2024.09.25 | Szerda
Eufrozina, Kende napja

Egyéb hírek
Keresés
58. oldal / összesen: 94
..
Gyorsabban fogadják a tüzelőanyagot a Pécsi Hőerőműben
Gyorsabban fogadják a biomassza-tüzelőanyagot a Pécsi Hőerőműben a Pannonpower közelmúltban megvalósított mintegy 90 millió forintos beruházásának köszönhetően - tájékoztatta a vállalat közleményben az MTI-t szerdán.
..
Hatékony az élelmiszerbiztonság védelme
Visszautasította a Vidékfejlesztési Minisztérium Szabó Rebeka állításait a kormány élelmiszerbiztonsági intézkedéseinek kudarcáról. A tárca keddi közleményében azt írta, hogy éppen a hatékony élelmiszerbiztonsági fellépésnek köszönhető az, hogy a független országgyűlési képviselő a sajtóból értesülhet az élelmiszerlánc-biztonság felügyelet és a társhatóságok munkatársainak eredményes munkájáról.
..
Bővült a recept nélküli gyógyszerek és gyógyhatású készítmények forgalma tavaly
Tizenegy százalékkal 147 milliárd forintra bővült a recept nélkül kapható gyógyszerek és gyógyhatású készítmények kiskereskedelmi forgalma tavaly - közölte a Nielsen kedden az MTI-vel.
Új Szó: 2016-nál hamarabb nem fejeződik be a leégett krasznahorkai vár felújítása
Várhatóan nem fejeződik be 2016-nál hamarabb a két éve leégett krasznahorkai vár felújítása - írta pénteken az Új Szó című szlovákiai magyar nyelvű napilap a szlovák kulturális tárca aktuális ütemtervére hivatkozva.
..
Az MVM megújuló energiával működő létesítménnyé fejleszti a Vértesi Erőművet
A MVM Magyar Villamos Művek Zrt. 5,2 milliárd forintos alaptőkével projektcéget hoz létre, mely a Vértesi Erőművet megújuló energiával működő létesítménnyé fejleszti - jelentette be csütörtökön az erőműben tartott sajtótájékoztatóján Nagy Sándor, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. vezérigazgató-helyettese.
..
Az átlagosnál alacsonyabb volt az áramfogyasztás a télen
A szokásosnál kevesebb áram fogyott a télen, a három téli hónapban csaknem 239 gigawattórával alacsonyabb felhasználást mért a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. az elmúlt négy év téli időszakainak átlagánál.
..
NGM: stratégiai cél az olcsóbb energia
Magyarország stratégiai célja, hogy az energiafüggőség csökkentésével és a fenntartható fejlődés szem előtt tartásával minél olcsóbb energiához jusson a hazai lakosság, illetve a magyar gazdaság - mondta Lenner Áron Márk, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) helyettes államtitkára a hetedik Zöld Energia konferencián pénteken Budapesten.
Több mint 170 millióból fejleszt integrált hangrögzítő rendszert a DSR Partner
Több mint 170 millió forintos beruházással fejleszt integrált hangrögzítő rendszert a DSR Partner Kft. és az FKE Nonprofit Kft. alkotta konzorcium, a projekthez az Új Széchenyi Tervből 123 millió forintot meghaladó támogatást nyertek - tájékoztatta a DSR Partner Kft. az MTI-t.
NMHH: nem használják a felhő alapú távközlési szolgáltatásokat a cégek
A felhő alapú távközlési szolgáltatások egyelőre nagyon kevéssé elterjedtek Magyarországon, az internetkapcsolattal rendelkező, legalább 10 fős cégek és intézmények mindössze 6 százaléka veszi igénybe ezeket - derül ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) üzleti felhasználók körében végzett kutatásából.
..
Ma indul a MOL-csoport egyetemistáknak és főiskolásoknak szóló Freshhh 2014 versenye
A MOL-csoport idén ismét elindítja egyedülálló nemzetközi versenyét, a Freshhh-t. Az egyetemi és főiskolai hallgatókból álló csapatok nem csupán a játék és tanulás kedvéért, hanem a 20 000 eurós össznyereményért és egy lehetséges karrierért is versenyeznek. A program ma indul, a regisztrációkat április 7-ig várják a www.freshhh.net weboldalon.
..
Ellopták a lefoglalt csempészcigarettát a NAV raktárából
Ismeretlenek betörtek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal kecskeméti raktárába, és ellopták a korábban lefoglalt csempészcigarettákat hétfőn - írta a Petőfi Népe kedden.
Minimálisan növekedett a reklámra költött összeg tavaly
Minimálisan ugyan, de növekedett tavaly a reklámpiac, amely mintegy 175,4 milliárd forintot tett ki tavaly 0,6 százalékkal meghaladva az egy évvel korábbit - hangzott el kedden, Budapesten az adatokat ismertető sajtótájékoztatón.
Világszerte drágulhat a kávé
A rossz terméskilátások és a brazíliai aszály miatt az idén eddig több mint 50 százalékkal drágult a kávé alapanyagának ára, ennek hatására hamarosan Magyarországon is többe kerülhet az élénkítő ital - közölte az árupiaci befektetésekkel foglalkozó Conclude Befektetési Zrt. az MTI-vel.
58. oldal / összesen: 94