2024.09.25 | Szerda
Eufrozina, Kende napja

Egyéb hírek
Keresés
61. oldal / összesen: 94
A Vodafone 98,3 százalékra növelte lefedettségét
A Vodafone 98,3 százalékra növelte 3G mobilinternet lefedettségét Magyarországon - jelentette be Diego Massida, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója sajtótájékoztatón hétfőn Budapesten.
Ötezer doboz csempészcigarettát találtak egy autóban Csarodán
Ötezer doboz csempészett cigarettát találtak egy autóban a pénzügyőrök és a rendőrök Csarodán - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei vám- és pénzügyőri igazgatóságának sajtóreferense szerdán az MTI-vel.
Soltész: négy év alatt 24 milliárd forinttal nőtt az étkezési támogatás
Hatalmas előrelépés történt a térítésmentes és a kedvezményes étkeztetés támogatásában 2010 és 2014 között: 24 milliárd forinttal, vagyis 83 százalékkal többet fordít erre a célra az állam - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális és családügyért felelős államtitkára hétfői, székesfehérvári sajtótájékoztatóján.
Eddig 25 millió forint bírságot szabtak ki a dohányzási szabályok megszegése miatt
A nyilvános helyekre vonatkozó dohányzási szabályok szigorítása óta, az elmúlt két évben mintegy 25 millió forint bírságot szabtak ki a közegészségügyi felügyelők - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) csütörtökön az MTI-vel.
Év végére teljes lesz a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés a fővárosban
Több mint 5 milliárd forintos költséggel, ebből 4,8 milliárd forint uniós támogatással ez év végére teljes lesz a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés Budapesten - mondta György István főpolgármester-helyettes szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.
Bizakodóbbak a befektetők az európai gazdaság helyzete iránt
Bizakodóbbak a befektetők az európai gazdaság helyzete iránt. A Bloomberg hírügynökség a befektetőkből, elemzőkből és piaci kereskedőkből álló előfizetői között végzett felmérést január közepén. Az eredmények szerint a megkérdezettek 57 százaléka mondta, hogy már nem romlik a helyzet az európai államkötvény piacon.
ÁNTSZ: az étrend-kiegészítőket, a bölcsődéket és a fürdőhelyeket is kiemelten vizsgálják az idén
Az étrend-kiegészítőket, a bölcsődéket és a fürdőhelyeket ellenőrzi kiemelten az idén az Országos Tisztiorvosi Hivatal (OTH), és továbbra is napirenden lesz a nemdohányzók védelméről szóló törvény előírásainak betartása - tájékoztatta az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) az MTI-t.
Jelentősen csökkent a gázfogyasztás az enyhe időjárás miatt
Az enyhe időjárás miatt az ország naponta átlagosan 12 millió köbméterrel fogyasztott kevesebb gázt az elmúlt három hónapban, mint 2011 ugyanezen időszakában - derül ki a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) adataiból.
GKI: több mint egy évtizede nem látott optimizmus Magyarországon
Év végére több mint egy évtizede nem látott optimizmus uralkodott el Magyarországon: decemberben folytatódott a GKI-Erste konjunktúra-index szezonális hatásoktól megtisztított értékének szinte egész évben folyamatos, látványos emelkedése, az index az év végére több mint tízéves csúcsot ért el.
A GVH 10 millió forintra bírságolta a Lyoness cégcsoportot
A Gazdasági Vesrenyhivatal (GVH) 10 millió forintra bírságolta a Lyoness Hungary Kft.-t és a Lyoness Holding Europe AG-t a fogyasztók megtévesztése miatt - közölte a GVH kedden az MTI-vel.
Hétfőtől igényelhető támogatás technológiai berendezések beszerzésére
Hétfőtől a forrás kimerüléséig, de legkésőbb jövő év január 31-én este 18 óráig lehet támogatási kérelmet benyújtani az állattenyésztés, valamint az élelmiszer-feldolgozás technológiai fejlesztése céljából gépek és technológiai berendezések beszerzésére - hívta fel a figyelmet a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) hétfőn.
Több mint hatmilliárd forint pluszpénzt kaptak idén a szabolcsi kórházak
Rekordösszegű, több mint hatmilliárd forint összegű pluszpénzhez jutott hozzá idén a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház - közölte Mangol Csilla vezérigazgató az intézmény évértékelő sajtótájékoztatóján hétfőn, Nyíregyházán.
Az ünnepek alatt felfüggeszti a lakossági kikapcsolásokat a Tigáz
A lejárt tartozások miatti lakossági kikapcsolásokat az év végi ünnepek alatt felfüggeszti a Tigáz Zrt. - közölte a gázszolgáltató szóvivője pénteken az MTI-vel.
61. oldal / összesen: 94