2024.09.27 | Péntek
Adalbert napja

Egyéb hírek
Keresés
68. oldal / összesen: 94
Török kulturális központ nyílik Budapesten
Török kulturális központ nyílik csütörtökön Budapesten: az intézmény előadásokkal, koncertekkel, filmvetítésekkel, konferenciákkal, szemináriumokkal, festmény- és fotókiállításokkal várja az érdeklődőket.
Újszegeden folytatódik a szegedi geotermikus fűtési rendszer építése
Újabb szakaszához érkezett, Újszegeden folytatódik az a megújuló energiahasznosítási projekt, amelyben geotermikus fűtésrendszer épül ki Szeged, a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) és a Magyar Tudományos Akadémia Szegedi Biológiai Kutatóközpontjának (MTA-SZBK) 36 intézményében - jelentették be a beruházásban érintettek keddi sajtótájékoztatójukon.
Uniós jogszabály garantálja az ügyvédhez való jogot
Elsöprő többséggel, 661 igen szavazattal, 29 ellenében fogadta el kedden az Európai Parlament azt a jogszabályt, amely uniós jogként rögzíti, hogy a büntető eljárásokban mindenkinek joga van ügyvédhez.
Londoni elemzők: bizonytalan az augusztusi inflációs irány, de valószínűbb a lassulás
Sok bizonytalansági tényező nehezíti a magyarországi fogyasztói árak augusztusi irányának előrejelzését, de valószínű, hogy a múlt hónapban valamelyest tovább lassult az áremelkedés éves üteme - jósolták a szerdai adatismertetés előtt londoni pénzügyi elemzők.
Európában egyedülálló hallásjavító-műtétet hajtottak végre Szegeden
Európában egyedülálló hallásjavító-műtétet hajtottak végre kedden a Szegedi Tudományegyetem fül-orr-gégészeti és fej-nyaksebészeti klinikáján. Az új megoldás elsősorban azokon a pácienseken segíthet, akiknél nem váltak be a hagyományos hallókészülékek – közölte Rovó László professzor.
Megtámadta a Skoda a budapesti villamostender eredményét
Megtámadta a Skoda a budapesti villamostender eredményét, amelyet korábbi sajtóhírek szerint a spanyol CAF nyert el.
Alkotmányos törvénnyel védenék a házasságot a szlovák kereszténydemokraták
Társadalmi vitát kezdeményez és alkotmányos törvényt szeretne a házasság intézményének védelmére az ellenzéki szlovák Kereszténydemokrata Mozgalom (KDH), melynek képviselői ezzel kapcsolatos elképzelésüket kedden a pozsonyi parlamentben tartott sajtótájékoztatójukon ismertették.
Az állatkert a Vidám Park klasszikus értékeinek megőrzését ígéri
Az állatkert megőrzi a Vidám Park klasszikus, védendő értéket képviselő játékait, és szándékában áll üzemeltetni is azokat a közönség számára kedves játékokat, amelyek még az egykori Angolparkból, illetve Vurstliból kerültek az intézményhez.
Jó eséllyel indulnak a minőségi magyar agrártermékek a kínai piacon
Kínának egyre nagyobb szüksége van a mezőgazdasági, élelmiszeripari termékek importjára, s az igényes piacon Magyarországnak is jó esélyei vannak - mondta kedden Czerván György, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára az MTI-nek Pekingben a Kínai-Magyar Mezőgazdasági Munkacsoport 5. ülését követően.
A magyar piacon a Graphisoft legújabb tervező szoftvere
Megjelent a magyar piacon a Graphisoft legújabb, építészeknek szóló prémium BIM tervező szoftvere, az ArchiCAD 17.
Magyarország a személyes adatok hatékonyabb védelmét szorgalmazza
Magyarország több országgal együtt szorgalmazza a személyes adatok hatékonyabb védelmét, a kor követelményeinek megfelelő szabályozást - mondta Kaleta Gábor, a Külügyminisztérium sajtófőosztályának vezetője.
Az e-cigaretta éppoly hatásos lehet a leszokásban, mint a nikotintapasz
Az elektromos cigaretta ugyanolyan hatásosan segíthet a dohányzásról való leszokásban, mint a nikotintapasz - mutatta ki egy új-zélandi kutatás.
Garantált a szalonképes ügyfélszolgálati chat a Nextent legújabb fejlesztésével
A Vulfi elnevezésű fejlesztési projekt 2013. augusztus végén lezárult. Az Európai Unió által finanszírozott kutatás keretében elkészült vulgaritás érzékelő és kommunikációs stílust azonosító motort a Nextent Informatika Zrt. elsőként saját termékébe a Yepna-ba építette be. A fejlesztés eredeti céljainak megfelelően az elkészült motort más érdeklődők is beépíthetik saját alkalmazásaikba. Az új funkciót a cég első körben a már meglévő Yepna rendszer felhasználói számára kívánja felkínálni.
68. oldal / összesen: 94