2024.09.27 | Péntek
Adalbert napja

Egyéb hírek
Keresés
69. oldal / összesen: 94
Titkos adatgyűjtés - Spiegel: az okostelefonokba is belelát az NSA
Hozzáfér az okostelefonok felhasználói adataihoz az elektronikus hírszerzésre szakosodott amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) - jelentette a Der Spiegel.
Cigarettacsempész bukott le Borsodszirákon
Cigarettacsempészt fogtak el a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Borsodszirákon. A férfi családi házában és garázsában csaknem 1600 doboz, mintegy másfélmillió forint értékű különböző márkájú cigarettát találtak.
Túl hangos reklámért bírságolta az országos tévécsatornákat a médiatanács
A TV2 és az RTL Klub, valamint a Duna, az M1 és az M2 tévécsatornákat is megbírságolta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa a túl hangos reklámok miatt. A hatóság összesen 420 ezer forintos büntetést rótt ki.
Lépj be ingyen, távozz egy könyvvel!
Az olvasás fontosságára hívja fel a figyelmet és az olvasás élményét népszerűsíti az Olvasás Világnapja alkalmából a Marczibányi Téri Művelődési Központban megtartott egész napos rendezvény szeptember 8-án.
Vízügyi csúcstalálkozót tartanak októberben Budapesten
A tervek szerint Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár is részt vesz az októberben Budapesten tartandó vízügyi csúcstalálkozón.
Az idén elérheti a 7 milliárd eurót a külkereskedelemi mérleg többlete
Az elemzők szerint a hazai külkereskedelmi aktivitás meghaladja a nemzetközi trendet, a külső kereslet javulása és az autóipari termelés felfutása miatt az idén a külkereskedelmi mérleg többlete elérheti a 7 milliárd eurót.
Paprikás csokoládétorta nyerte a hobbicukrászok versenyét
Sültpaprika lekvárból, kakaós mandulapiskótából, olvadó étcsokoládé mousse-ból áll az a torta, amely megnyerte az Egy Csepp Figyelem Alapítvány hobbicukrászoknak szóló versenyét. Nevezni fehér cukortól, fehér liszttől, adalékanyagoktól mentes süteményekkel lehetett.
MEKH: magas kereskedőváltási arány a nem lakossági fogyasztóknál
Az egyetemes szolgáltatásra nem jogosult villamosenergia és földgázfogyasztóknál évente 20-30 százalék között volt a kereskedőváltás aránya 2010. február és 2013. április között, az ő esetükben a legnagyobb a kereskedők közti verseny.
A víz lesz a témája Magyarországnak a 2015-ös milánói világkiállításon
Magyarország részt vesz a 2015-ös milánói világkiállításon, az erről a kormány szerdai ülésén döntött - közölte a kormányszóvivő pénteken Budapesten. Hazánk a víz témáját kívánja hangsúlyosan megjelentetni az expón.
Magyarország részt vesz a 2015-ös milánói világkiállításon
Magyarország részt vesz a 2015-ös milánói világkiállításon, erről a kormány szerdai ülésén döntött - közölte a kormányszóvivő pénteken Budapesten.
"Hétdimenziós" mozi hódít Sanghajban
Tömeges, interaktív videojátékra emlékeztető "7 D-s" mozi hódít Sanghajban, ahol a várakozásokat felülmúló sikert arató próbaüzem után ősszel nyithat az első ilyen filmszínház.
Titkos adatgyűjtés - Guardian: minden online titkosítást feltört az amerikai és a brit szolgálat
Az internetes tranzakciók magánadatainak védelmét szolgáló titkosítási szoftverek szinte mindegyikét sikeresen feltörte az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) és a brit kormány hasonló profilú kommunikációs figyelőszolgálata (GCHQ) - írta pénteken a The Guardian.
KSH: júliusban 422 millió euró volt a külkereskedelmi többlet
Az idén júliusban az export euróban számított értéke 4,4, az importé 4,0 százalékkal nőtt a tavaly júliusihoz viszonyítva, a külkereskedelmi mérleg többlete 42 millió euróval javult, 422 millió euró (124 milliárd forint) volt - közölte az előzetes számokat a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken.
69. oldal / összesen: 94