2024.09.25 | Szerda
Eufrozina, Kende napja

Egyéb hírek
Keresés
56. oldal / összesen: 94
..
A kormány az idén is több lépést tesz azért, hogy Budapest startup főváros legyen
A kormány az idén is több lépést tesz azért, hogy Budapest legyen Kelet-Közép-Európa startup fővárosa - mondta Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára csütörtökön Budapesten a SmartMobil konferencia megnyitóján.
..
Közel háromszázalékos növekedést mutat a magyar könyvpiac
Bár a tankönyvellátás és a tankönyvkiadás központosításával 26,2 százalékkal csökkent a hazai szabadpiaci könyvforgalom 2013-ban, a közoktatási tankönyvek nélkül 43,9 milliárd forint forgalmat bonyolított a hazai könyvszakma, ami nominálisan 4,6 százalékkal magasabb az előző évinél, azaz az inflációt is beleszámítva 2,9 százalékkal növekedett a könyvpiac - közölte a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése (MKKE) szerdán az MTI-vel.
..
IATA: mintegy 3 százalékkal bővült a légiáru-forgalom februárban
A Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) összesítése szerint 2,9 százalékkal bővült a légiáru-forgalom idén februárban az egy évvel korábbihoz képest, így tovább javul a szektor teljesítménye.
..
Fel kell készülni a múlt évinél is nagyobb árvizekre Magyarországon
Egy átfogó kormányzati koordináció mellett is fel kell készülnie az országnak arra, hogy a jövőben a múlt évinél is nagyobb árvizek lehetnek - jelentette ki a Duna makro Regionális Stratégia végrehajtásáért felelős kormánybiztos kedden Budapesten, az Európai Bizottság árvízi munkacsoportjának ülését megelőző sajtótájékoztatón.
..
A SZÉP-kártyákról 200 ezer vendégéjszakányi összeget kell elkölteni május végéig
A SZÉP-kártyával lefoglalt üdülések átlagos értéke és hossza alapján csaknem kétszázezer vendégéjszakára lenne elegendő az az összeg, amit legkésőbb május végéig el kell költeniük a kártyabirtokosoknak - közölte a Szallas.hu hétfőn.
..
Évszázadokra elegendő szénvagyont találtak brit kutatók az Északi-tenger alatt
Évszázadokra elegendő szénvagyont találtak brit kutatók az Északi-tenger brit kitermelési szektorának talapzatában.
..
Ma van a Föld órája
Ismét kialszanak a fények ma este egy órára a világ számos országában és városában, köztük Magyarországon is a Természetvédelmi Világalapnak (WWF) az energiatakarékosságra és az életmód újragondolására buzdító, Föld órája elnevezésű globális környezetvédelmi kampánya keretében.
A Pentagon több mint háromszorosára növeli kibernetikai haderejét
A Pentagon azt tervezi, hogy a két év alatt több mint háromszorosára növeli a kibernetikai védelemért felelős állományának létszámát - jelentette be pénteken Chuck Hagel amerikai védelmi miniszter.
..
Háromdimenziós technológiára épülő gyárat épít a General Electric
Háromdimenziós technológiára épülő gyárat épít az Egyesült Államokban a General Electric légi ipari leányvállalata, a GE Aviation, ahol repülőgépek hajtóműveit szerelik össze - közölte a gyártó csütörtökön az MTI-vel.
..
A Főtáv 700 hőközpontját már bekapcsolta a távfelügyeletbe
Hétszáz hőközpontot kötött be a Főtáv az új felügyeleti központjába "A hőközpont korszerűsítés távfelügyeleti rendszer kiépítésével" című projekt keretében - jelentette be Fekete Csaba, a társaság vezérigazgatója a projekt záró rendezvényén csütörtökön Budapesten.
GfK: többéves csúcson a fogyasztói várakozások
A GfK komplex fogyasztói bizalom indexe enyhén emelkedett az idei első negyedévben, a fogyasztói várakozások pedig 2011 márciusa óta nem voltak ilyen magasan Magyarországon, ami elsősorban annak köszönhető, hogy a megkérdezettek optimisták mind a saját anyagi, mind pedig az ország gazdasági helyzetének megítélésében.
..
Értékben nőtt, mennyiségben csökkent a húsvéti édességek forgalma tavaly
Összesen mintegy 3,5 milliárd forintért több mint 900 tonna húsvéti édességet forgalmazott az élelmiszer-kiskereskedelem a tavalyi szezonban, értékben 6 százalékkal többet, mennyiségben pedig 1 százalékkal kevesebbet, mint egy évvel korábban - állapítja meg a Nielsen Kiskereskedelmi Indexe.
..
Az MVM megveszi a főváros Főgáz-részesedését is
Az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. (MVM) megveszi a Főgáznak a főváros tulajdonában álló 50 százalék + 1 darab "A" sorozatú részvénycsomagját, illetve 1 darab "B" sorozatú részvényét is július 31-ig - az erről szóló kormányhatározat a Magyar Közlöny legfrissebb számában jelent meg kedden.
56. oldal / összesen: 94