2024.09.25 | Szerda
Eufrozina, Kende napja

Egyéb hírek
Keresés
59. oldal / összesen: 94
..
Összesen 170 millióra pályázhatnak a színházak és táncegyüttesek
A professzionális színházak és táncegyüttesek idén 170 millió forintos keretösszegre pályázhatnak március 26-ig az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) pályázatán kiemelt művészeti célú programjaik megvalósítására.
Szerdától az interneten is elérhetők a történeti népszámlálások adatai
Szerdán szabadon hozzáférhetővé teszik a magyarországi történeti népszámlálások adatait a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Könyvtár honlapján - közölte a KSH hétfőn az MTI-vel.
..
KSH: csaknem 15 százalékkal nőttek a beruházások 2013 utolsó negyedévében
A nemzetgazdasági beruházások 14,9 százalékkal nőttek 2013 utolsó negyedévében az előző év azonos időszakához képest, míg tavaly az év egészében, több évnyi csökkenést követően, 7,2 százalékkal emelkedett a beruházások volumene - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken.
..
Tavaly többet költöttek a weben, illetve ruházatra és üzemanyagra
Tavaly a magyar vásárlók többet költöttek a weben, a ruházati üzletekben és benzinkutaknál, ám az élelmiszerek esetében alig futotta többre, mint az előző évben - közölte az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) szerdán az MTI-vel.
..
Indul a Pálinka Ország kóstoló
Március 7-ig nevezhetnek a pálinkaházak a Pálinka Ország kóstolóra, a megmérettetés eredményeként május elejére létrejöhet a pálinkakiválóságok könyve – jelentette be Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter, a Hungarikum Bizottság elnöke a visegrádi pálinkamúzeumban hétfőn.
..
Kevesebb lakás épül
Tavaly 7293 új lakás épült az országban, 30,9 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban; valamennyi régióra jellemző a visszaesés, bár a használatba vett lakások száma Budapesten 7,4 százalékkal emelkedett - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfőn az MTI-vel.
GKI: romlottak a fogyasztói várakozások februárban
Februárban megállt a GKI-Erste konjunktúra-index értékének kilenc hónapja tartó, szinte töretlen emelkedése: a GKI által, az Európai Unió támogatásával végzett felmérés szerint az ipar kivételével minden ágazat és a fogyasztók gazdasági várakozásai is romlottak - közölte a GKI az MTI-vel.
A mobilosok többségének többet érnek a tárolt adatok a készüléknél
A mobilkészülék tulajdonosok többsége érétkesebbnek tartja a készüléken tárolt adatait, mint magát a készüléket és a tárolt információ a kiberbűnözőknek éppen olyan értékesíthető árucikk, mint a zsebtolvajoknak maga a mobiltelefon - állapítja meg a Kaspersky Lab kiberbiztonsági vállalat és a B2B International piackutató cég közös felmérése.
..
Jelentősen nőtt az illegális migráció tavaly, a 90-es évekhez hasonló volt a helyzet Magyarországon
Jelentősen nőtt az illegális migráció elsősorban a déli határszakaszon, a 90-es években volt hasonló helyzet Magyarországon - mondta a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal (BÁH) főigazgató-helyettese csütörtökön Miskolcon, a hivatal Észak-magyarországi Regionális Igazgatóságán tartott évértékelő sajtótájékoztatóján.
..
A magyar építőipari termelés nőtt a leginkább az EU-ban decemberben éves szinten
Az előzetes számítások szerint decemberben Magyarországon nőtt a legnagyobb mértékben az építőipari termelés az Európai Unióban (EU) éves szinten.
Kétszázmillió forintos egészségügyi fejlesztés kezdődött Mezőtúron
Kétszázmillió forint értékű egészségügyi fejlesztés kezdődött Mezőtúron, ennek keretében új egészségházzal és mentőállomással gyarapodik a túri település.
Egyre több légi járaton használhatók a hordozható elektronikus eszközök
Egyre több légitársaság engedélyezi a járatok fedélzetén a hordozható elektronikai eszközök használatát repülési üzemmódban a repülés bármely szakaszában, miután az európai és amerikai hatóságok is hozzájárultak a lazább szabályozás bevezetéséhez - derül ki a különböző légitársaságok honlapjáról.
Fellendült az irodai lézernyomtatók forgalma Magyarországon
Az irodai lézernyomtatók forgalma 2013 negyedik negyedévében volumenben és értékben egyaránt kétszámjegyű növekedést ért el Magyarországon, a tintasugaras nyomtatók forgalma viszont csökkent - írja az amerikai International Data Corporation (IDC) informatikai és távközlési piackutató vállalat kedden közzétett elemzése.
59. oldal / összesen: 94