2024.09.24 | Kedd
Gellért, Mercédesz napja

Egyéb hírek
Keresés
49. oldal / összesen: 94
..
Májusban nőtt az eurózóna szolgáltató szektorának teljesítménye
Májusban 53,2 pontra nőtt az áprilisi 53,1 pontról az eurózóna szolgáltató szektorának beszerzésimenedzser-indexe (BMI), megközelítve hároméves csúcspontját - közölte a Markit Economics piackutató intézet szerdán.
..
Ericsson: 2015-re több mobil-előfizetés lesz, mint ahány lakosa van a Földnek
Előrejelzések szerint 2015-ben a mobil-előfizetések száma meghaladja a Föld lakosainak számát. Az idén az első negyedévben globálisan 120 millióval gyarapodott az új mobil-előfizetések száma, egy év alatt pedig 7 százalékos volt a növekedés - derül ki az Ericsson kedden ismertetett legfrissebb mobilitási jelentéséből.
..
A médiatanács 91,8 millió forinttal támogatja a helyi és körzeti rádiós műsorokat
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa 34 helyi rádiós hír-, közérdekű szolgáltató, illetve tematikus magazinműsor gyártásához járul hozzá 91,8 millió forinttal a Magyar Média Mecenatúra programon belül - közölte a szervezet kedden az MTI-vel.
..
Leendő mérnökök versenyeztek egyedi tervezésű kombájnokkal
Immár hatodik alkalommal rendezték meg a CLAAS UniTech mérnökversenyt, ahol ezúttal műszaki egyetemi hallgatóknak kellett egyedi építésű aratógépekkel a mezőgazdasági munkát szimuláló feladatokat megoldaniuk.
A TV2 a reklámadó-tervezet visszavonását kéri
A TV2 tiltakozik a hétfőn L. Simon László fideszes képviselő által az Országgyűlés elé terjesztett reklámadó-tervezet ellen. A televíziós csatorna arra kéri a kormánypártokat, hogy álljanak el a reklámadó bevezetésétől.
..
Kiemelkedő forgalom májusban az ingatlanpiacon
Májusban 8464 ingatlan kelt el Magyarországon, a Duna House (DH) ingatlan franchise hálózat becslése szerint, utoljára ilyen forgalom 2011-2012 fordulóján, a végtörlesztések miatti eladásoknál volt.
..
Csaknem 300 millióval nőtt az exporttöbblet az első negyedévben
Az első negyedévben 5,1 százalékkal nőtt a kivitel euróértéke és 3,9 százalékkal a behozatalé. Az exporttöbblet 1,929 milliárd euró volt, 299 millió euróval több az egy évvel korábbinál - jelentette hétfőn a részletes adatok alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
A BMW-s Wittmann nyerte a DTM magyarországi futamát
Marco Wittmann, a BMW élről induló német pilótája nyerte a német túraautó-bajnokság (DTM) vasárnapi, magyarországi futamát a Hungaroringen.
..
Tovább gyorsult a beruházások növekedése az első negyedévben
Negyedik negyedéve folytatódott a beruházások növekedése az idei első három hónapban.
..
Fejleszti ügyfélszolgálati rendszerét a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal
Gyorsabb és költségtakarékosabb ügyintézést tesz lehetővé a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal ügyfélszolgálai rendszerének jelenlegi fejlesztése - közölte a hivatal csütörtökön az MTI-vel.
..
A webáruházak többsége növelte forgalmát tavaly
A magyarországi webáruházak 69 százaléka növelte forgalmát 2013-ban, közülük minden harmadiknak több mint 50 százalékkal nőtt az árbevétele, és csak 7 százalékuk számolt be a forgalom csökkenéséről - derül ki a Webshop-Experts Kft. felméréséből.
..
Változnak az ötvenen túliak fogyasztási mutatói
Magyarországon az 50-59 év közöttiek csaknem 20 százalékának van megtakarítása, ami a legmagasabb arány a társadalmon belül. A korcsoportba tartozók gazdaságilag és életmódjukat tekintve is aktívabbak, mint korábban ennek a generációnak a tagjai, és eltérő a költési szerkezetük - hívja fel a figyelmet a GfK Hungária Piackutató Intézet.
..
KSH: tovább gyorsult a kiskereskedelmi forgalom növekedési üteme
Márciusban 8,5 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom az egy évvel korábbival összehasonlítva a naptárhatástól megtisztítva, és 6,4 százalékkal a kiigazítatlan nyers adat szerint - jelentette a második becslés alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán.
49. oldal / összesen: 94