2024.09.27 | Péntek
Adalbert napja

Egyéb hírek
Keresés
66. oldal / összesen: 94
Az Európa Tanács az élelmiszerbiztonság javítását szorgalmazza
Az élelmiszerbiztonság javítását szorgalmazta az Európa Tanács parlamenti közgyűlése, strasbourgi őszi ülésszakának csütörtök esti ülésén elfogadott állásfoglalásában.
Növekedésnek indult az eurózóna – átlagot meghaladó a magyar bővülés
Megindult a növekedés az eurózónában, éves szinten azonban idén még fél százalékos GDP-csökkenéssel kell számolni az övezetben. A munkanélküliek száma viszont még tovább növekszik, az állástalanok aránya 12,6 milliónál tetőzhet 2014 közepén – derül ki az EY legfrissebb Eurózóna Előrejelzéséből. Magyarországon egyértelműen elindult a növekedés, az idei várható bővülés mértéke jelentősen meghaladja az eurózóna átlagát.
Támogatás integrált vállalati információs rendszer fejlesztésére
Csaknem 250 millió forintos beruházással úgynevezett felhő alapú integrált vállalati információs rendszert fejleszt kis- és középvállalatok számára a Stratis Vezetői és Informatikai Tanácsadó Kft. A cég a projekthez 70 százalékos, 174,6 millió forintos támogatást nyert az Új Széchenyi Terv Gazdaságfejlesztési Operatív Programjában (GOP) - közölte a Stratis Kft.
Kaspersky: az internet-felhasználók saját maguk teszik megfigyelhetővé magukat
Saját magunk tesszük megfigyelhetővé saját magunkat az interneten közzétett adatainkkal - figyelmeztet a Kaspersky Lab orosz kiberbiztonsági vállalat blogja.
Az RE project development eddig 130 millió eurót fektetett be Magyarországon
Az ingatlanfejlesztéssel foglalkozó RE project development Kft. az elmúlt évtizedben mintegy 130 millió eurót fektetett be Magyarországon, egyik jogelődjének, a Strabag ingatlanfejlesztőnek a tevékenységét is figyelembe véve pedig az elmúlt 20 évben végrehajtott befektetés meghaladja az 500 millió eurót - közölte a társaság az MTI-vel.
A magyar fiatalok érzékelik generációjuk problémáit, de nem aktívak
A 15 és 29 év közötti magyar fiatalok többségét nem érdekli a politika, érzékelik generációjuk problémáit, de a megoldásukban nem aktívak. Elfogadják szüleik életeszményét - összegezte a nyolcezer fiatal megkérdezésével készített tavalyi felmérés tapasztalatait a Kutatópont szerdán Budapesten.
GfK Hungária: már közel 8 százalékos a cigaretták illegális forgalma
Intenzíven bővült a nem Magyarországon adózott cigaretták piaca, az illegális forgalom megközelíti a 8 százalékot. Már nemcsak a keleti régióban, de a fővárosban és Nyugat-Magyarországon is élénkül az illegális kereskedelem - állapítja meg a GfK Hungária kutatása. A Dohányipari Befektetők Magyarországi Szövetsége (DBMSZ) konkrét lépéseket javasol a feketepiac visszaszorítása érdekében.
Második bőrhöz hasonló, ultravékony lázmérőt fejlesztettek ki kutatók
Második bőrhöz hasonló, ultravékony, igen hajlékony és precíz elektromos lázmérőt fejlesztettek ki amerikai, kínai és szingapúri kutatók.
Szárított dohánnyal üzleteltek Zalában
Több mint ötven kilogramm vágott, szárított dohányt találtak a rendőrök és a pénzügyőrök Lentiben egy házban - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Nyugat-dunántúli Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának sajtóreferense.
Elfogtak két szatírt a Margitszigeten
Elfogtak két magamutogató férfit a rendőrök vasárnap reggel a fővárosban, a Margitszigeten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a police.hu oldalon.
EU-támogatás a Nemzeti Erdőtelepítési Programra - Klímaváltozás miatt átalakuló erdők
Jövőre is folytatódik a Nemzeti Erdőtelepítési Program megvalósítása, miután az EU a 2014-2020 közötti időszakra várhatóan megfelelő összegű forrást és kedvezőbb támogatási feltételeket teremt ehhez a tevékenységhez - mondta Lapos Tamás, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) erdészeti, halászati és vadászati főosztályának helyettes vezetője.
"Láthatatlan" felhőkarcolót építenek Dél-Koreában
"Láthatatlan" felhőkarcolót akarnak építeni Dél-Koreában, a látványt, pontosabban "nem látványt" fénykibocsátó diódákkal, LED-ekkel remélik elérni.
Mintegy hétszáz gyógyszer ára csökken októberben
Csaknem hétszáz gyógyszer ára csökken átlagosan 13,5 százalékkal október 1-jével a legújabb gyártói vaklicit eredményeként.
66. oldal / összesen: 94