2024.09.24 | Kedd
Gellért, Mercédesz napja

Egyéb hírek
Keresés
45. oldal / összesen: 94
..
Kutatópont: leginkább ismerősökkel tartunk kapcsolatot a közösségi oldalakon
Magyarországon a felnőttek leginkább az ismerőseikkel, családtagjaikkal tartják a kapcsolatot a közösségi oldalakon, az üzleti kapcsolattartás vagy a munkakeresés viszont legtöbbjük számára nem itt zajlik - derül ki a Kutatópont legfrissebb elemzéséből, amelyet kedden juttatott el az MTI-hez.
..
Lassú élénkülés a lakásszektorban
Az év első felében a használatba vett lakások száma 21,8, a kiadott új lakásépítési engedélyeké pedig 17,9 százalékkal nőtt a múlt év első hat hónapjához képest - jelentette kedden a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
..
A GDP-arányos magyar államadósság alacsonyabb, mint az unióé
Az euróövezetben 93,9 százalékra nőtt a GDP-arányos államadósság idén az első negyedévben, míg az Európai Unió 28 tagállamában 88 százalékra - közölte kedden az Eurostat. A magyar államháztartás GDP-arányos adóssága március végén 84,3 százalék volt.
..
KSH: mérséklődött a népességfogyás üteme
Mérséklődött népességfogyás üteme 2014 első öt hónapjában, miután többen születtek és kevesebben haltak meg, mint az előző év azonos időszakában - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden.
..
KSH: májusban is 4,0 százalékkal nőttek a keresetek
Májusban 4,0 százalékkal nőttek a keresetek a közfoglalkoztatottak nélkül számolva az egy évvel korábbiakhoz képest. A béremelkedés a versenyszférában és a költségvetési szektorban gyakorlatilag kiegyenlített 4,1, illetve 3,9 százalékos volt - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
..
Folyamatosan nő Európában a napenergiából termelt áram mennyisége
A világon tavaly 1248 gigawattóra áramot termeltek a naperőművek, ezen belül Európában 38,4 gigawattóra áramot termeltek csak az újonnan belépett naperőművek, míg Magyarországon a termelés a becslések szerint 20 százalékkal nőtt és 9,5 gigawattórát tett ki - közölte a HST-Energy Kft. az MTI-vel.
..
A technológia egyre inkább szerves része a magyar lakosság mindennapjainak egy kutatás szerint
Egy átlagos háztartásban 15 elektronikai készülék található, amelyeket munkaidőn kívül átlagosan 10-11 órát használnak, és amelyekre átlagosan 55 ezer forint körüli összeget költöttek az elmúlt negyedévben - derül ki a Samsung Techonomic Index szerdán közzétett kutatásából.
..
Élénkül az ipari ingatlanok piaca
Élénkül az ipari ingatlanok piaca, a második negyedévben a bérbe adott 121 920 négyzetméter ipari ingatlan kétszerese volt az előző negyedévinek és közel hatszorosa az egy évvel korábbinak - közölte a Budapesti Ingatlan Tanácsadók Egyeztető Fóruma (BIEF) az MTI-vel.
..
Sikeres exit után portfolióbővítés a Nextentnél
Két évvel a nemzetközi piacra lépés és az amerikai-magyar leányvállalat megalapítása után sikeresen cserélt gazdát a RankMiner hangalapú üzleti előrejelző szoftver. A Nextent Informatika Zrt. csapata a sikeres exit tapasztalataival és portfolióbővítéssel erősít a hazai piacon.
..
Júniusban 0,3 százalékkal csökkentek a fogyasztói árak
Az idén júniusban a fogyasztói árak 0,3 százalékkal csökkentek az egy évvel korábbihoz képest, az előző hónaphoz mérten pedig 0,1 százalékkal emelkedtek - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken.
..
Okos technológiák a repülésben
2016-ban minden hetedik jegyet online, okostelefonon vagy közösségi médián keresztül értékesítenek majd, de több légitársaság már most is digitális csatornákon kommunikál utasaival. A cégek árrése folyamatosan csökken, miközben az utasok igényei nőnek – a versenyt az nyeri, aki az új technológiák alkalmazásával kényelmesebbé és élményszerűbbé teszi a repülést.
..
Július közepétől több budapesti park is megújul
Július közepétől csaknem 190 millió forint értékben kezdődnek rekonstrukciós munkák a főváros parkjaiban - közölte a BVK Holding Budapesti Városüzemeltetési Központ Zrt. csütörtökön az MTI-vel.
..
Vodafone: rohamosan terjed a gépek közötti kommunikáció
Egy év alatt 80 százalékkal, 4,4 milliárdra nőtt az egymással hálózatba kötött gépek és egyéb berendezések száma, s az előrejelzések szerint 2018-ra már mintegy 10,8 milliárd berendezés kommunikál majd más gépekkel világszerte - derül ki a Vodafone által csütörtökön közzétett felmérésből.
45. oldal / összesen: 94