2024.09.24 | Kedd
Gellért, Mercédesz napja

Egyéb hírek
Keresés
48. oldal / összesen: 94
..
Csökkenti a roamingdíjakat a Vodafone
Az Európai Parlament és a Tanács nemzetközi roaming díjakra vonatkozó rendeletének megfelelően, július elsejétől a Vodafone Magyarország 20-54 százalékkal csökkenti az uniós roamingolás költségeit - közölte a társaság csütörtökön az MTI-vel.
Magyarországon több mint 9500 Toyotát hívott be a gyártó ellenőrzésre
Az egyes Toyota típusokban előforduló, hibás légzsákok tavalyi javításának ellenőrzésére hívott be a szervizekbe a világon több mint kétmillió autót a Toyota, Magyarországon a 9582 érintett gépkocsi közül mintegy 2500-at ismételten - mondta el Krajcsovits Sándor, a Toyota Motor Hungary pr-menedzsere az MTI-nek.
..
Lassan nő a házasságkötések száma Magyarországon
Lassan nő a házasságkötések száma Magyarországon, és tavaly 8,4 százalékkal kevesebben váltak el, mint az előző évben - írta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Magyarország, 2013 című kiadványában.
..
Informatikai eszközök kereskedelmével csalt áfát egy Nógrád megyei bűnszervezet
Több mint százmillió forint kárt okozott az államnak egy informatikai eszközök kereskedelmével foglalkozó Nógrád megyei bűnszervezet - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Észak-magyarországi Regionális Bűnügyi Igazgatóságának sajtóreferense szerdán az MTI-vel.
..
Az EU után már Kína a világ második legnagyobb kibocsátás-kereskedője
Újabb és újabb városok vezetik be a kibocsátás-kereskedelmi rendszert Kínában, mely az értékesített kvótákat illetően az Európai Unió után már a világ második legnagyobbja, bár a kísérleti programban részt vevő hét közigazgatási egység az országos kibocsátásnak csak 20 százalékáért felelős.
..
Májusban is csökkentek a fogyasztói árak
Májusban az áprilisival megegyezően, 0,1 százalékkal csökkentek Magyarországon a fogyasztói árak az előző év azonos időszakához képest, míg áprilishoz viszonyítva 0,2 százalékkal mérséklődtek az árak - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán.
..
Tovább exportálhat öt magyarországi húsüzem az Egyesült Államokba
Akadálytalanul folytatódhat az amerikai listán szereplő magyarországi húsüzemek exportja az Amerikai Egyesült Államokba - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szerdán az MTI-vel.
..
Jelentősen nőtt a Magyarországon át Ukrajnába irányuló gázszállítás
Ukrajna június 7-étől 2,5 szeresével napi 7,5 millió köbméterre növelte gázbehozatalát Magyarországon keresztül - közölte a magyar FGSZ Földgázszállító Zrt.-re hivatkozva a dialog.ua ukrán hírportál kedden.
..
Százhetven millió forintért létesít új tréning központot a Bosch
A fennállásának 15. évfordulóját ünneplő hatvani Robert Bosch Elektronika Kft. 170 millió forintból új tréning központot létesít a gyárban; a duális oktatást szolgáló beruházás alapkövét kedden helyezték el.
..
Új vezérigazgató a világ legnagyobb csomagkézbesítő cégénél
A világ legnagyobb csomagkézbesítő és logisztikai vállalata, a UPS igazgatótanácsa David Abney személyében új vezérigazgatót nevezett ki a cég élére. Abney, aki jelenleg a vállalat üzemeltetési vezetői posztját tölti be, Scott Davist váltja majd a tisztségben. A 62 éves Davis 2008 óta volt a UPS elnök-vezérigazgatója. A nyugdíjba vonuló szakember az igazgatótanács tiszteletbeli elnöke marad.
..
Áprilisban 14,4 százalékkal nőtt a szálláshelyek vendégforgalma
Áprilisban 14,4 százalékkal nőtt a kereskedelmi szálláshelyek vendégforgalma, a külföldivendég-éjszakák száma 9,4, a belföldivendég-éjszakáké 21,9 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) az MTI-vel kedden.
..
Jelentős mennyiségű olajat talált a Mol Pakisztánban
A Mol Nyrt. Ghauri Közös Vállalata (GJV) jelentős olajtalálatot ért el a Ghauri X-1 kút sikeres tesztelésével Jhelum körzetében, Punjab Provinciában Pakisztánban, ami az első szénhidrogén felfedezés a Potwar-fennsík keleti részén - közölte a Mol a tőzsde honlapján kedden.
..
Gyulán több mint 357 millió forintból korszerűsítik a közvilágítást
Gyulán 357 millió forintból korszerűsítik a közvilágítást. Az önkormányzat a beruházási költségek 85 százalékára nyert 303 millió forint EU-támogatást a Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) keretéből. A kivitelezési munkálatok júniusban indulnak és augusztus végére fejeződnek be - tájékoztatta a város polgármestere az MTI-t.
48. oldal / összesen: 94