2024.09.28 | Szombat
Vencel napja

Egyéb hírek
Keresés
76. oldal / összesen: 94
Benyújtották a számlát - erre költik el a trafikok koncessziós díját
Módfelett nagyvonalú müködtetést biztosít majd a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit (NDN) Zrt. számára a most kiszámlázott koncessziós díjakból befolyó milliárdos összeg.
Átkozzák a spekulánsokat a termelők
Ha esnek a terményárak, a tőzsdéket hibáztatják a gazdák. Durva spekuláció is lehet az árkilengések mögött.
Átkozzák az idén a termelők a mezőgazdasági terménytőzsdéket a drasztikus áresés miatt, tavaly viszont még teljesen természetesnek tartották a határidős piacok csillagászati árait. Az árutőzsdék alapvetően a mindenkori keresleti-kínálati viszonyokat fejezik ki, de ma már korántsem lehetünk biztosak abban, hogy a teljesen valós képet mutatják. Egyre többen vetik fel, hogy a tőzsdéken a „normális spekuláció” mellett sokkar durva ármanipuláció zajlik. Enne oka az lehet, hogy a 2008-ban kirobbant gazdasági válság óta más befektetési területekről egyre több tőke áramlik az élelmiszerpiacra. Ezért az ármozgások annyira kiszámíthatatlanná váltak, hogy ma már sokszor a legtapasztaltabb kereskedők sem mernek jósolni.
Olajipari nagyágyú a MOL-nál - Új szintre emelnék a vállalatot
Igazi olajipari nagyágyú csatlakozott hetekkel ezelőtt a MOL-hoz Alexander Dodds személyében, aki a kiemelten fontos kutatás-termelési területet irányítja a társaságnál. A szakértő a Portfolio.hu-nak adott exkluzív interjújában elmondta, kedvező véleménnyel van a MOL jelenlegi upstream-portfóliójáról, mely lehetőséget teremthet arra, hogy a kitermelés a jövőben számottevően növekedhessen. Külön hangsúlyozta Kurdisztánt, ahol meglátása szerint már mostanra meghatározó pozíciót sikerült kiépítenie a vállalatnak. Magyarországon a szakértő szerint ahhoz, hogy fordulat következzen be, szükség van új koncessziókra. A MOL-INA ügy kapcsán annak esélyét, hogy a hazai olajtársaság elveszíti az irányítási jogokat az INA felett, nem kívánta megítélni, azt azonban kiemelte, meglátása szerint a MOL cselekedeteivel demonstrálja, hogy mint partner, a legjobb választás Horvátország és az INA számára.
Ezért nem kell senkinek belvárosi lakás: tévhit a dübörögő piac
Pang a belvárosi ingatlanpiac is, félrevezetőek az olyan optimista nyilatkozatok, amelyek arra utalnak, hogy fellendült volna az érdeklődés a belvárosban. Kisebb területű és olcsó lakásokat keresnek a vevők, ez nem a belvárosra jellemző, az ingatlan nem is jó befektetés most, és irodának sem keresik már a belvárosi lakásokat.
Lélegzetvételhez juthat a magyar börze
Az amerikai börzék eséssel zárták a hétfői kereskedést azt követően, hogy a vártnál gyengébb lakáspiaci adatot tettek közzé tegnap. Annak ellenére, hogy a tengerentúli befektetők elbizonytalanodtak az ázsiai régió vezető indexei erősödéssel zárták a keddi kereskedést, amiben nagy szerepe volt a jen gyengülésének, valamint a vártnál kedvezőbb japán munkaerőpiaci adatnak is. A nyugat-európai határidős indexek is erősödést vetítenek előre azt követően, hogy több vezető európai bank is közzétette negyedéves eredményeit. A fentiek hatására a magyar tőzsdén is erősödésre lehet számítani a keddi nyitást követően, ami jótékonyan hathat a tegnap nagy esést elszenvedett OTP papírjaira is.
Erdő: Vigyünk hitet az életünkbe!
A hit fontosságára, erejére hívta fel a figyelmet Erdő Péter bíboros vasárnap Pécsen tartott szentmiséjén.
Lázadást fontolgatnak a takarékszövetkezetek
Háromszor kell igent mondaniuk a takarékszövetkezeteknek ahhoz, hogy a kormány vágya teljesüljön, és az állam fölénybe kerüljön a vidék bankjaiban. Az első megvolt, a takarékok felháborodottan ugyan, de csatlakoztak az új integrációs szervezethez. A neheze azonban hátravan, forró augusztusi közgyűlések jönnek, amelyeken több takarékszövetkezet a lázadást fontolgatja.
Az ombudsmanban és az Alkotmánybíróságban bízhatnak a takarékok
Vasárnapig lemondanak a takarékok szavazatelsőbbségi részvényeikről a TakarékBankban. A bank augusztus végén tartott közgyűlése előtt még egyeztetnek a hitelintézetek, a közgyűlésen viszont, ha nem akarják lehúzni a rolót, igennel kell szavazniuk a Posta tőkeemelésére
Augusztusban kiderül, mennyivel lett olcsóbb a víz
Új számla jön, rajta a megtakarítással.
Napi egymilliót kaszálhatnak a trafikok - jön a drágább cigi
Most még csak napi 500 ezer forint körül mozog a legjobb árbevétel, de hamarosan már az olcsó sört is a trafikban vesszük.
Az uniós polgárok 60 százaléka nem bízik az EU-ban
Az európai uniós polgároknak immár 60 százaléka nem bízik az EU-ban, szemben a válság előtt, 2007-ben mért 32 százalékos bizalmatlansági aránnyal - derült ki az Eurobarometer uniós közvélemény-kutató intézet minap közzétett friss felméréséből.
Csaknem kétezer cég tartozik a NAV-nak
A második negyedévben - az előző hasonló periódushoz hasonlóan - valamivel több mint 1800 vállalkozás került fel a NAV-feketelistára, míg magánszemélyből és egyéni vállalkozóból csaknem 200-zal többen, összesen 4066-an szerepelnek a legnagyobb adótartozók felsorolásában - írta szerdai számában a Napi Gazdaság az adóhatóság 180 napon keresztül folyamatosan fennálló, 100 millió, illetve 10 millió forint feletti tartozással rendelkező cégeket, illetve magánszemélyeket tartalmazó adataira hivatkozva.
Lassan lábal ki a magyar gazdaság
Nem kapott érdemi impulzust a magyar gazdaság júliusban. Az év hetedik hónapjában éves alapon 0,17 százalékkal növekedett a Világgazdaság mutatószáma, ugyanakkor júniushoz viszonyítva 0,1 százalékos visszaesésről tanúskodik a Gyorsulási Irányadó (GYIA). A részindexek többsége lefelé húzta a mutatót
76. oldal / összesen: 94