2024.09.28 | Szombat
Vencel napja

Egyéb hírek
Keresés
79. oldal / összesen: 94
Ősszel drágulnak a banki szolgáltatások
A magyar piac nagyobb részét lefedő nyolc pénzintézetből négy már tett lépéseket a tranzakciós illeték áthárítása érdekében.
Drágábbak lesznek az okostelefonok
A telefonadó miatt jutunk hozzá drágábban a mobilkészülékekhez, a szektorban a bizalom elveszett, és egyértelműen versenyhátrányba kerül az ország - mondta az Origónak adott interjújában Laufer Tamás. Az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetségének (IVSZ) elnöke szerint frekvenciaeladásból még az idén 300 milliárd forint ütheti az állam markát, de negyedik szolgáltató nem lesz. Az informatikusok képzésének hatékonysága kiábrándító, a közoktatásban óriási bajok vannak.
Rég volt ennyire alacsony a júniusi deficit
Az államháztartás központi alrendszerének 2013. június havi hiánya 162,3 milliárd forintra teljesült - közölte hétfőn a Nemzetgazdasági Minisztérium. Legutóbb 2005-ben volt ilyen alacsony a deficit az év hatodik hónapjában. Az első fél év alatt az éves pénzforgalmi hiányelőirányzat 82%-a teljesült.
Helyére kerül a jó magyar gabona
Elegendő mennyiségű és jó minőségű gabona termett idén Magyarországon.
Csak Magyarország és Dél-Szudán lett szegényebb
Magyarország a 70. leggazdagabb ország a Világbank friss jelentése szerint, az egy évvel korábbi listához képest szegényebb kategóriába került. Előttünk az oroszok, a baltiak és több dél-amerikai állam.
Duplán buktak a devizahitelesek
Csalódást okozott a Kúria ítélete a devizahiteleseknek, viszont lehet, hogy a végrehajtások felfüggesztéséhez elegendő az, hogy jogtalanul emelte meg a bank az árfolyamrést. Minden erőt bevetve harcolnak a takarékszövetkezetek az államosításuk ellen, a bankok természetesen áthárítják a tranzakciósilleték-emelést és még a trappista is sokkal drágább lesz augusztustól. De legalább a kártyás fizetés ingyenes maradhat és a tőzsdék is emelkedtek.
Jól indult az év, de kockázatos a jövő
A világgazdasági kilátások bizonytalanok, a második fél évre várt globális fellendülés mértéke elmaradhat a várakozásoktól - áll az MFB makrogazdasági értékelőjében. A szakértők éppen ezért a jó gazdasági évkezdet ellenére óvatosak a magyar kilátásokat illetően.
Magyar adatok miatt izgulhatunk a héten
Ezen a héten külföldről sokkal kevesebb adat érkezik, mint ahogy az elmúlt napokban megszokhattuk. Amire érdemes figyelni, az a Fed legutóbbi kamatmeghatározó ülésének jegyzőkönyve és a japán jegybank kamatmeghatározó ülése. A hazai naptárban több fontos esemény szerepel. Napvilágot látnak a júniusi államháztartási és inflációs adatok.
Féléves mélyponton Magyarország nemzetközi tartalékai
Jelentősen, 979 millió euróval 34,33 milliárd euróra estek májusról június végére Magyarország nemzetközi tartalékai - közölte ma reggel az előzetes adatot a Magyar Nemzeti Bank. A friss adat tavaly december vége óta a legalacsonyabbnak számít.
Spekulálunk a virtuális pénzzel
A Bitcoin, vagyis a virtuális szuperpénz körüli felhajtásból a Portfolio.hu szerkesztősége sem maradhatott ki. Már a BTC-lufi felfújódásakor kerestük a lehetőséget, hogyan szállhatnánk be mi is a buliba. A sztori jónak tűnt, és persze a csapból is az folyt, milyen kiváló befektetés a Bitcoin. De nem is annyira egyszerű hozzájutni a hőn áhított szuperpénzhez. Végül fundamentális tényezők hiányában a technikai elemzésben bízva csak néhány nappal ezelőtt, 89,5 dolláros árfolyamon nyitottunk pozíciót. Meglátjuk, mi lesz a vége. Egyelőre sajnos bukóban vagyunk, a támasz úgy tűnik, elesett.
A jövő nagy sztorija lehet a Richter
A közelmúltban több fontos bejelentés is érkezett a Richtertől, a társaság több olyan megállapodásról is beszámolt, melyek a későbbiekben támogathatják a cég hosszú távú stratégiájának megvalósítását, ezen belül is az originális kutatási területek szerepének növekedését. Az egyik nagy sztori a Richternél most az Esmya, az eredeti nőgyógyászati készítmény bevezetése jelenleg is folyik Európában, az eredmények pedig itt már belátható időn belül realizálódhatnak. Az elemzői modellekben is jellemzően az Esmya szerepel még egyelőre, (a cariprazine a legtöbb modellben még nincs benne), így az alábbiakban ezt a területet vizsgáltuk meg mi is kicsit közelebbről.
Izgalmas szezon elé néz az OTP SZÉP kártya
Az OTP Pénztárszolgáltató mintegy 650 000 SZÉP kártyabirtokosa már több mint 20 000 elfogadóhelyen, köztük a legnagyobb hazai könnyűzenei fesztiválok és strandbelépők vásárlásakor tudja felhasználni juttatásait. A tapasztalatok szerint legtöbben a nyári pihenés során veszik elő OTP SZÉP kártyájukat, amelyek idén júliustól még sokoldalúbbá váltak.
Magyar fejlesztésnek köszönhetően megújul a hírolvasási és az oktatási piac
A hazai Xdroid Kft. új hírportált indít Hírfelhő (www.hirfelho.hu) néven. A rendszer gondosan összeválogatott RSS csatornák online olvasását teszi lehetővé ingyenesen, a mai kor igényeinek megfelelő formában. A Hírfelhő egyik különlegessége a mögöttes technológiában rejlik. A szabadalmi eljárás alatt lévő, eszközfüggetlen technológia lényege, hogy egyszerű lépésekkel jól szervezett, átlátható információs hierarchiát készít, melynek megjelenítését újszerű térfelosztási módszerek támogatják. A cég a technológiával jelentős nemzetközi sikert remél kiemelten az oktatás, az információszervezés és megjelenítés területén.
79. oldal / összesen: 94