2024.09.25 | Szerda
Eufrozina, Kende napja

Egyéb hírek
Keresés
60. oldal / összesen: 94
..
Eurostat: visszaállt az 1990-es szintre az EU-tagállamok energiafogyasztása
1990-től 2006-ig nőtt, az azt követő hat évben lényegében visszaállt az 1990-es szintre az energiafogyasztás az Európai Unió 28 tagállamában - derült ki az EU statisztikai hivatalának, az Eurostatnak hétfőn közölt összesítéséből.
..
Tovább csökkent a használt lakások ára
Tavaly a 2008-as szinthez képest már 20 százalékkal volt alacsonyabb az átlagos ár a használt lakások piacán, fellendülés csak a kereslet élénkülésétől várható - közölte az Otthon Centrum (OC) ingatlan franchise hálózat hétfőn az MTI-vel.
Hiányos az okostelefonok lehallgatás elleni védelme
Elenyésző arányban védettek lehallgatás ellen az okostelefonok - tájékoztatta hétfőn közleményben az MTI-t a svéd-magyar Arenim Technologies biztonsági szoftverfejlesztő vállalat.
..
2013-ban 700 milliárd forint értékben fektetett a lakosság állampapírba
A lakosság 2013-ban 701,4 milliárd forint értékben fektetett magyar állampapírba - közölte az Államadósság Kezelő Központ Zrt. csütörtökön az MTI-vel.
..
A Flextronics elleni kibertámadás miatt emeltek vádat öt ember ellen Zalában
Öt ember - köztük két román állampolgár - ellen emelt vádat a Zalaegerszegi Járási Ügyészség, amiért a Flextronics zalaegerszegi gyárában behatoltak a cég számítógépes rendszerébe, majd azon keresztül a kanadai cégközpontba, hogy egyebek mellett lopott mobiltelefonokat legalizáljanak - tájékoztatta a Zala Megyei Főügyészség szerdán az MTI-t.
A folyósított hitelek 70 százaléka 50 millió forint alatt maradt
A Magyar Nemzeti Bank növekedési hitelprogramja (NHP) során egyértelműen a kisebb vállalkozások kerültek előtérbe: darabszám szerint a folyósított hitelek 70 százalékának összege 50 millió forint alatt maradt, a kis-és középvállalkozások (kkv-k) számára ez jelentős kamatcsökkenést hozott, ami megtakarításként jelenik meg náluk - írta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter egy képviselői kérdésre.
Felmérés készül a fiatalok egészségmagatartásáról
Nagyszabású nemzetközi program részeként elkészültek az iskoláskorú gyerekek egészségmagatartása feltárását célzó azon kérdőívek, amelyeket márciusban 340 magyar tanintézetben osztanak ki, és amelyekre 6000 fiataltól várnak válaszokat - mondta a felmérést Magyarországon irányító Országos Gyermekegészségügyi Intézet osztályvezetője, Németh Ágnes az MTI-nek.
Tavaly javult az ország nemzetközi médiaképe
Nagyobb nemzetközi médiafigyelem irányult Magyarországra tavaly, mint 2012-ben, ezzel együtt javult az ország külföldi médiaképe - állapította meg a Nézőpont Intézet második alkalommal elvégzett elemzésben, amelynek eredményét Antal Zsolt médiaelemző ismertette csütörtökön Budapesten.
Folyamatosan csökken a kötelező biztosítót váltók száma
A múlt év végi kötelező gépjármű felelősségbiztosítási (kgfb) kampányban újra 300 ezerrel esett a biztosítót váltók száma, így a 2010-es 1,3 millióról 400 ezerre csökkent a számuk - közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) szerdán az MTI-vel.
Átlagosan napi 78 tévéreklámot láttak az emberek tavaly
Tavaly átlagosan 4 óra 46 percet tévéztek az emberek Magyarországon. Ebből 23 percen át reklámokat néztek, vagyis átlagosan naponta 78 hirdetést láttak - derül ki a Nielsen Közönségmérés adataiból, amelyet szerdán juttattak el az MTI-hez.
A fiatalok 44 százaléka konzervatívan gondolkodik a családról
A fiatalok 44 százaléka konzervatívan gondolkodik a családban képviselt férfi és női szerepekről, és 32 százalék híve az egyenlőségnek - derül ki az Ipsos közvélemény-kutatásából, amelynek az eredményeit szerdán juttatták el az MTI-hez.
KSH: tavaly decemberben is nőtt a kiskereskedelmi forgalom
A kiugró novemberi növekedés után tavaly decemberben is 1,8 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom naptárhatástól megtisztított volumene az egy évvel korábbihoz képest. A kiigazítatlan adatok szerint 2,3 százalékos volt a növekedés - jelentette szerdán az első gyorsbecslés alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
A nagycsaládosok és a fogyatékossággal élők üdülési pályázatát is lezárták
A nagycsaládosok és a fogyatékossággal élők számára meghirdetett üdülési lehetőségekre is beteltek a helyek, ezért az eredeti határidőnél korábban, hétfő este 6 órakor lezárták a pályázatokat - közölte a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány az MTI-vel.
60. oldal / összesen: 94