2024.09.24 | Kedd
Gellért, Mercédesz napja

Egyéb hírek
Keresés
47. oldal / összesen: 94
Ismét az EY-t választották az év adótanácsadó cégének Magyarországon
Ismét az EY-t választotta hazánkban az év adótanácsadó cégének és az év transzferár-tanácsadó vállalatának az International Tax Review (ITR). A tekintélyes nemzetközi adóügyi magazin az elmúlt években összesen tíz alkalommal ismerte el a cég adótanácsadási szolgáltatásainak erősségét.
..
Minden második magyar úgy érzi, nincsenek felesleges kiadásai
A magyar lakosság több mint fele úgy gondolja, hogy nincsenek felesleges kiadásai, így nincs lehetősége az előgondoskodásra - derül ki egy friss felmérésből.
Ma van a Múzeumok éjszakája
Ma van a Múzeumok éjszakája, amelyen mintegy négyezer program - egyebek mellett számos koncert, rendhagyó tárlatvezetés és filmvetítés - várja a látogatókat 313 vidéki és 133 budapesti múzeumban, kiállítóhelyen.
..
Több mint 13 tonna műanyag kupakot gyűjtöttek a gyerekek
Több mint 19 ezer gyermek mintegy 13 tonna műanyag kupakot gyűjtött, az ötödik alkalommal megrendezett kupakgyűjtő akcióban - közölte az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség (OHÜ) pénteken az MTI-vel.
..
A világ legmagasabb felhőkarcolóját tervezik Kínában
A világ legmagasabb felhőkarcolójának építését tervezik a közép-kínai Vuhan városában - az egy kilométer magas épület többek közt lég- és víztisztítóként is funkcionál majd.
..
Lázár János: az RTL gyarmatnak tekinti Magyarországot
Az RTL vezetői azt gondolják, törvényen felül állnak, nekik nem kell adózniuk - mondta a pénteki Napi Gazdaságban megjelent interjújában Lázár János.
..
Kétszer annyi új cég alakul, mint amennyit felszámolnak
A nagyszámú felszámolás ellenére nem szűkül a cégvilág, az elmúlt egy év során is több mint kétszer annyi cég kapott működési engedélyt Magyarországon, mint ahányat felszámoltak - mutat rá a feketelista.hu portál.
..
KSH: tovább nőttek a keresetek áprilisban
Áprilisban a bruttó átlagkereset 4,1 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, a közfoglalkoztatottak nélkül 6,7 százalékos volt a növekedés - jelentette csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A vállalkozásoknál 4,6, a költségvetési szférában 12,8 százalékos volt a keresetnövekedés a közfoglalkozottak nélkül.
..
Az EU-ban Luxemburgban legnagyobb az egy főre jutó GDP
Az Európai Unióban (EU) vásárlóerő-paritáson (PPS) számolva Luxemburgban a legnagyobb az egy főre jutó bruttó hazai termék (GDP) - állapította meg az EU statisztikai hivatala, az Eurostat 2013-as előzetes adatai alapján.
..
Gemius: nő az üzleti szféra érdekeltsége az okostelefonok piacán
A mobileszközök szegmense egyre fontosabbá válik a magyarországi üzleti életben is: a mobil hirdetési költések 2013-ban már elérték az 1,943 milliárd forintot, ezzel a digitális reklámpiac 5 százalékát tették ki - állapította meg felmérésében a Gemius üzleti tanácsadó cég.
..
Áprilisban 27 százalékkal nőtt az építőipar teljesítménye
Az építőipar termelése áprilisban 27,2 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit a munkanaptényezővel kiigazított és a nyers adat szerint egyaránt. Az épületek építése 9,6, az egyéb építményeké - vasútfelújítási és útépítési munkák, valamint közműfejlesztések jóvoltából - 46,5 százalékkal nőtt - jelentette hétfőn a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
Modernizálják a Rudas Gyógyfürdő fűtési rendszerét
Megkezdődött a Rudas Gyógyfürdő komplex energetikai felújítása, a korszerűsítéssel és az új berendezések üzembe helyezésével évente több mint 5 millió forintot takarít meg a gyógyfürdőt üzemeltető cég, és jóval kevesebb szén-dioxid kerül a levegőbe - közölte a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei (BGYH) Zrt.
..
KSH: mélyponton volt tavaly a lakásépítés
A 2013-ban felépített 7300 új lakás a 2004. évinek mindössze 17 százaléka, és az előző évinél is 31 százalékkal kevesebb - áll a KSH Magyarország, 2013 című, most megjelent kiadványában.
47. oldal / összesen: 94