeken és az idegenvezetési szolgáltatóknál vizsgálódnak.
Teljes csőd az e-útdíj első napja
Lefagyott automaták, vak műholdak, felduzzadt sor a határon - elindult az e-útdíj rendszere. A HU-GO névre keresztelt, használat alapján fizetett útdíj rendszere egyelőre nem segíti a szabályokat betartani igyekvő fuvarozókat. Volt, aki inkább nekivágott jegy nélkül, de volt olyan is, aki az udvaron hagyta tizenöt kamionját, pedig előre átutalta az útdíjat.
Ész nélkül szórták a milliárdokat a vidéki wellnessekbe
A magyar hotelek és panziók felétől szabadulna a tulajdonosa, pedig épp most adtunk tízmilliárdokat arra, hogy épüljenek újak. A legrosszabb helyzetben lévőket már el is vitte a bank. De mi van, ha a tulajdonos beköltözik a bedőlt szállodájába?
Hiába a rezsicsökkentés, az árszint alig mozdul majd
Rezsidíjak, dohánycikkek, bankolási költségek - egy sor olyan lépése volt a kormányzatnak az elmúlt hónapokban, melyek az év hátralévő részében jelentősen megmozgatják az árakat. Bár az rezsicsökkentések több mint egy százalékponttal mérsékelhetnék azt inflációt, az egyéb intézkedések nagyjából vissza is hozzák azt.
Akár ingyen is árulhatnák az irodákat
A látszólag megszűnt hazai irodafejlesztési piac egyik legaktívabb szereplőjének képviselőjével, a Futureal Development Zrt. vezérigazgatójával, Tatár Tiborral beszélgettünk most is épülő projektekről, bérlői igényekről, bérleti díjakról, és a sokszor hiányzó tudatos gondolkodásról. "Olyan alacsonyak lettek a bérleti díjak, hogy nem éri meg új projektet indítani" - hangoztatta az interjúban Tatár, ám ennek ellenére ők mégis egyszerre két új irodaház fejlesztésében is nyakig benne vannak, a tervasztalon pedig készülődnek az újak. A budapesti irodapiac látlelete 2013 közepén.
Útdíj: kompenzációt kapnak a fuvarozók
Kompenzációt kapnak, részben az önkormányzatok kontójára, a hazai közúti fuvarozók: a használatarányos útdíjak bevezetésétől idén 75, jövőre 150 milliárd forint bevételt remélő kormány mintegy 15 milliárd forintot juttat vissza a magyar kamionosoknak.
81. oldal / összesen: 94