2024.09.25 | Szerda
Eufrozina, Kende napja

Egyéb hírek
Keresés
55. oldal / összesen: 94
..
KSH: februárban 8,1 százalékkal nőtt az ipari termelés mennyisége
Az ipari termelés mennyisége 2014 februárjában 8,1 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. Az előző hónapokhoz hasonlóan a termelés bővüléséhez elsősorban a járműgyártás, illetve az ehhez kapcsolódó beszállítói ágazatok eladásainak jelentős növekedése járult hozzá - közölte a részletes adatok alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfőn.
..
KSH: februárban 10,9 százalékkal csökkentek a mezőgazdasági termelői árak
A mezőgazdasági termelői árak 10,9 százalékkal csökkentek 2014 februárjában az előző év azonos időszakához viszonyítva. A növényi termékek ára 17,0 százalékkal csökkent, az élő állatok és állati termékeké viszont 1,7 százalékkal emelkedett - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfőn.
..
Áttörés előtt a viselhető mobil eszközök piaca
Az amerikai International Data Corporation (IDC) számítástechnikai és távközlési piackutató vállalat felmérése szerint robbanásszerűen növekedés előtt áll a viselhető mobil használati cikkek piaca, miután ezek az eszközök betörtek az életmód- és divatcikkek világába is.
KSH: az infláció 0,1 százalék volt márciusban
A fogyasztói árak márciusban 0,1 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbit, februárhoz képest pedig átlagosan 0,2 százalékkal emelkedtek - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken.
..
Bíznak a hazai élelmiszerekben a magyarok
A magyarok 86 százaléka bízik a hazai élelmiszerekben egy januári reprezentatív kutatás szerint - közölte a Greenpeace környezetvédő szervezet csütörtökön.
..
MVH: már kérhető az egységes területalapú támogatás
Megnyílt a lehetőség a legtöbb gazdálkodót érintő, egységes területalapú támogatás, valamint további 26 jogcímen elérhető támogatás igénybevételéhez szükséges egységes kérelem benyújtására - hívta fel a figyelmet a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményben.
..
Fél perc alatt feltölthető az okostelefon egy izraeli találmánnyal
Fél perc alatt feltölthető okostelefon-akkumulátort mutatott be a StoreDot nevű izraeli cég. A nanokristályokkal működő találmányt a Microsoft egy tel-avivi fejlesztői konferenciáján mutatták be.
..
IMF: idén erősödik a gazdaság a fejlett Európában
A Nemzetközi Valutaalap (IMF) várakozásai szerint 2014-ben folytatódik a gazdasági növekedés a fejlett gazdaságú európai országokban, de továbbra is nagyon alacsony marad az infláció. A lakossági fogyasztás végre növekszik és az export is segítheti a gazdaság megerősödését.
..
A szén-dioxid-kibocsátás "fizetőssé tételét" javasolja egy svéd kutató
A szén-dioxid-kibocsátás fizetőssé tételét javasolja Thomas Sterner svéd kutató, aki jelenleg az ENSZ Éghajlat-változási Kormányközi Testületének (IPCC) új jelentésén dolgozik.
..
Továbbra is a hagyományos játékok a legnépszerűbbek
Továbbra is a hagyományos játékok a legnépszerűbbek Magyarországon, szemben a videojátékokkal - állapította meg a játékimportőr Formatex Kft. felmérése.
Felbocsátották a Sentinel-1A műholdat
Pályára bocsátották az első Sentinel műholdat, amely az európai Copernicus program zászlóshajójaként a Föld felszínének minden eddiginél pontosabb megfigyelését és feltérképezését végzi.
..
Május 15-ig igényelhető a területalapú támogatás és a nemzeti támogatás
Május 15-ig igényelhetik a gazdák az egységes területalapú támogatást (SAPS) és az átmeneti nemzeti támogatásokat (ÁNT), az egységes területalapú támogatás éves összege várhatóan, az árfolyamtól függően, mintegy 329 milliárd forint körül alakul - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) az MTI-vel pénteken.
..
Megszűnhet a roamingdíj és az ingyentelefonálás blokkolása is
Két dolognak is véget vethet az a távközlési jogszabálycsomag, amelyet csütörtökön fogadott el az Európai Parlament (EP) Brüsszelben.
55. oldal / összesen: 94