2024.09.27 | Péntek
Adalbert napja

Egyéb hírek
Keresés
64. oldal / összesen: 94
A Vodafone mobilszolgáltatót környékezi az AT&T
Az AT&T amerikai távközlési konszern a legnagyobb európai mobilszolgáltató, a Vodafone megvásárlásának stratégiáján dolgozik - írja az ügyhöz közel álló forrásokra hivatkozva a Bloomberg hírügynökség.
17 milliárddal több jut kulturális és közösségi célokra 2014-ben
Az idei évhez képest 17 milliárd forinttal több támogatás jut kulturális és közösségi célokra 2014-ben - mondta Halász János, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) kultúráért felelős államtitkára a Magyar Teátrumi Társaság hétfői tisztújító közgyűlésén Budapesten.
További növekedést jelez a beszerzésimenedzser-index
A beszezésimenedzser-index szezonálisan kiigazított októberi értéke 51,0 pont volt, ami meghaladja az elmúlt három év 50,5 pontos októberi átlagát, de elmarad az 51,8 pontos hosszútávú átlagtól - jelentette hétfőn a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság
Naperőmű épült Sellyén
Átadták Magyarország jelenlegi legnagyobb naperőművét Sellyén csütörtökön.
Londoni elemzők: a következő euróválságot a társadalmi stressz okozhatja
Az euróövezeti válság "második felvonásában" - ha lesz ilyen - az elsőtől eltérően nem a szuverén adósok és a bankok finanszírozási problémái, hanem a gyenge növekedés és a makacsul magas munkanélküliség környezetében zajló folyamatos költségvetési kiigazítás politikai-társadalmi stresszének kései hatásai játsszák majd a főszerepet - jósolták csütörtöki helyzetértékelésükben londoni pénzügyi elemzők.
Beltéri helymeghatározó rendszert fejleszt a Médialab
Nagy pontosságú beltéri helymeghatározó rendszert fejleszt a Médialab Kft., a termék kifejlesztése 416 millió forintba kerül - közölte a cég operatív igazgatója csütörtökön az MTI-vel.
Magyar-szlovák történelemóra a megbékélés jegyében Füleken
Magyar-szlovák történelemórát tartanak a megbékélés jegyében október 26-án a szlovákiai Füleken - közölte a Füleki Vármúzeum és a Charta XXI Megbékélési Mozgalom.
Háromszázmilliós turizmusfejlesztési projekt zárult le Mosonmagyaróváron
Háromszázmillió forintos turizmusfejlesztési projekt zárult le Mosonmagyaróváron azzal, hogy átadták a csónakkal hajózhatóvá tett Malom-ági Lajtát – közölte az MTI-vel hétfőn Nagy István polgármester (Fidesz-KDNP).
Többé nem mi fizetünk a lopott gázért
Újabb díjelemtől szabadulnak meg hamarosan a gázfogyasztók: a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) rendelete szerint ugyanis november elsejétől a szolgáltatók nem számolhatják el költségként az úgynevezett hálózati és mérési különbözetet. Habár ez a fogalom magában foglalja a mérőóra, illetve a szállítórendszer pontatlanságából fakadó veszteséget is, az így keletkező költség nagy részét a lopások ellenértékének kiegyenlítése teszi ki.
A NATO-nak viszonylag pontos információi voltak a román és a magyar szocializmusról
Viszonylag pontos információkkal rendelkezett a NATO a román és a magyar szocialista rendszer működéséről az 1956-os magyarországi forradalmat követő mintegy két évtizedben - derült ki Novák Csaba Zoltán és Fodor János romániai magyar történészeknek a brüsszeli Balassi Intézetben tartott szerda esti előadásából.
Elkapkodták a kínai csodatelefont
Kevesebb mint másfél perc alatt értékesített 100 ezer darabot legújabb okostelefonjából a feltörekvő kínai mobilgyártó, a Xiaomi - derült ki a társaság Twitteren közzétett bejegyzéséből. A csúcsmobilok tulajdonságaival rendelkező okostelefont piacra dobó Xiaomi csapatához nemrég csatlakozott az Android korábbi vezetője, Hugo Barra a Google-től, ami azt jelzi, hogy a társaság kész betörni a nemzetközi piacokra. A cég értéke 10 milliárd dollár lehet a TechCrunch szerint, ami több mint a kétszerese a BlackBerry piaci kapitalizációjának.
Tárolható lehet a megújuló energia egy magyar kémiai találmánnyal
Aranyérmes magyar kémiai találmánnyal lehet tárolható a zöldenergia, egy másik találmány az ivóvíz tisztaságát méri rendkívül egyszerűen - számolt be magyar kutatók friss sikereiről a Magyar Feltalálók Egyesületének (MAFE) képviselője az MTI-nek.
Internet Hungary – Előadás a közvélemény-kutatás hatásairól és az elektronikus adathasználatról
Mind a fogyasztók, mint a cégek, politikai erők számára szükségesek a közvélemény-kutatások az eligazodáshoz, a felmérések eredményei azonban csekély mértékben befolyásolják az embereket – derült ki kedden a siófoki Internet Hungary konferencián, ahol a az egyik előadó az elektronikus adatok korrupció elleni felhasználási lehetőségeiről is beszélt.
64. oldal / összesen: 94