2024.09.26 | Csütörtök
Jusztina napja

Egyéb hírek
Keresés
63. oldal / összesen: 94
Rekordnagyságú visszaesés lesz a PC-eladásokban az idén
A személyi számítógépek világpiaci értékesítésében rekordnagyságú, 10,1 százalékos visszaesésre lehet számítani az idén az amerikai International Data Corporation (IDC) informatikai és számítástechnikai kutató intézet negyedéves jelentése szerint.
Mintegy 70 millió forintos támogatás animációs és online filmeknek
Hét animációs filmhez összesen 64 millió forintos, míg öt internetes film készítéséhez csaknem ötmillió forintos támogatást nyújt a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa - számolt be Kollarik Tamás, a testület tagja csütörtökön.
Egymilliárd okostelefont értékesítenek az idén
Az idén egymilliárd, a tavalyinál közel 40 százalékkal több okostelefont értékesítenek a világpiacon az amerikai International Data Corporation (IDC) távközlési és informatikai piackutató vállalat előrejelzése szerint.
Jelentősek a különbségek a fővárosi agglomeráció ingatlanáraiban
Jelentős különbségek alakultak ki a fővárosi agglomeráció ingatlanáraiban idén, az egyes szektorok négyzetméterárai között akár százezer forint különbség is lehet - mutat rá a Duna House (DH) ingatlan franchise hálózat elemzése, amelyet szerdán juttatott el az MTI-nek.
Magyar agykutatók a gátló idegsejtek egyedülálló vizsgálati módszerét dolgozták ki
A gátló idegsejtek egyedülálló vizsgálati módszerét dolgozták ki az MTA Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézet (MTA KOKI) fiatal kutatói - Kisfali Máté és Lőrincz Tibor - Vizi E. Szilveszter Széchenyi-nagydíjas akadémikus irányításával. A kutatásoknak hosszú távon komoly gyakorlati haszna lehet, mert az eljárás segítségével lehetőség nyílhat a skizofrénia és az epilepszia kezelésére szolgáló új gyógyszerek kifejlesztésére.
Több mint 23 millió forint értékű cigarettát foglaltak le Szabolcsban
Két helyszínen több mint 23 millió forint értékű ukrán eredetű cigarettát foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében - tájékoztatta a térségi vám- és pénzügyőri igazgatóság rendészeti osztályvezetője pénteken az MTI-vel.
Csaknem 27 milliárd forinttal jut több idén gyógyításra és megelőzésre
Csaknem 27 milliárd forinttal megemelte a kormány az idei gyógyító-megelőző kassza keretét. Az erről szóló határozat a Magyar Közlöny keddi számában jelent meg.
Közösen fejlesztene drónt Németország és Franciaország
Közösen fejlesztene pilóta nélküli repülőgépet Németország és Franciaország, és a programhoz szeretnének más uniós tagországokat is megnyerni - írta hétfőn a Handelsblatt.
Szeptemberben tovább nőtt az építőipar termelése
Szeptemberben 9,3 százalékkal nőtt az építőipar teljesítménye az egy évvel korábbihoz képest a nyers és a munkanaptényezővel kiigazított adatok szerint egyaránt - jelentette hétfőn a Központi Statisztikai Hivatal.
Hétezer doboz csempészett cigarettát foglaltak le a vámosok
Hétezer doboz csempészett cigarettát találtak az adóhatóság nyomozói egy magyar rendszámú gépkocsiban, amelyet az M1-es autópálya Harkályos pihenőhelyén ellenőriztek - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Közép-dunántúli Regionális Bűnügyi Igazgatósága hétfőn az MTI-vel.
Ericsson: 2019-ig megháromszorozódik az okostelefon-előfizetések száma
A mobil-előfizetések száma a világon 2019-ig várhatóan 9,3 milliárdra nő a jelenlegi 6,6 milliárdról, ezen belül az okostelefon-előfizetések száma megháromszorozódik és 2019-re várhatóan eléri az 5,6 milliárdot az Ericsson hétfőn bemutatott, legfrissebb mobilitási jelentése szerint.
A jövő héten már hó is lehet
A jövő héten sok csapadék várható. Ezzel együtt lehűlés is kezdődik: napközben 10 fok körüli maximumokra, a hajnali órákban mínuszokra is készülni kell. A hét vége felé pedig már helyenként havas esőre, hóra is számítani lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.
Magyarországon kevés számlát kellett leírni a múlt évben
Magyarországon a 2012-ben kiállított számláknak mindössze 3,3 százalékát kényszerültek leírni a vállalkozások, ez elmarad a kelet-európai (4,9 százalék), és némileg az összeurópai (3,9 százalék) átlagtól is - derült ki az EOS-csoport 12 országban végzett kutatásából.
63. oldal / összesen: 94