2024.09.24 | Kedd
Gellért, Mercédesz napja

Egyéb hírek
Keresés
50. oldal / összesen: 94
..
Bekötötte a Laurel csaknem ezer trafik kasszáját
Végzett a trafikos kasszák NAV-bekötésével a Laurel, a cégcsoport csaknem ezer nemzeti dohányboltban telepített pénztárgépeket. Volt olyan ügyfél, aki önhibáján kívül nem tudott csatlakozni, például mert rablást követtek el az üzletében. Az állami támogatásra jogosultak mindegyikénél befejeződött az átállás február végéig, így senki sem vesztette el a gépenként 50 ezer forintos hozzájárulást.
Mennyiségben is nőtt az élelmiszerek kiskereskedelmi forgalma
Kétévi csökkenés után újra nőtt mennyiségben is az élelmiszer- és vegyiáru-kiskereskedelem forgalma Magyarországon, az idei első negyedévben 1,6 százalékkal több árut adtak el a boltok, mint tavaly január-márciusban - közölte a Nielsen piackutató vállalat hétfőn.
..
A termőföld 11 százalékkal drágult tavaly
Országos átlagban 11 százalékkal, hektáronként 695 ezer forintra emelkedett tavaly a termőföld ára - közölte saját adataira hivatkozva az OTP Jelzálogbank hétfőn az MTI-vel.
..
Májusban romlottak a gazdasági várakozások
Másfél éves, látványos emelkedés után májusban kissé csökkent a GKI-Erste konjunktúra-index szezonális hatásoktól megtisztított értéke; a GKI által az Európai Unió támogatásával végzett felmérés szerint ezúttal az üzleti és fogyasztói várakozások is romlottak.
..
Több születés, kevesebb halálozás az első negyedévben
Az év első három hónapjában több gyermek született, a halálozások száma csökkent, és többen kötöttek házasságot, mint az előző év azonos időszakában - közölte pénteki gyorsjelentésében a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) az MTI-vel.
..
Tovább csökkent a biztosított lakások száma
A 2012. évi 42 ezres mérséklődéshez képest tavaly 22 ezerrel csökkent a biztosított lakások száma, így a 2010-es 3 millió 78 ezres csúcshoz képest a múlt év végére már 93 ezerrel kevesebb lakásnak volt biztosítása - közölte az Aegondirekt.hu. csütörtökön az MTI-vel.
..
A Bosch 15 százalékkal növelte magyarországi árbevételét
A Bosch 2013-ban 15 százalékkal, 719 milliárd forintra növelte teljes magyarországi árbevételét, beleszámítva a saját és résztulajdonú vállalatai között folytatott kereskedelmi tevékenységet is - mondta Javier González Pareja, a magyarországi cégcsoport vezetője a vállalat éves sajtótájékoztatóján csütörtökön Budapesten.
..
Ma kezdődik a Budapesti Pálinkafesztivál
Ma kezdődik meg a IX. Budapesti Pálinkafesztivál a Városháza Parkban, ahol négy napon 27 kiállító több mint 400 féle párlata, valamint számos koncert és egyéb program várja a közönséget.
..
207 milliárd forinttal magasabb lesz a nettó finanszírozási igény 2014-ben
Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) 2014-ben változatlan költségvetési hiány mellett az eredetileg tervezettnél 207 milliárd forinttal több, 1192 milliárd forint nettó finanszírozási igénnyel számol - mondta Borbély László András, az ÁKK vezérigazgató-helyettese szerdán Budapesten a központ 2014. évi módosított finanszírozási tervének ismertetésekor.
..
Rekordtermés helyett csak jó közepes várható a gyümölcsösökben
A korábban jelzett rekordtermés helyett csak jó közepes termés várható a magyarországi gyümölcsösökben, főként az elmúlt hét időjárása miatt - tájékoztatta Mártonffy Béla, a FruitVeB elnöke szerdán az MTI-t.
Nemzetközi tranzakciós jogi vezető csatlakozott az EY budapesti ügyvédi irodájához
Nemzetközi tranzakciós jogi vezető csatlakozott az EY budapesti ügyvédi irodájának csapatához. Dr. Varga Iván közel két évtizedes tapasztalattal rendelkezik vállalati felvásárlások és akvizíciók, valamint kockázati és magántőke-befektetések területén.
..
Hétszázmilliós fejlesztés a kemeneshőgyészi gumigyárban
Összesen több mint 717 millió forintból fejleszti kemeneshőgyészi kaucsukkeverék-készítő üzemét a Palotás-Mix Kft., a beruházáshoz a cég 102 millió forint támogatást nyert az Új Széchenyi Terv pályázatán - közölte Palotás László cégalapító az MTI-vel.
..
Magro.hu: az agrártermelők 46 százalékával fordult már elő, hogy nem fizették ki a leszállított termékét
A növénytermelők és állattenyésztők 46 százalékánál legalább egyszer előfordult már, hogy a vevő egyáltalán nem fizetett az átvett terményért, haszonállatért, az így elszenvedett káruk átlagosan 11 millió forint volt a Magro.hu felmérése szerint.
50. oldal / összesen: 94