2024.09.27 | Péntek
Adalbert napja

Egyéb hírek
Keresés
65. oldal / összesen: 94
Augusztusban harmadik hónapja nőtt az ipari termelés
Augusztusban 0,7 százalékkal nőtt az ipari termelés az előző hónaphoz képest és a munkanaphatással kiigazítva 0,9 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit - erősítette meg az október 8-án közölt előzetes adatait kedden kiadott részletes jelentésében a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A havi növekedés a termelés 0,3 százalékos júliusi és 1,3 százalékos júniusi bővülését követte.
Mintegy 250 energiaprojekt pályázhat 5,85 milliárd euró EU-támogatásra
Mintegy 250 olyan energiaprojektet választott ki hétfőn az Európai Bizottság, amelyek megvalósulását úgynevezett közös érdeknek tekinti, és amelyek részesülhetnek az Európai Összekapcsolási Eszköz 5,85 milliárd eurós keretéből 2014 és 2020 között.
Magyar-japán energiaszeminárium: a megújuló források és az atomenergia együtt jelenthet megoldást
A jövő energetikai és klímaváltozásból eredő kihívásaira a megújuló források és az atomenergia párhuzamos felhasználása jelenthet választ - hangsúlyozta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium energiaügyért felelős államtitkára hétfőn Budapesten, a Magyar-Japán Energia Szeminárium című rendezvényen.
Hat és félmillió forint értékű cigarettával bukott le egy csempész Szabolcsban
Hat és félmillió forint értékű cigarettával bukott le egy csempész a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tiszabecsen - közölte a térségi rendőr-főkapitányság szóvivője, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) vám- és pénzügyőri igazgatóságának rendészeti osztályvezetője.
Szeptemberben 1,4 százalékos volt az infláció
Szeptemberben a vártnál magasabb, 1,4 százalékos volt az éves infláció. A fogyasztói árak az előző hónaphoz képest 0,5 százalékkal növekedtek - közölte a Központi Statisztikai Hivatal pénteken.
Ön tudja, hogy milyen kenyeret eszik?
Ma a fehér kenyér az egyetlen kenyér, amelynek összetételében teljes mértékben meg lehet bízni, ez ugyanis 100 százalék BL-80 elnevezésű búzalisztből készül. A fogyasztó azonban elég nehezen fejtheti meg, hogy rozs- vagy rozsos, legfőképpen a bűvös teljes kiőrlésű lisztből készült kenyeret vásárolva mit is eszik tulajdonképpen.
Milliókat lehet spórolni
A 2013-ban a Volvo Trucks folytatta a kelet-közép európai piacon a Teherautó-vezetők fogyasztási versenyének projektjét, mely a korábbi években is bebizonyította, hogy a hatékony hajtóanyag felhasználás révén - flotta szinten - akár milliós megtakarítások is elérhetők.
Gyorsult a mezőgazdasági árak csökkenése augusztusban
Augusztusban 7,4 százalékkal csökkentek a mezőgazdasági felvásárlási árak az egy évvel korábbiakhoz képest; a júliusi 2,3 százalékos esést követően második hónapja csökkentek az árak éves összehasonlításban - jelentette csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
Csempészcigarettát rejtett egy vasércszállítmány Záhonyban
Csempészett cigarettát rejtett egy Ukrajnából érkező vasércszállítmány a záhonyi határállomáson csütörtökön. A 14 millió forint értékű cigarettát röntgenkészülékkel találták meg a pénzügyőrök - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatóságának rendészeti osztályvezetője az MTI-vel.
Egy mosolynál nincs jobb üzlet
Ma már minden valamirevaló szolgáltató számára alapkövetelmény az ügyfelek nyitott, barátságos kiszolgálása, ám sajnos ez a gyakorlatban nem mindig megy gördülékenyen. Sarkalatos pont ilyen szempontból a panaszkezelés, aminek során sokszor még a legtürelmesebbeknek is csak kínmosolyra telik. A fancsali mosoly oka pedig sokszor csak a tanácstalanság, a panaszkezelés körülményes kezelése és az, hogy a front office dolgozónak felhatalmazása sincsen a panasz közvetlen kezelésére.
Gazdaságfejlesztésre 150 milliárd forint az Észak-alföldi régióban
Az Észak-alföldi régióban a jelenlegi uniós költségvetési ciklusban 150 milliárd forintos európai uniós támogatást ítéltek meg a Gazdaságfejlesztési Operatív Program (GOP) keretében - közölte Milos Katalin, a MAG Zrt. gazdaságfejlesztési igazgatója szerdán Debrecenben.
WHO-díjat vett át Orbán Viktor a nemdohányzók védelméért
A dohányzás visszaszorítása, a nemdohányzók védelme érdekében végzett munkájáért vett át díjat Orbán Viktor miniszterelnök kedden a Parlamentben Margaret Chantól, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatójától.
Áttörés az elektronikus adattárolásban az új ezüst-ionos technológia
Akár 1 terabájt (1000 gigabájt) adatot is képes tárolni egy 200 négyzetmilliméteres csipen az eddig használt tetszőleges hozzáférésű memória, a RAM ezüst-ionon alapuló továbbfejlesztett változata, angolul Resistive RAM (ReRAM) - tájékoztatta a nemesfém-befektetésekkel foglalkozó Conclude Befektetési Zrt. az MTI-t.
65. oldal / összesen: 94