2024.09.24 | Kedd
Gellért, Mercédesz napja

Egyéb hírek
Keresés
46. oldal / összesen: 94
..
A lakosság 61 százaléka internetezik
Az idén nyáron már 5,15 millió magyar használja a világhálót, azaz a 15 évnél idősebb lakosság 60,68 százaléka internetezik - derül ki a Gemius üzleti tanácsadó cég szerdán közölt negyedéves jelentéséből.
..
Folytatódik az exporttöbblet csökkenése
Az idén tovább folytatódik az exporttöbblet csökkenése, elsősorban a dinamikusan bővülő import miatt, amely a megnövekedett lakossági fogyasztásnak is köszönhető - mondták az MTI által megkérdezett elemzők az áruforgalom alakulásáról kiadott január-májusi előzetes adatokat kommentálva.
..
Májusban 9,6 százalékkal nőtt az ipari termelés
Idén májusban 9,6 százalékkal nőtt az ipari termelés Magyarországon az előző év azonos időszakához képest, a munkanaphatástól megtisztított és kiigazítatlan adatok szerint egyaránt - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken.
..
Májusban is nőtt a kiskereskedelmi forgalom
A kiskereskedelmi forgalom volumene 5,1 százalékkal nőtt májusban az egy évvel korábbihoz képest a nyers és a munkanaphatástól megtisztított adatok szerint egyaránt - jelentette csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH)
..
Csökkent a kormányzati szektor hiánya az első negyedévben
A kormányzati szektor első negyedévi hiánya 256 milliárd forint, a bruttó hazai termék (GDP) 3,6 százaléka volt, a bevételek 9,0 százalékkal, a kiadások 7,3 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbit - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
..
A magyar adósságráta csökkenni fog
A jobb növekedési adatok az adósságráta további csökkenését vetítik előre - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium az MTI-vel, reagálva az Európai Bizottság kedden kiadott jelentésére, amelyben azt írták: Magyarországnak valószínűleg további pénzügyi konszolidációs erőfeszítést kell tennie azért, hogy a kívánatos ütemben folytatódjon az eladósodottság csökkentése, és ezáltal elkerülhető legyen a túlzottdeficit-eljárás ismételt megindítása jövő tavasszal.
..
KSH: harmadik hónapja csökkentek az ipari termelői árak májusban
A belföldi és az exportárak változásának eredőjeként májusban ismét 0,8 százalékkal csökkentek az ipari termelői árak az előző hónaphoz képest és 1,9 százalékkal voltak alacsonyabbak, mint egy évvel azelőtt - jelentette hétfőn a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
..
Bővíti a Mol kutatási-termelési portfolióját az Északi-tengeren
A Mol Nyrt. adásvételi szerződést kötött a Premier Oil UK Limited céggel 6 tengeri kutatási-termelési licenc részesedésének megvételéről, a területek az Északi-tenger középső részén találhatók - közölte az olajipari társaság hétfőn az Budapesti Értéktőzsde honlapján.
..
Kevesebben válnak, többen házasodnak, több gyereket vállalnak
Csökken a válások, növekszik a házasságkötések száma, és a párok egyre több gyereket vállalnak - közölte Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb demográfiai adatait ismertetve szombati, budapesti sajtótájékoztatóján.
..
GfK: a magyar háztartások egyre kevesebb zöldséget és gyümölcsöt vásárolnak
Zöldségből és gyümölcsből a magyar háztartások egyre kevesebbet és ritkábban vásárolnak annak ellenére, hogy ezek a friss áruk töretlenül a legkedveltebb élelmiszerek közé tartoznak - közölte a GfK Hungária Piackutató Intézet csütörtökön az MTI-vel.
..
Indul az egységes mobilparkolás júliusban, változnak a számok
Elindul az országos egységes mobilparkolási rendszer július elsején, új SMS- és hívószámmal. Mivel az eddigi integrátor, az EME Zrt. nem csatlakozott a rendszerhez, így ügyfeleinek másik mobilparkolási szolgáltatót kell keresniük júliustól - erősítette meg Veres Mihály, a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. vezérigazgatója szerdán sajtótájékoztatón Budapesten.
..
A Mol és az NFM szénhidrogén- és geotermikus energia koncessziós szerződést írt alá
A Mol új szénhidrogén-kutatási, míg leányvállalata, a CEGE Zrt. új geotermikus energia kutatási területekre írt alá koncessziós szerződéseket Magyarországon a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal (NFM); a következő években 8,7 milliárd forintot fordítanak az elnyert kutatási területek fejlesztésére - közölte a társaság.
..
KSH: az év első négy hónapjában nőtt a magyar népesség
Az év első négy hónapjában 2,9 százalékkal több gyerek született, mint egy évvel ezelőtt, és 3,7 százalékkal kevesebben haltak meg, mint tavaly az év azonos időszakában - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden az MTI-vel.
46. oldal / összesen: 94