2024.09.25 | Szerda
Eufrozina, Kende napja

Egyéb hírek
Keresés
62. oldal / összesen: 94
Porsche Hungaria: az élénkülés apró jelei az újautó-piacon
A magyarországi autópiac már az ötödik gyenge éven van túl, és bár az idén mutatkoztak az élénkülés apró jelei, még 2014-ben is csak óvatos optimizmus indokolt - értékelte az újautó-piac helyzetét Eppel János, a legnagyobb piaci részesedésű importőr cég, a Volkswagen konszern márkáit értékesítő Porsche Hungaria Kft. ügyvezető igazgatója csütörtökön Budapesten.
A Magyar Telekom csoport megvásárolt kilenc kisebb kábelhálózatot
A Magyar Telekom 2013 során kilenc kisebb kábelhálózatot vásárolt meg, összesen mintegy 850 millió forintért. Az akvizíciókkal 33 ezerrel több háztartásban váltak elérhetővé a Telekom TV-, szélessávú internet- és hangszolgáltatásai
A lakosság több mint fele költene lakáscélra
A lakosság 59 százalékának van valamilyen lakásterve, domináns csoportot alkotnak a lakásfelújítást tervezők 29 százalékos részesedéssel, míg 10 százalék energiacsökkentő beruházást tervez - közölte felmérése eredményét a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. szerdán az MTI-vel.
A webáruházak többsége nem ad megfelelő tájékoztatást az elállási jogról
Az internetes áruházak jelentős része nem ad a jogszabályoknak megfelelő tájékoztatást a webcímén és korlátozza a fogyasztót indokolás nélküli elállási joga gyakorlásában - derül ki a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetségének (FEOSZ) karácsony előtti vizsgálataiból, amelynek eredményeiről kedden tájékoztatták az MTI-t.
Tizenegy kaszinó működhetne Magyarországon
Összesen tizenegy játékkaszinó működését engedélyezné egy a parlamentnek vasárnap benyújtott törvényjavaslat, amelyet akár már kedden elfogadhatnak.
A célzott kibertámadások növekedésére lehet számítani
Veszélyesebbé vált a kibertér: 2014-ben növekedni fog a célzott támadások száma és aránya, ezért a felhasználóknak tudatos, proaktív védekező magatartást kell elsajátítaniuk - mondta el Szergej Novikov, a Kaspersky Lab kiberbiztonsági vállalat globális kutatócsoportjának igazgatóhelyettese az MTI-nek Budapesten adott exkluzív interjúban.
A kormány „fű alatt” akarja bővíteni a Paksi Atomerőművet
Az LMP szerint a kormány és Orbán Viktor miniszterelnök „fű alatt, sunyin próbál áttolni az országon” egy olyan atomerőmű-bővítést, amely mintegy egy évszázados nemzetközi függést eredményezne.
A magyar cégek is bekapcsolódhatnak a szlovén privatizációba
A magyar cégek szlovén privatizációban való részvételének lehetőségeiről tárgyalt Szlovéniában Nikoletti Antal, a Nemzetgazdasági Minisztérium külgazdaságért felelős helyettes államtitkára és Mitja Mavko, a szlovén pénzügyminisztérium államtitkára - tájékoztatta a Nemzetgazdasági Minisztérium szombaton.
Nemzetközi siker lett a paksi atomerőmű biztonságnövelő módszeréből
A paksi atomerőműben alkalmazott biztonságnövelő elemzési módszert ajánlotta követendő példának az atomerőmű-üzemeltetők világszövetsége (WANO) tagjai számára.
Nemzetközi elismerést kapott a Buddha-Bar Hotel Budapest
A londoni székhelyű International Hotel Awards legjobb szálloda belső (Best International Hotel Interior) díjjal jutalmazta a magyarországi szállodák között először a Mellow Mood Hotels által üzemeltetett Buddha-Bar Hotel Budapest Klotild Palace-t.
Kevesebb vásárló költ egyre többet csokoládéra az ünnepek előtt
A GfK Hungária szakemberei szerint kevesebben vásárolnak csokoládét az ünnepek előtt, de többet költenek erre. Tavaly csokoládéra, pralinéra és szaloncukorra egy-egy háztartás átlagosan 4733 forintot költött a tavalyi szezon két hónapja alatt, ami 13 százalékkal haladta meg az előző éves szintet.
Rohamosan növekvő kockázatok, lassan bővülő források
Nincs megfelelő forrásuk és elég szakemberük a világ cégeinek az IT-biztonságra: kétharmaduk szerint nem tudnak a szükségesnek megfelelő mennyiségű pénzt költeni erre a területre, miközben döntő többségük egyre több külső támadásról számol be – derül ki az EY éves Nemzetközi Információbiztonsági Felméréséből. A jelentésben mintegy kétezer válaszadó adatait dolgozták fel a világ 64 országából.
Szerdától jogellenes az életvitelszerű tartózkodás egyes fővárosi közterületeken
Szerdán hatályba lép a Fővárosi Közgyűlés azon rendelete, amely jogellenesnek minősíti az életvitelszerű tartózkodást egyes közterületeken.
62. oldal / összesen: 94