2024.09.27 | Péntek
Adalbert napja

Egyéb hírek
Keresés
70. oldal / összesen: 94
Változik a gázkészülékek és -vezetékek biztonsági vizsgálatának szabályozása
A kormány szándéka szerint a gázvezetékek és berendezések műszaki biztonsági felülvizsgálata az egyetemes szolgáltatásra jogosult fogyasztók számára ingyenessé válik, a műszaki biztonsági felülvizsgálat díja a földgázelosztót terheli, és azt a földgázelosztó költségként nem számolhatja el.
Az ijesztő képek nem rettentik el a fiatal dohányosokat egy brit tanulmány szerint
A cigarettásdobozokon elhelyezett elrettentő képek, amelyek a dohányzás veszélyeit ábrázolják, alig hatnak a tizenéves dohányzókra - mutatta ki egy brit tanulmány.
A MobilTárca lett az év legjelentősebb infokommunikációs projektje
Az infokommunikációs iparág idén is díjazta a legkiemelkedőbb szakembereket, projektet és terméket, a projektfejlesztés témakörben a MobilTárca projekt nyerte el az ITBusiness Leadership Award díjat - közölte a Magyar Mobiltárca Szövetség.
Közepesen jó termés ígérkezik napraforgóból Békés megyében
Közepesen jó termés ígérkezik olajos napraforgóból Békés megyében. A növény tömeges betakarítása a jövő héten kezdődik, a termelők hektáronként 2,2-2,4 tonna termésre számítanak.
Európai Bíróság - Pankucsi: a kiskereskedelmi különadó nem sértette a hozzáadottérték-adóról szóló irányelvet
A kormány álláspontja szerint a bolti kiskereskedelmi tevékenységet terhelő ágazati különadó nem sértette a közös hozzáadottérték-adóról szóló irányelvet, mert az adó nem hordozza magán a hozzáadottérték-adó - az Európai Bíróság által számos ítéletben többször rögzített - négy jellemzőjének egyikét sem - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) adózásért és számvitelért felelős helyettes államtitkára.
Többet fizetett a Generali nyáron csőtörésre, mint árvízkárra
A nyári hónapokban csőtörésre közel 15 ezer esetben, összesen 862 millió forintot fizetett ki a Generali Biztosító, míg az 500 árvízkár csak 570 millió forintjába került.
Számítógépes jelszóként használható a pulzus
Az emberi szívverés felválthatja az okostelefonok, a táblagépek, a személygépkocsik megnyitásához használatos hagyományos jelszavakat a közeljövőben annak az eszköznek a segítségével, amelyet kanadai kutatók fejlesztenek ki.
Magánszemélyek kevés helyen fizetnek ingatlanadót
Építményadót a fővárosban az összes kerületi önkormányzat, a megyeszékhelyek közül pedig 16 város vet ki az ingatlanok után, a legtöbb helyen azonban ez csak az üzleti célú építményekre vonatkozik, míg a magánszemélyek lakáscélú ingatlanjai adómentesek - közölte saját felmérésére hivatkozva az OTP Ingatlanpont.
Kannabisz-termesztőket fogtak el Dabason
Őrizetbe vette a rendőrség kedden azt a két férfit, akik egy dabasi családi házban kábítószer előállítására alkalmas növényt termesztettek. A házkutatásban közel 400 tő kifejlett kannabiszt és a termesztéshez szükséges eszközöket találtak - közölte csütörtökön a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu honlapon.
Veszélyes vegyi anyagok kiömlése miatt kiürítették a győri élményfürdőt
Veszélyes vegyi anyagok ömlöttek ki a győri élményfürdőben, ezért ki kellett üríteni a létesítményt.
Európai Bíróság - Főtanácsnoki indítvány a magyar kiskereskedelmi különadóról
A luxembourgi Európai Bíróság illetékes főtanácsnoka szerint a Magyarországon a kiskereskedelmi tevékenységre kivetett különadó nem jelent hátrányos megkülönböztetést a külföldi vállalatokkal szemben, ugyanakkor sértheti az uniós áfairányelvet - derül ki a bíróság által csütörtökön közzétett dokumentumból.
Az idei nyár 1901 óta a tizedik legmelegebb
Az országos átlagban hozzávetőleg 1,5 Celsius-fokkal melegebb volt a megszokottnál, ezzel 1901 óta az idei a tizedik legmelegebb az idei nyár, amely kiemelkedően napfényes is volt - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).
Másfél milliárdos ivóvízminőség-javító program a Nyírségben
Tizenöt, Szabolcs-Szatmár-Bereg és két, Hajdú-Bihar megyei települést érintő, több mint másfél milliárd forint értékű ivóvízminőség-javító program indítása kezdődött meg a Nyírségben.
70. oldal / összesen: 94