2024.09.27 | Péntek
Adalbert napja

Egyéb hírek
Keresés
72. oldal / összesen: 94
Megállapodtak a Vodafone óriásüzletéről
A Verizon 130 milliárd dollárt - ebből 60 milliárdot készpénzben - fizethet a Vodafone-nak a Verizon Wireless 45 százalékáért. Ez lenne minden idők második legnagyobb felvásárlása.
Ezúttal nem voltak katasztrofálisak a beruházások
Az előző negyedévhez képest a szezonálisan kiigazított volumenindexek szerint 2013 második negyedévében a lényegében stagnáltak beruházások (-0,1%) - jelentette a KSH. A tavalyi mély bázis miatt még ez a vérszegény eredmény is elég volt ahhoz, hogy az éves index hosszú idő után a pozitív tartományba kerüljön (+4,6%). A fő hajtóerőt azonban az állami megrendelések jelentik, a magánszektor beruházási hajlandósága a 2. negyedévben is gyenge volt.
Kitörés: olyan történt, amire hat éve nem volt példa
A nemzetgazdasági beruházások volumene 2013 második negyedévében 4,6 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken.
Nincs is olyan, hogy bőség zavara
Mindannyian ismerjük a jelenséget, amikor valamiből választanunk kell, de a lehetőségek sokasága miatt nehézkes a végső döntés. Ilyenkor lehet, hogy azt gondolnánk, hogy a több kevesebb, viszont egy adag pszichológus és közgazdász kutatása alapján eléggé úgy néz ki: a több egész egyszerűen több.
Töretlen a növekedés a gazdaságban
Nem tört meg a magyar gazdaság kilábalásának lendülete augusztusban a Világgazdaság mutatószáma alapján. A Gyorsulási Irányadó (GYIA) 0,42 százalékkal növekedett az előző év azonos időszakához képest. A bővülés viszonylag tartósnak tűnik, ám a gyorsulás mértéke igen visszafogott
Így változik az életünk napokon belül - Ön is megérzi!
Drágul és sárgul a taxi, drágább tanfolyamokat hoz az ősz, változik a gyógyszerfelírási, lassan elindul az online pénztárgépe cseréje, s nehezebb lesz az orvhalások élete. Így változik az életünk vasárnaptól.
Újult erővel emelkedhet a magyar tőzsde
Az amerikai börzék erősödéssel zárták a szerdai kereskedést, így egy két napos eső szorozat szakadt meg azt követően, hogy immár másodszor érkezett kedvezőtlen adat a tengerentúli ingatlanpiacról. Ez pedig felerősíthette azokat a spekulációkat, hogy a Fed későbbre halasztja eszközvásárlási programjának lassítását. Az amerikai börzék jó teljesítménye, valamint az olaj árfolyamának erősödése jótékonyan hatott a legtöbb ázsiai piac szereplésére, egyedül a kínai Shanghai Composite veszített az értékéből. A fentiek hatására a vezető nyugat-európai határidős indexek kivétel nélkül erősödést vetítenek előre, aminek a hatására a magyar tőzsdén tovább folytatódhat a tegnapi emelkedés.
Pánik még nincs, de könnyen eldurvulhat a helyzet
A feltörekvő országok részvény-, deviza- és állampapírpiacai már hónapok óta alulteljesítők, a részvény- és devizaárfolyamok esése, és az állampapírhozamok elszállása azonban az elmúlt hetekben vált igazán látványossá. A problémát elsősorban az okozza, hogy az olcsó hitelekre épült növekedés időszaka az amerikai pénzcsapok elzárásával véget érhet, a befektetők tőkét vonnak ki ezekből a régiókból, ez pedig gyengíti az adott országok devizáit is. Az általunk megkérdezett alapkezelők szerint a feltörekvő piacokon egyre több az érdekes befektetési sztori, de érdemes szelektíven válogatni közülük. Pánik egyelőre nem látszik a piacokon, de a rossz hangulat továbbra is kitarthat, vélik az alapkezelők.
Elmarad a fordulat Magyarországon - ennek biztosan nem örül a kormány
Az idei második negyedévben 6 százalékkal eshetett a beruházások volumene a magyar gazdaságban. A növekedési fordulat alapjai továbbra is hiányoznak.
Az unióban kevesebb, nálunk több a bűn
Amíg az unió területén kevesebb bűncselekményt regisztrált a rendőrség 2005 és 2010 között, addig Magyarországon nőtt a számuk, így régiós összevetésben is kimagasló az itthoni szám, írta a Napi.hu.
Román miniszter szeretne magyar állampolgár lenni
Összesen tizenkétezer máramarosi és avasi román nyújtott be kérvényt a magyar állampolgárság megszerzésére, írta hétfőn a maszol.ro. A lap szerint a kérvényezők között szerepel a volt szállításügyi miniszter, Ovidiu Silaghi és a Szatmár megyei tanács elnöke, Adrian Ștef neve is.
Roger Waters magyarul üzent: "Kurvára nem" szabad bízni a kormányban
A Fal stadion-verziójának budapesti bemutatóján a kivetítőn magyarul válaszoltak a Mother című dal "Mother, should I trust the government?" kérdésére.
Elárasztja az olcsó orosz üzemanyag a magyar piacot
Hosszabb távon is fel kell készülnie a Molnak arra, hogy az Ural/Brent árrés nagyon alacsony lesz. Emellett ráadásul pár éven belül jó minőségű orosz dízel is elöntheti a magyar piacot.
72. oldal / összesen: 94