2024.09.27 | Péntek
Adalbert napja

Egyéb hírek
Keresés
71. oldal / összesen: 94
Pornót néznek irodájukban a brit képviselők
Több százezer alkalommal kerestek fel pornográf honlapokat csak az elmúlt egy évben a brit parlament képviselői, illetve stábjaik tagjai.
Tizenegymilliós bírságot rótt ki a kábelszövetségekre a GVH
Gazdasági Versenyhivatal (GVH) összesen 11 millió forint bírságot szabott a Magyar Kábelkommunikációs Szövetségre (MKSZ) és a Magyar Kábeltelevíziós és Hírközlési Szövetségre (MKHSZ), mert műsorterjesztési mintaszerződéseik versenykorlátozó kikötéseket tartalmaztak.
Surányi: az alacsony beruházási rátát időlegesen növelheti az MNB-program
Surányi György szerint az unortodox gazdaságpolitika nem hozott érdemleges gazdasági növekedést, és nem növelte a beruházásokat. Az alacsony beruházási rátát időlegesen stimulálhatja a jegybank, de a növekedési hitelprogram jelentős hányadát nem új beruházásra, hanem korábbi hiteleik kiváltására fordították a vállalkozások - mondta az Intesa Sanpaolo bankcsoport felügyelőbizottsági elnöke, egykori jegybankelnök a Joint Venture Szövetség konferenciáján szerdán Budapesten.
Jakab Zsuzsanna: többet kell befektetni az egészségmegőrzésbe
Az eddigieknél sokkal többet kell befektetni az egészségmegőrzésbe, mert ezt a területet nagyon elhanyagoltuk - mondta szerdán Brüsszelben az európai egészségügy helyzetéről rendezett szakmai tanácskozáson Jakab Zsuzsanna, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai regionális igazgatója.
Digitális átállás - Csütörtökön újabb két dunántúli tévéadót hangolnak át
Több órára megszűnik a tévéadás a móri és a siófoki tévéadók térségében csütörtökön, mivel az adókat áthangolják. Az áthangolást várhatóan reggel 8 óra és délután 6 óra között végzik el.
Növekvő kiskereskedelmi forgalomra számítanak az elemzők
Növekvő kiskereskedelmi forgalomra számítanak az MTI-nek nyilatkozó elemzők, illetve a nemzetgazdasági tárca is, de szakértők az elmúlt havi adatok ingadozásából adódó bizonytalanságra is felhívják a figyelmet.
Közösségi tévéket és rádiókat támogatott a médiatanács
Összesen 34 millió forint támogatást nyújt közösségi rádiók és tévék műszaki fejlesztésére a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa.
KSH: a GDP 0,5 százalékkal nőtt a második negyedévben
A bruttó hazai termék (GDP) 0,5 százalékkal emelkedett az idei második negyedévben az előző év azonos időszakához képest, és 0,1 százalékkal nőtt az előző negyedévhez viszonyítva a szezonálisan és naptárhatással kiigazított adatok szerint - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a részletes adatokat.
Üzletkötő: a Mol és a Richter húzta fel a BUX-ot
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 78,72 pontos, 0,43 százalékos emelkedéssel, 18 271,61 ponton zárt kedden.
Virágzik a cigarettacsempészet
Litvánia a cigarettacsempészek paradicsoma, de virágzik ez az ipar a Balkánon is, a nemzetközi csempészbandák forgalma pedig már sok millió euró havonta.
Novembertől újabb 10 százalékos rezsicsökkentés jön!
Lakossági fórum-sorozatba kezdtek Hódmezővásárhelyen, ahol Almási István polgármester és Lázár János országgyűlési képviselő minden városrészt felkeres a napokban. A távhő, a gáz, és az áram további csökkentésén kívül további bejelentésekre is sor került.
A Microsoft dollármilliárdokat áldoz a Nokiára
A Microsoft amerikai számítástechnikai óriáscég 5,44 milliárd euróért (hozzávetőleg 1630 milliárd forint) megveszi a Nokia mobiltelefon-üzletágát – vált ismertté kedden Helsinkiben.
Alábecsülik az informatikai csalások veszélyét a magyar cégek
Alábecsülik az informatikai csalások veszélyét a magyar cégek, 86 százalékuk továbbra sem tart attól, hogy munkatársaik visszaélést követnek el az informatikai rendszereken keresztül. Még a csalásfelderítés során is csupán 53 százalékuk veszi számításba az elektronikus dokumentumokat bizonyítékként – derül ki az EY tanulmányából.
71. oldal / összesen: 94