2024.09.25 | Szerda
Eufrozina, Kende napja

Egyéb hírek
Keresés
51. oldal / összesen: 94
Közös drónfejlesztési projektet kezdeményez három európai cég
Közös drónfejlesztési projektet kezdeményez a német-francia Airbus Defence & Space, a francia Dassault Aviation és az olasz Alenia Aermacchi.
..
Sátoraljaújhely nem adna segélyt a máshonnan lelépési pénzért elköltözőknek
A sátoraljaújhelyi önkormányzat tervei szerint öt évig nem kaphatna segélyt, aki abból a pénzből venne házat a zempléni városban, amelyet korábbi településétől kap azért, hogy máshol telepedjen le - közölte Szamosvölgyi Péter (Fidesz-KDNP) polgármester sajtótájékoztatón, hétfőn.
..
KBC: átalakulóban a lakossági megtakarítások
A csökkenő kamatszint jelentősen átalakítja a lakossági megtakarítások szerkezetét, a bankbetétekből például a befektetési alapokba, részvényekbe, értékpapírokba vándorol a tőke - állapítja meg a KBC Equitas által az MTI-hez hétfőn eljuttatott felmérés.
..
3 tipp, hogy ne érje meglepetés júniusban
Két hét múlva, május 31-én jár le a SZÉP kártyákra 2012-ben utalt juttatások felhasználási ideje. Az OTP jelzése szerint a kibocsátott kártyákon még átlagosan 10 700 forintnyi juttatás vár elköltésre május végéig. Íme néhány egyszerű lépés, hogy biztosan felhasználja a juttatásait.
..
KSH: márciusban 34,2 százalékkal nőtt az építőipari termelés
Márciusban az építőipar termelése mind a kiigazítatlan adatok szerint, mind a munkanaptényezővel kiigazítva 34,2 százalékkal volt magasabb az egy évvel korábbinál - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-vel.
..
Londoni elemzők: a következő negyedévekben is tartható a 3 százalék körüli magyar növekedés
Magyarországon és a környező gazdaságokban várhatóan a következő negyedévekben is tartható lesz a 3 százalék körüli éves összevetésű növekedési ütem - jósolták londoni pénzügyi elemzők a vártnál általában jobb idei első negyedévi térségi GDP-növekedési becslések csütörtöki ismertetése után.
..
Bezár az iWiW
Bezár 2014. június 30-án a magyar közösségi oldal, az iWiW - közölte az oldalt üzemeltető Origo Zrt. az MTI-vel csütörtökön.
..
Nem emeltek árat a magyar fürdők
Az idén a legtöbb magyar fürdő nem emelt árat a nyári szezon kezdete előtt - közölte a Magyar Fürdőszövetség az MTI-vel szerdán.
..
Cetelem: először javult az európaiak hangulata a válság kitörése óta
A gazdasági válság kitörése óta először javult a lakosság gazdasági várakozásokkal kapcsolatos hangulata Európában a Cetelem bank felmérése szerint, amelyből kiderül az is, hogy 12-ből 8 országban bizakodóbbak az emberek, mint tavaly, s várhatóan többet is költenek majd. Az elemzés alapján a magyarok is elszakadtak az évekig tartó mélypontról, s bár osztályzataik alacsonyak, a javuló tendencia egyértelmű.
..
Márciusban csökkent az uniós ipari termelés
Az Európai Unióban (EU) 0,2 százalékkal, az eurózónában 0,3 százalékkal csökkent az ipari termelés februárról márciusra - közölte az EU statisztikai hivatala, az Eurostat szerdán.
..
KSH: a beruházási index 2005 óta tavaly nőtt először
A magyarországi beruházások volumenindexe csaknem hét évi stagnálás, illetve visszaesés után tavaly nőtt először ismét 2005 óta, 2013-ban éves szinten már 7,2 százalékos volt a növekedés - áll a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) májusban kiadott jelentésében, amelyben a 2003-2013. közötti időszak teljesítményét is áttekinti.
..
Londoni elemzők: áprilisban stagnáláshoz közeli lehetett a magyar infláció
Valószínűleg nem sokat mozdult áprilisban az éves összevetésű magyarországi infláció az egy hónappal korábban mért 0,1 százalékos tizenkét havi ütemről - jósolták a keddi inflációs adatismertetés előtt londoni pénzügyi elemzők.
..
A magyar lakosság többsége nem a legolcsóbb árucikket választja egy felmérés szerint
A magyar lakosság saját bevallása szerint nagyon árérzékeny, az NRC piackutató friss felmérése szerint azonban csak a vásárlók negyede választja valóban a legolcsóbb árucikket szinte minden termékkategóriában.
51. oldal / összesen: 94