2024.09.25 | Szerda
Eufrozina, Kende napja

Egyéb hírek
Keresés
57. oldal / összesen: 94
..
Emelkedő árakra számítanak a fejlesztők az ingatlanpiacon
Az idén már emelkedő árakra számítanak a fejlesztők és a szakértők az európai ingatlanpiacokon, az optimizmus a válság előtti szintekre nőtt - derül ki a világ legnagyobb ingatlanfórumán, a Cannes-i MIPIM ingatlan szakvásáron készült felmérésből.
..
Az internetről lenne a legnehezebb lemondani egy kutatás szerint
A rendszeresen internetező felnőttek a technikai vívmányok közül a világhálóhoz kötődnek leginkább, a rangsorban ezután a mobiltelefon következik, a harmadik pedig a televízió - derül ki az eNET-Telekom "Jelentés az internetgazdaságról" friss kutatásából.
A magyarok közel 40 százaléka szerint kelet és nyugat felé is erősíteni kell a gazdasági kapcsolatokat egy felmérés szerint
A magyarok 74 százaléka tartja fontosnak, hogy Magyarország a gazdasági nagyhatalmakkal erősítse külgazdasági kapcsolatait, és a megkérdezettek 39 százaléka szerint a kormánynak egyidejűleg mind nyugati, mind pedig keleti irányba lépéseket kellene tennie - derül ki a Psyma Hungary Kft. legfrissebb, az MTI-hez hétfőn eljuttatott kutatásának eredményeiből.
..
Lassult a népességfogyás
Csökkenő ütemben fogy a népesség, idén januárban az egy évvel ezelőttihez képest csökkent a halálozások száma és nőtt a születéseké - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfőn az MTI-vel.
..
Bell Research: a teljesítmény a döntő laptop vásárláskor
A magyaroknak a teljesítmény a legfontosabb szempont laptop vásárláskor, ezt a maximálisan adható 10 pontból 9,2 pontra értékelték a fogyasztók - derül ki a Bell Research által készített felmérésből.
..
A Fidesz elkötelezett a magyar pálinka mellett
A Fidesz elkötelezett a magyar pálinka mellett, és a magyar vidékkel együtt bízik abban, hogy az Európai Bíróság április 10-én igazságos és életszerű ítéletet hoz, nem veszi el a magyaroktól a szabad pálinkafőzést - közölte Pócs János (Fidesz) az MTI-vel szombaton.
Londoni elemzők: javulnak a magyar és a térségi gazdaságok növekedési kilátásai
Javították a magyar gazdaságra és a környező EU-társállamokra adott növekedési előrejelzéseiket az egyik legnagyobb globális pénzügyi szolgáltató csoport londoni elemzői, elsősorban a vártnál jobb térségi aktivitási adatokkal, a jobb minőségű növekedési modellel és a javuló euróövezeti teljesítménnyel indokolva a felülvizsgálatot.
..
Több mint egymilliárd forintot költenek a visegrádi árvízvédelmi rendszerre
Megkezdődött Visegrádon a dunai gátrendszer kiépítése, miután aláírták az MVZ Visegrád Konzorcium két vállalatával a kivitelezői szerződést, a körülbelül 1,3 milliárdos beruházás költségeit nagyrészt uniós forrásból finanszírozzák – tájékoztatta a Pest megyei város polgármestere pénteken az MTI-t.
..
Egyre többen keresik a magyar élelmiszert belföldön
Egyre többen keresik belföldön a magyar élelmiszert, amit az is mutat, hogy több mint hárommillió fogyasztó csak magyar élelmiszert hajlandó vásárolni - mondta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter pénteken, Budapesten, sajtótájékoztatón.
..
A kakaó drágulására kell számítani
Egy év alatt közel 40 százalékot emelkedett a kakaóbab világpiaci ára, és az átlagosnál szárazabb közép-afrikai időjárás hatására, a kereslettől elmaradó kínálat miatt további drágulásra lehet számítani - közölte az árupiaci befektetésekkel foglalkozó Conclude Befektetési Zrt. az MTI-vel.
..
Az internet előfizetések száma nőtt, a szolgáltatók száma csökkent tavaly
Az internet előfizetések száma dinamikusan nőtt tavaly Magyarországon, a szolgáltatást nyújtó vállalkozások száma viszont csökkent - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Statisztikai Tükör című kiadványából.
..
Kvantex: Negyedével nő az exporttermékek gyártása
Kapacitásának 25 százalékos növekedését várja a főként exporttermékek alapanyagait gyártó Kvantex vállalat az Európai Unió által támogatott beruházásától. A Pest megyei cég fejlesztése munkahelyeket is teremt az új gyártóüzembe telepített gyorsabb és precízebb eszközök révén. Mindehhez a társaság 54 százalékos, 25 millió forintos támogatást nyert el.
..
A pálinka a mostani kormányzati ciklus egyik legsikeresebb terméke
A pálinka a mostani kormányzati ciklus egyik legsikeresebb terméke - jelentette ki Budai Gyula szerdán Budapesten, a Vajdahunyadvárban, a Destillata 2014 nemzetközi párlatverseny magyarországi díjátadóján.
57. oldal / összesen: 94