2024.09.27 | Péntek
Adalbert napja

Egyéb hírek
Keresés
67. oldal / összesen: 94
Növekedési pályára állt a zöldenergia ágazat Magyarországon
Növekedési pályára állt a zöldenergia ágazat, a kormány ösztönző programja segítségével a felhasznált alternatív energiák aránya Magyarország éves energiafogyasztásában közelíti a tíz százalékot - jelentette ki Hizó Ferenc, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára Békésszentandráson, a Hármas Körös duzzasztójára épített kisvízerőmű átadó ünnepségén csütörtökön.
Hulladékfeldolgozó építése ellen tiltakoztak Tárnokon
Egy magánberuházásban tervezett hulladékfeldolgozó építése ellen demonstráltak Tárnokon, a polgármesteri hivatal előtt a képviselő-testületi ülés idején csütörtökön.
Emmi: sikeres a gyógyszergyártók, a forgalmazók és az állam együttműködése
Az egészségügy egyik kritikus területének számító gyógyszerpolitikában mára a fiskális programot szakmaivá alakították, a partnerek jól együttműködnek, sikerült csökkenteni a gyártók, a forgalmazók és állami közötti korábbi feszültséget - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) egészségpolitikai helyettes államtitkára egy balatonfüredi egészségügyi konferencián.
Tovább lassult az infláció Szlovákiában
Szlovákiában az infláció éves szinten 1,3 százalékra mérséklődött augusztusban - derült ki a szlovák statisztikai hivatal (SÚSR) által csütörtökön nyilvánosságra hozott adatokból.
Több mint 1 milliárd köbméter gázt importált idén Ukrajna Magyarországon és Lengyelországon keresztül
Magyarországon és Lengyelországon keresztül 1,1 milliárd köbméter földgáz érkezett Ukrajnába az év első nyolc hónapjában - közölte csütörtökön az Ukrtranszhaz ukrán gázszállító vállalat.
Kávézaccból állítottak elő biodízelt kutatók
Kávézaccból állítottak elő biodízelt az amerikai Cincinnati Egyetem kutatói.
Elloptak több millió ügyféladatot a Vodafone német cégétől
Ellopták a Vodafone Deutschland német mobilszolgáltató kétmillió ügyfelének számos személyes adatát - közölte a cég csütörtökön.
KSH: csökkentek a mezőgazdasági termelői árak júliusban
Júliusban a gyümölcs- és gabonaárak esése miatt - tizennégy havi emelkedést követően - 2,3 százalékkal csökkentek a mezőgazdasági termelői árak az egy évvel korábbihoz képest - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön kiadott jelentéséből.
Szeptember 11. - Fidesz: nem fordulhat elő többé hasonló
A Fidesz megerősíti elkötelezettségét barátaival és szövetségeseivel annak érdekében, hogy több ne fordulhasson elő a tizenkét évvel ezelőtt, szeptember 11-én történt amerikai terrortámadáshoz hasonló tragikus esemény.
Vidéki televíziókat támogatott a médiatanács
Tévés hírműsorok, közéleti és kulturális magazinok gyártásának támogatásáról döntött a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa szerdai ülésén.
Két csempésztől 110 millió forint értékű cigarettát foglaltak le Szabolcsban
Két csempésztől több mint 110 millió forint értékű cigarettát foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Észak-alföldi Regionális Bűnügyi Igazgatóságának nyomozói.
Két csempésztől 110 millió forint értékű cigarettát foglaltak le Szabolcsban
Két csempésztől több mint 110 millió forint értékű cigarettát foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Észak-alföldi Regionális Bűnügyi Igazgatóságának nyomozói.
Szeptember 11: Túl sokáig volt biztonságpolitikai prioritás a terrorizmus
Tálas Péter biztonságpolitikai szakértő szerint 2001. szeptember 11. után túl sokáig volt a biztonságpolitika fő kérdése a terrorizmus: a gazdasági világválság esetleges előjeleiről is elterelte a figyelmet, a terrorizmus ellen indított háborúkban pedig elfáradt a nemzetközi közvélemény, ezzel magyarázható, hogy a szíriai helyzetet is közönyösen nézi a nemzetközi közösség.
67. oldal / összesen: 94