2024.09.28 | Szombat
Vencel napja

Egyéb hírek
Keresés
80. oldal / összesen: 94
Nem kapkodnak a magyar letelepedési kötvényért
Eddig mindössze három letelepedési államkötvényt igényeltek külföldiek, a vásárlók kínaiak voltak - derül ki a Magyar Nemzet írásából.
E-útdíj: megjelentek az áremelési igények
Nem okozott eddig fennakadásokat a kiskereskedelmi áruszállításban az e-útdíj körüli káosz, de a belső rendszerben jelentősen nőtt az adminisztrációs teher − mondta lapunknak Gál Judit, az Auchan Magyarország Kft. kommunikációs menedzsere. A logisztikai osztályon érezhetőek voltak az átállási nehézségek, de az ellátásban ez nem jelentkezett.
Adóparadicsomból a börtönbe - nálunk van kibúvó
Az agresszív adótervezést választó hírességek a "spórolt pénz" többszörösének befizetésével kerülték csak el a börtönt.
Mielőtt perelnénk: mit tegyünk, ha nem tudjuk fizetni a hitelt?
Sok ezer család életét keseríti meg a válság óta a devizahitelek törlesztése - nem véletlen, hogy egyre több per indul az ügyben. A bankok ellen folytatott kétes kimenetelű háború helyett érdemes tisztában lenni az egyéb lehetőségekkel is, ha nem tudjuk fizetni a hitelünket. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat mindenkinek kész segíteni.
Vegyük vagy adjuk el? Mi lesz most a forinttal?
Mennyi lesz a forint árfolyama augusztus végén és az év végén? Alulértékelt vagy felülértékelt nemzeti valutánk? Külföldi nyaralás előtt mikor érdemes devizát venni? Hogyan reagálnak a kisbefektetőik az alacsony kamatokra? Brókercégek elemzőit kérdeztük.
Ebből költ a magyar
Az év eleji várakozásokhoz képest egyre kedvezőbb előrejelzések születnek az idei lakossági fogyasztás várható alakulásáról - legutóbb a jegybank szakértői húzták a pozitív tartományba az éves indexet. A jelenség mögött az úgynevezett magjövedelmek meginduló növekedése áll, de az is szerepet játszik, hogy a lakosság a beruházásait alaposan visszafogta, és itt várhatóan jó ideig nem is lesz növekedés.
Berlin a VII. kerületbe költözik
Az Einfach Berlin (magyarul: “egyszerűen Berlin”) az utóbbi évek egyik legszellemesebb közösségi projektje. A rendezvény tulajdonképpen egy városi minifesztivál lesz 2013. július 18 és 25. között. A távolság csökken, a kapcsolat erősödik, a budapesti mindennapokba pedig némi berlini életérzés és hangulat keveredik.
Hová meneküljünk az USA elől?
Az amerikai megfigyelési botrány kiszivárogtatója megpróbált biztosra menni, huszonegy országba adott be menedékkérelmet. Ennek ellenére sem biztos, hogy el tud bújni az USA elől. De miért célozzák meg ennyien Ecuadort, és mik jöhetnek még szóba? Egy Amerika elől menekülő szivárogtató lehetséges célpontjai közül válogattunk.
Igen, a füvezés tényleg demotivál
A marihuánafogyasztás egyik mellékhatása, hogy a fogyasztó a beszívás után ellustul. Egy új kutatás szerint ennek az lehet az oka, hogy a szer visszafogja a dopaminszintézist, márpedig ez a neurotranszmitter több, a szervezetben lejátszódó örömérzetért felel, és ez serkenti a motivációt is. A dopamin hiányában azonban motiválatlanná válunk, így elmondható, hogy a füvezés demotivál.
Szerdáig adott időt a hadsereg - Murszi sorsa bizonytalan
Az egyiptomi hadsereg felfüggesztené az alkotmányt és feloszlatná a parlamentet, ha az iszlamista Mohamed Murszi államfő és liberális ellenzéke nem tud megállapodni a belpolitikai válság rendezéséről legkésőbb szerdán – közölte egy katonai forrás kedden.
A pénz negatívan megváltoztat, hazuggá tesz?
A pénz hatására az ember hajlamos mindent üzleti, költséghatékonysági szempontból mérlegelni, és az egyéb, morális szempontokon felülemelkedni. Hazuggá tesz a pénz?
Lehetőség a magyar élelmiszernek
Hazánk jelentősen növelheti élelmiszer-ipari termékeinek kivitelét Horvátországba – közölte a Magyar Nemzet megkeresésére a Vidékfejlesztési Minisztérium. Fórián Zoltán agrárpiaci elemző szerint azonban a horvátok teljes jogú tagsága e téren nem hoz alapvető változásokat.
Formálódik a hazai könyvkereskedelmi óriás
Alakul az egyik legnagyobb hazai könyvkereskedelmi csoport. A Libri tulajdonosa nyilvános vételi ajánlatot tett a Shopline-webáruház Nyrt.-re
80. oldal / összesen: 94