2024.09.25 | Szerda
Eufrozina, Kende napja

Egyéb hírek
Keresés
53. oldal / összesen: 94
..
Az Accor-csoport nyomában mindenki fellélegezhet!
Elegancia, design és egészség a falakon belül és az Accor szállodák környezetében is! A világ vezető szállodaüzemeltetője kiemelt figyelmet fordít a „Planet 21: Ültess a bolygóért” programra, melynek keretében a világon 3.5 millió fa eresztett gyökeret, mindössze 5 év alatt – ebből 5600 fa Budapesten és környékén. Mi sem bizonyítja jobban a biodiverzitás iránti elkötelezettségüket annál, hogy 2009 óta naponta több mint 2000 fát ültettek szerte a világon.
..
MVH: agrárkifizetések csaknem 600 millió forint értékben
A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) 186 millió forint értékben fizetett ki támogatásokat a múlt héten kizárólag nemzeti forrásból finanszírozott jogcímeken, továbbá elindította a hízottbikatartás nemzeti támogatásának utalását is 400 millió forint értékben - tájékoztatta a hivatal közleményében az MTI-t kedden.
..
Az AAA Auto Csoport 16 százalékkal növelte eladott autói számát az első négy hónapban
A Magyarországon is jelenlévő AAA Auto Csoport 2014 első négy hónapjában összesen 20 301 autót értékesített, ami 16 százalékos emelkedés az előző év azonos időszakához képest - közölte a cég kedden az MTI-vel.
..
Május 31-ig lehet felhasználni a 2012-ben feltöltött SZÉP-kártya pénzeket
A Széchenyi Pihenőkártyákra (SZÉP-kártya) 2012-ben utalt összegeket legkésőbb 2014. május 31-ig lehet elkölteni - hívta fel a figyelmet keddi közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium.
..
KSH: tovább gyorsult a kiskereskedelmi forgalom növekedése márciusban
A márciusi kiskereskedelmi forgalom 8,3 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit a februári 6,7 százalékos növekedés után - jelentette kedden naptárhatástól megtisztított első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
..
EU10 - Az építési- és az építőanyag-exportot is könnyítette a csatlakozás
A határok megnyitásával az építőanyag-piac szereplői jelentős export lehetőségekhez jutottak a vámmentesség, a termékek szabad áramlása miatt, míg az építőiparnak előnnyel járt a munkaerő szabad áramlása, viszont hátrány az, hogy a tőkeszegény magyar cégek is bekerültek a felerősödött piaci versenybe - közölték a szakmai szervezetek az MTI-vel.
..
KSH: elmozdult a mélypontról a lakásépítés
Elmozdult a mélypontról a lakásépítés - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfőn az MTI-vel.
..
Eurostat: az EU, az USA és Kína adja az egész világ GDP-jének több mint a felét
Vásárlóerő paritáson számolva a 28 tagú Európai Unió, az Amerikai Egyesült Államok és Kína adja a világ bruttó hazai termékének több mint felét, 50,6 százalékát - derül ki az uniós statisztikai hivatal, az Eurostat közleményéből.
..
Befejező szakaszában a csaknem 13 milliárdos nyíregyházi szennyvízberuházás
Befejező szakaszához érkezett a csaknem 13 milliárdos nyíregyházi szennyvízberuházás, a kivitelezői munkálatoknak már a 95 százaléka elkészült - közölte a környezetvédelmi beruházási program kommunikációs cége, az Euroút Kft. az MTI-vel.
Erőteljesen nőtt a használt autók magánimportja
Erőteljesen nőtt a használt gépjárművek behozatala idén a magánimportot sújtó új illetéktörvény dacára, az idős kocsik behozatalának legfeljebb a szigorúbb szabályozás vagy az újautó-piac fellendülése szabhatna gátat - hívja fel a figyelmet a Das Weltauto az MTI-hez eljuttatott elemzésében.
..
A minimálbér jelentős emelését követeli a szlovák szakszervezeti szövetség
A minimálbér összegének jelentős - az utóbbi években megszokottnál jóval magasabb - mértékű emelését követeli a jövő évtől a szlovák Szakszervezetek Szövetsége (KOZ) - amelynek képviselői ezen elképzelésüket pozsonyi sajtótájékoztatójukon jelentették be szerdán.
..
Egyre több a fizetésképtelenségi eljárás Kelet-Közép-Európában
Kelet-Közép-Európában a fizetésképtelenségi eljárások száma tavaly újabb rekordra, 70 ezerre nőtt - derül ki a Coface hitelbiztosító legfrissebb elemzéséből. A csőd-, a felszámolási és végelszámolási eljárásokat magában foglaló fizetésképtelenségi eljárások száma egyaránt emelkedett a térségben, Magyarországon az összes vállalkozáshoz képest a fizetésképtelen cégek arányát mutató fizetésképtelenségi ráta 2,3 százalékos volt.
..
Felmérés: a magyarok alig több mint negyede vesz igénybe ingyenes online telefonos szolgáltatást
Az Európai Unió tagállamai közül Magyarországon a legkisebb azon háztartások aránya, amelyek kihasználják az interneten keresztüli telefonálás lehetőségét: csak a háztartások 27 százaléka telefonál ingyenes online csatornákon keresztül, miközben az uniós átlag 32 százalék - hívja fel a figyelmet az Európai Bizottság egy friss felmérésére hivatkozva az Internetet.hu távközlési összehasonlító portál.
53. oldal / összesen: 94