2024.09.27 | Péntek
Adalbert napja

Egyéb hírek
Keresés
73. oldal / összesen: 94
Káoszt okozhat egy új szabályozás Magyarországon - Durva drágulás jöhet a hulladékgazdálkodásban
Szakértők szerint egyre nagyobb káosz uralkodik a hulladékgazdálkodás hatósági árainak kialakítása és a szolgáltatók engedélyezési eljárásai területén − egyes díjtételek akár száz százalékkal is emelkedhettek.
Mi történik az arannyal? Az ezüstre is érdemes figyelni
A jelek szerint az elmúlt hetek nagy emelkedését nem akasztotta meg a szerda este megjelent Fed-jegyzőkönyv, noha az elemzők többsége arra számít, hogy az amerikai jegybank szeptemberben visszafogja eszközvásárlásait, ez pedig a nemesfémekre is negatív hatással lehet.
A MOL mentette meg a magyar tőzsdét
Az amerikai és ázsiai piacok gyenge teljesítménye ellenére a vezető nyugat-európai indexek a szerdai záróértékeik fölé erősödtek a nyitás utáni percekben. Ezt követően az emelkedés tovább folytatódik a DAX vezetésével annak köszönhetően, hogy meglepően jó adatok érkeztek Németországból és az eurózónából, ugyanis a feldolgozóiparban és a szolgáltató szektorban egyaránt javultak a kilátások. Ugyanakkor a magyar tőzsde sokáig nem tudott profitálni az irányadó benchmarkok erősödéséből, amiben nagy szerepet játszott az OTP-Richter páros gyenge teljesítménye is. Ugyanakkor az amerikai indexek erősödésének és a MOL remek teljesítményének köszönhetően, a BUX a szerdai záróértéke fölött zárt csütörtökön.
Gellérthegyi lakásokban Orbán gyerekei, Garancsinál lakik Gáspár
A miniszterelnök felesége, Lévai Anikó 2008 nyarán – öt évvel a kútvölgyi Cinege utcai villa kibővítése, újjáépítése és néggyel a felcsúti új ház igényes megépítése után – a budapesti Gellérthegy oldalában vásárolt egy 91 négyzetméteres, kertes, társasházi lakást. A mellette lévő 66 négyzetméteres lakást pedig három évre rá, 2011 nyarán a Duna Takarékszövetkezet egyik tulajdonos-vezetője, Garancsi István vette meg.
Megint leállt a gazdaság
Negyedéves alapon 0,1 százalékkal nőtt a gazdaság, az előző év azonos időszakához viszonyítva a bővülés 0,5 százalék lett – közölte a KSH. A szezonálisan és naptárhatással kiigazított adatok alapján viszont csak 0,2 százalékos volt az éves növekedés. 2013 első félévében a naptárhatás kiszűrésével nyert adatok szerint 0,1 százalékkal nőtt a magyar GDP, a szezonálisan is szűrt adat viszont 0,1 százalékos visszaesést jelez. (A KSH egyébként az előző negyedéves adaton is módosított utólag, a növekedés 0,7-ből 0,6 lett, az éves alapú visszaesés pedig 0,3 százalék helyett 0,5 százalék.) A pozitív előjelű változást alapvetően a mezőgazdaság és az építőipar növekedése okozta, és szintén pozitív, hogy öt egymást követő csökkenő negyedév után most a pozitív tartományba fordult a növekedés.
Csodára várnak az eladósodott családok
Sokan már nem azért tartják vissza szándékosan a lakáshitel-törlesztésüket, mert nem bírják kifizetni, hanem mert abban bíznak, hogy bekerülnek a kormány következő mentőcsomagjába. Amiről egyébként még semmit sem tudnak, így sokat kockáztatnak azzal, ha packázni kezdenek a bankokkal.
2020-ra valósulhat meg Csányi álma
Évi 10-15 százalékos bővüléssel 2020-ra érné el az OTP, hogy az agrárhitelezésben 40 százalékos részesedése legyen, ahogy azt Csányi Sándor vezér eltervezte.
Itt a GDP-adat: elrugaszkodtunk a gödör aljáról?
A bruttó hazai termék (GDP) 0,5 százalékkal emelkedett az idei második negyedévben az előző év azonos időszakához képest, míg az első negyedévhez képest 0,1 százalékkal nőtt a gazdaság teljesítménye a szezonálisan és naptárhatással kiigazított adatok szerint – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal szerdán közzétett gyorsbecsléséből. Éves összehasonlításban 2011 negyedik negyedévében nőtt a GDP utoljára, az idei első negyedévben 0,6 százalékos volt a gazdasági növekedés a múlt év utolsó három hónapjához képest.
Magyar EU-támogatások álltak le
Brüsszel három alapból függesztette fel a Magyarországnak folyósítandó támogatások kifizetését, jelentős hiányosságokra hivatkozva.
Másfél év után újra nőtt a GDP
A várakozásoknak megfelelően fél százalékkal nőtt a GDP második negyedévben. A mezőgazdaság és az építőipar húzhatta meg az adatot. A magyar GDP adat másfél év óta először tudott éves alapon nőni
Apadnak az ipari megrendelések
2013 júniusában az ipari termelés 0,6%-kal maradt el az egy évvel korábbitól. A feldolgozóipar három legnagyobb súlyú alága közül csak a járműgyártásban regisztrált növekedést a KSH, ellenben a híradás-technikai berendezések és az elektronikus fogyasztási cikkek, valamint az élelmiszerek iránti kereslet visszaesése folytatódott.
Nem robbant a magyar gazdaság a második negyedévben
A második negyedévben - az előző negyedévhez viszonyítva - 0,5%-kal bővült a magyar gazdaság, jelentette a KSH. Az éves (naptárhatással igazított) GDP-növekedés visszafogott, mindössze 0,1%-os volt. Előzetesen a piac 0,6%-os éves dinamikát várt.
Óriási meglepetés: csak 1,8 százalék az infláció
Mérséklődött az infláció, a júniusi 1,9 százalékos éves árnövekedés után júliusban a fogyasztói árak 1,8 százalékkal voltak magasabbak, mint egy évvel korábban; az előző hónaphoz képest átlagosan 0,3 százalékkal csökkentek a fogyasztói árak – közölte kedden a KSH.
73. oldal / összesen: 94