2024.09.25 | Szerda
Eufrozina, Kende napja

Egyéb hírek
Keresés
54. oldal / összesen: 94
Pozsonyban gyárthatják a Lamborghini Ursust
A Volkswagen pozsonyi üzemében gyárthatják a Lamborghini Ursust, az olasz luxusmárka új városi terepjáróját (SUV) - számolt be a VW konszernből származó, hivatalosan meg nem erősített forrásokra hivatkozva a Hospodárské Noviny (HN) szlovák gazdasági-közéleti napilap hétfőn.
Új okostelefon-alkalmazás segíti az eltűnt személyek felkutatását
Az eltűnt személyek felkutatását segítő új okostelefon-alkalmazást mutattak be vasárnap, a mentőkutyák világnapján - közölte az MTI-vel a Magyar Vöröskereszt Országos Igazgatósága.
..
Antenna Hungária: bővül a földfelszíni vétellel fogható tévécsatornák köre
Bővülhet a digitális földfelszíni vétellel fogható tévécsatornák köre, miután az Antenna Hungária (AH) nyáron fejleszteni fogja ezen hálózatokat. Emiatt néhány órás technikai leállás várható májusban az egyes telephelyeken - tájékoztatta az AH csütörtökön az MTI-t.
..
Az Audiban dolgozna a legtöbb magyar
Az Audi a legvonzóbb cég Magyarországon - a Randstad Award (a világ legnagyobb független munkáltatói márkájának) felmérése alapján. A munkahely kiválasztásakor a magyaroknál az elsődleges szempontként a bér és a juttatások szerepelnek, megelőzve a foglalkoztatás biztonságát.
..
Megveszi a Mol az Agip benzinkutakat Csehországban
A Mol Nyrt. megveszi az olasz ENI társaság 124 Agip üzemanyagtöltő állomását Csehországban - közölte a Hospodárské Noviny című cseh gazdasági és politikai napilap szerdán megbízható forrásokra hivatkozva.
..
Nőtt a kereslet az ipari ingatlanok iránt az első negyedévben
Az ipari, logisztikai ingatlanok iránti kereslet az első negyedévben 55 650 négyzetméter volt, 77 százalékkal nagyobb az egy évvel korábbinál, de a teljes forgalom 72 százalékát szerződéshosszabbítások tették ki - közölte a Budapesti Ingatlan Tanácsadók Egyeztető Fóruma (BIEF) kedden az MTI-vel.
..
Tevékenységoptimalizáló rendszert fejleszt szállítmányozóknak a Digital Kft.
Optimális járművezénylést támogató rendszert dolgoz ki a szegedi Digital Kft., a mintegy 150 millió forintos projekt költségeinek kétharmadát az Új Széchenyi Terv forrásai biztosítják - tájékoztatta a cég operatív igazgatója az MTI-t.
..
Csökkent az engedélyezett lakáshitelek száma és összege tavaly
Tavaly több mint 40 000 lakáshitelt engedélyeztek Magyarországon, összesen 157 milliárd forint értékben, ami 2012-höz képest a hitelek számában 25, összegében pedig 24 százalékos csökkenést jelent - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Statisztikai Tükör című kiadványában.
..
Több mint hárommilliárdos közműfejlesztés kezdődött a dél-balatoni agglomerációhoz tartozó öt településen
Uniós támogatással több mint hárommilliárdos közműfejlesztés kezdődött a dél-balatoni agglomerációhoz tartozó öt somogyi településen - közölte a Dél-Balatoni Szennyvízelvezetés és Tisztítás Megvalósítását Célzó Önkormányzati Társulás az MTI-vel csütörtökön.
..
Felkészült a Főtáv a fűtés folytatására
Felkészült a Főtáv Zrt. arra, hogy a lehülés miatt megrendeléseket kapnak a fűtés folytatására - közölte a Budapesti Városüzemeltetési Központ (BVK) szerdán az MTI megkeresésére.
..
Új szakaszba lép a szeszes italok, a dohánykereskedelem és az agrárkartellek miatti uniós eljárás
Három korábban indított kötelezettségszegési eljárást is új szakaszba léptet Magyarországgal szemben az Európai Bizottság - közölte szerdán a brüsszeli testület.
..
50 százalékkal nőttek a digitális eladások tavaly
A Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetsége (MAHASZ) adatai szerint a tavalyi év áttörést jelentett a legális digitális zenefogyasztásban: 50 százalékkal nőttek a digitális értékesítések, és megközelítik az 500 millió forintot.
..
Magyarországon ezres nagyságrendű weboldalt érint a feltárt biztonsági rés
Magyarországon ezres nagyságrendű honlap - köztük webáruházak, közösségi oldalak, banki és levelező rendszerek -, de több androidos alkalmazás is azzal az OpenSSL szoftverrel működik, amelynél a közelmúltban egy veszélyes biztonsági résre hívta fel a figyelmet az amerikai kormány - mondta a Nemzeti Biztonsági Felügyelet (NBF) elnöke hétfőn az MTI érdeklődésére.
54. oldal / összesen: 94