2024.09.28 | Szombat
Vencel napja

Egyéb hírek
Keresés
78. oldal / összesen: 94
Miért zuhant a magyar ipar? - itt a magyarázat
Az ipari termelés májusi hirtelen mínuszáért a híradás-technikai berendezések és az elektronikus fogyasztási cikkek iránti kereslet csökkenése a felelős, az autógyárak húznak.
Rengeteg a félreértés: most akkor mi van a devizahitel-szerződésekkel?
A Kúria múlt csütörtöki döntése alapján a perben szereplő szerződés semmis, de a semmisség okát a Kúria kiküszöbölte és érvénybe helyezte azt, a hitelt az adósnak tehát továbbra is törlesztenie kell. A megjelenő téves információk és nyilatkozatok tisztázása érdekében megszólalt a Kúria elnöke is.
Amikor túl kicsi a deficit: mit művelnek a magyarok és az olaszok?
Hiába sikertörténet a költségvetési hiány lefaragása, rendkívül káros, hogy a korábbi évek pazarló gazdaságpolitikája miatt éppen egy jelentős válságban kényszerült erre az ország. Már megint egy csoportba kerültünk Olaszországgal.
Tízmilliárd forintnyi csalást derített fel a lakosság
Ezrével érkeznek a közérdekű bejelentések az adóhatósághoz, nem egy van köztük, amelyik nagy horderejű, akár milliárdos visszaélésről rántja le a leplet - írja a Magyar Nemzet pénteki számában.
Bontják a nyaralómat? - Hajmeresztő káosz Horvátországban
A szerkesztőségben egy gyors közvélemény-kutatás során arra a megállapításra jutottunk, hogy a rövidebb nyaralások leggyakoribb úticélja idén is Horvátország lesz. A horvát tengerpart valószínűleg tavaly óta semmit nem változott, leszámítva, hogy közben Horvátország belépett az EU-ba, így néhány újdonságra azért számíthatunk. Bár az ingatlan jellemzően nem impulzusvásárlás, mi mégis pontos információkkal szeretnénk olvasóinkat útnak indítani, mielőtt beleszeretnének a kibérelt apartmanjukba. Milyen változásokkal kell számolnunk a horvátországi ingatlanvásárlással kapcsolatban, mivel jár az ingatlantulajdonjog-szerzés, és kell-e vajon attól tartanunk, hogy jövőre lebontják a nyaralónkat?
Meglepő áremelések jönnek az élelmiszerpiacon - az ön pénztárcája is megérzi
Nem az e-útdíj terheit kompenzálja a fuvarozók és a szaktárca közötti megállapodás, amelynek célja a versenyképesség javítása − az új terheket ezért átháríthatják a szolgáltatók.
2032-ben bontanák az atomerőmű blokkjait, már készülnek a tervek
A paksi atomerőművi blokkok bontási tervének legfrissebb változata készül.
Tovább szárnyalhat a magyar tőzsde az OTP és a MOL vezetésével
Az amerikai börzék eltérően teljesítettek annak ellenére, hogy Ben Bernanke arról beszélt, hogy tartósan alacsonyan marad az irányadó kamatráta a gazdaság élénkítése érdekében. A tengerentúlon tapasztalható felemás zárás ellenére az ázsiai régió legtöbb vezető indexe kiválóan teljesített. Ez elsősorban Bernanke szavainak, a nyersanyagárak emelkedésének, valamint annak volt köszönhető, hogy olyan híresztelések jelentek meg, miszerint Peking lazíthat monetáris politikáján. A fentiek hatására a vezető nyugat-európai határidős indexek erőteljes emelkedést vetítenek előre, aminek köszönhetően folytatódhat a magyar tőzsde napok óta tartó remek szereplése.
Így drágul az élet az év második felében
A májusihoz hasonlóan júniusban is 1,8 százalékos lehetett az egy évre visszatekintő drágulás a Portfolio.hu által megkérdezett szakértők szerint. Az év második felében az infláció alakulását az újabb várhatóan 10%-os rezsicsökkentés határozhatja meg, felfelé hat viszont a pénzügyi tranzakciós illeték emelése, illetve az inflációs folyamatokban egyre inkább szerepet kaphat a fogyasztói kereslet élénkülése és a vállalati költségszint miatti árnyomás.
Uj Péter: A globálisok meg a magyar korrupció
A magyar válaszadók hetven százaléka nem jelentené, ha korrupciót tapasztalna – ámuldozik/botránkozik/berzenkedik/borzad el/döbben meg a Transparency International nevű, a magyar élet mélységeit és szépségeit a legkevésbé sem érzékelő multinacionalista szervezet. Ez eleve akkora kettős mérce, mint ide Brüsszel, hoppá, mivel a hollandok milyen alapon verik a négereket, de ez most nem ide tartozik, pont azért vesszük ide. És amikor Gyurcsány szemeket lövetett ki, akkor hol voltak ezek a korrupciósok?
Okostelefonjai húzzák le a Samsungot
Komoly kihívásokkal néz szembe a Samsung, bevételeinek döntő része ugyanis az okostelefonok piacáról származik, viszont ebben a szegmensben a cég alulmúlja a várakozásokat. Ha a dél-koreai vállalat nem változtat a portfólióján, könnyen követheti a telefonjaiban szintén túlságosan bízó Nokiát a süllyesztőbe.
Idén nem lesz beruházási fordulat
Idén 0,3, 2014-ben pedig 1,5 százalékkal nőhet a bruttó hazai termék (GDP) Magyarországon, miközben a beruházások csökkenése várhatóan csak 2014-ben áll meg, ismertette a Kopint-Tárki vezérigazgatója a kutatóintézet legfrissebb, nyári előrejelzését csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.
Lehúzza a fuvarozókat az e-útdíj-rendszer
A teherautókra kirótt útdíj már 100 millió forinttal lépi túl a jogos összeget - állítja a fuvarozók legnagyobb szövetsége. A szervezet azt kéri, amíg a hibát ki nem küszöbölik, állítsák le az egészet.
78. oldal / összesen: 94